RemeiSolfincISL

L'Europa vota victòria!

El retorn del Primer Equip al Nou Sardenya després de dues jornades seguides a domicili ha finalitzat amb un triomf sobre el Peralada per 2 a 1. Capgirant el marcador, el quadre escapulat s'ha reivindicat en un 9N festiu i amb un alt grau de compromís a la grada i on els futbolistes han posat la cirereta.

Lliga (Jornada 12) · 09/11/14 (12 H) · Estadi Nou Sardenya · 575 espectadors · Crònica i fotos: Àngel Garreta

EUROPA 2 - PERALADA 1

Recordant el partit jugat a l'estadi contra el Palamós, l'Europa ha sortit com un tro en l'inici del matx. Abans de sumar el primer minut de joc un xut potent de Rovira des del vèrtex de l'àrea ha obligat al porter Toni a realitzar una gran intervenció. La intensitat de l'encontre era màxima i el Peralada responia ben plantat al camp. Als deu minuts, potent gardela de Padilla que ha sortit per sobre el travesser. No obstant, els visitants han trobat premi en la primera ocasió. Al minut 19, xut potent de Joan Pons a l'escaire, Rafa Leva que ha volat per salvar el gol però al refús ha arribat abans que ningú Jaume Duran, qui ha fet el 0-1 a porta buida.

A remolc del marcador l'Europa no li ha perdut la cara a un partit que, en control de pilota i intenció, dominava. Al minut 36 l'àrbitre ha assenyalat penal en una càrrega sobre Javi Sánchez al límit de l'àrea. Les airades protestes dels locals, que han reclamat que la falta era inexistent, han suposat l'expulsió del tècnic Nacho Castro. Des dels onze metres, Javi Lara no ha fallat i ha establert les taules a l'electrònic.

La represa ha deixat veure un Europa que ha sortit al segon temps igual que al primer i amb el mateix protagonista: Rovira. L'extrem ha rematat al primer minut una centrada per la dreta, però el seu cop de cap ha marxat alt. El quadre escapulat ha girat del tot la truita poc després. Al minut 53, el porter Toni ha refusat un córner servit al primer pal i la pilota, morta, ha caigut a peus de Javi Sánchez. El punta dels escapulats, de xut creuat i travessant un bosc de cames, ha fet el 2-1 i, amb un crit de ràbia, s'ha alliberat de la seva petita mala ratxa sense marcar.

Pels visitants s'ha complicat l'empresa de rescatar un punt del partit d'avui al minut 59, quan Pastor ha vist la vermella directa en una acció on no ha tingut lloc cap falta, entenent que el col·legiat ha interpretat alguna cosa que, des de la posició dels cronistes, no hem pogut sentir. Mentrestant, l'Europa ha seguit pel seu camí i el marcador es podria haver tancat amb més diferència, però la pilota no ha volgut entrar més vegades a la xarxa malgrat intentar-ho. Una falta dins el quart minut d'afegit ha restat com darrera opció dels visitants per empatar. Important triomf de l'Europa davant un Peralada batallador.

La fitxa tècnica

EUROPA: Rafa Leva, Oriol Dot, Alberto, Cano, Alegre, Putxi, Nils, Javi Lara, Javi Sánchez (Poves, 79'), Padilla (Guzman, 85') i Rovira (Ignacio, 65').

PERALADA: Toni, Sergio García, Mate, Pastor, Borja (Tidiane, 64'), Alforcea, Chacón, Guillem Cornellà, Cruz, Jaume Duran (Coro, 71') i Joan Pons (Toni Ruedas, 71').

ÀRBITRE: Oliver Castaño Coso (Tarragona). Assistit per Karim Mansouri i Albert Piñol Bautista (Tortosa).

TARGETES: Grogues a Nils (Europa) i a Alforcea, Chacón, Guillem Cornellà, Jaume Duran i Joan Pons (Peralada). Vermella directa al tècnic Nacho Castro -39'- i a Pastor -59'- (Peralada).

GOLS: 0-1 (Jaume Duran, 19'); 1-1 (Javi Lara -p-, 39'); 2-1 (Javi Sánchez, 53').

INCIDÈNCIES: Jornada 12 del campionat de lliga disputada sota una un clima fred i una fina cortina de pluja a partir de la segona meitat. No han format part de la llista europeista Sergio (lesionat), Camacho (sancionat) i Valderas i Víctor Duran (decisió tècnica). Han completat la convocatòria gracienca Cócera i Pastells. Pel Peralada han restat a la banqueta Marc Vilà i Troyano.