L'Hospitalet, escenari mai propici

17 Setembre 2017 Àngel Garreta
Ruben Canelada en atac als darrers instants del matx Ruben Canelada en atac als darrers instants del matx Àngel Garreta

L'Europa ha signat la segona derrota de la lliga, primera a domicili, davant L'Hospitalet (2-0) en un partit fluix dels dos conjunts però amb domini local.

Lliga · Jornada 6 · 17/09/17 · 12 hores · Estadi Futbol L'Hospitalet · 400 espectadors

L'HOSPITALET
2 - 0 EUROPA

Jugar amb Prat i L'Hospitalet tancant tres partits en vuit dies no és el millor calendari possible i l'Europa ha signat els dos darrers duels amb derrota. Si bé contra el Prat va haver-hi opcions d'evitar-la, avui davant els riberencs pràcticament no s'ha xutat a porta. De fet, és el primer dia de la lliga sense cap gol gracienc. Des que L'Hospitalet juga en el nou Estadi Municipal de Futbol, l'Europa hi ha encaixat sempre derrotes en lliga. És un recinte que, un any més, seguirà marcat en negre en l'historial europeista.

La pilota ha estat en major part de possessió pels locals gairebé tot el partit, però sense profunditat. L'Europa jugava a la contra buscant les bandes mentre que L'Hospitalet pecava de massa tocs en les seves transicions, no duent perill real. Un xut llunyà de Velillas i un massa alt d'Agi, el més destacat dels primers 25 minuts.

Al darrer tram de partit s'ha igualat més la possessió, si bé no hi ha hagut accions destacades, màxim una rematada de cap de Ripoll, suau i centrada, sense problemes per a Fer. L'Europa, al marge de posar pilotes a l'esquena de la defensa i servir algun córner, no ha inquietat el marc local per falta d'inspiració i rapidesa en els darrers metres del terreny de joc.

La segona meitat ha seguit dibuixant el mateix guió a l'inici. Es notava superioritat zonal dels locals, segurs en la sortida de pilota, la recuperació i ocupant millor els espais, però la porteria de Fer no patia... fins que al minut 58 una internada de Ripoll ha provocat que el porter europeista, en el mà a mà amb el jugador local, fes penal (clar) i rebés targeta groga. Ñoño ha transformat la pena màxima. A remolc del marcador el dibuix general del partit tampoc ha canviat per a l'Europa.

Els graciencs no han tingut el dia en el duel més fluix de la temporada, superats en gairebé cada intent de combinar passada la zona de tres quarts. Amb tot, un 1-0 era un marcador molt obert i encara podia passar de tot. Un xut de Cano des de la frontal, al minut 64, s'ha convertit en el primer a porteria de tot el matx pels visitants. El porter Sergi ha aturat sense problemes. Al minut 74 una centrada de Dani Pujol ha agafat a mitja sortida al porter i Javi Navarro, al segon pal, ha acabat rematant de cap, molt forçat, enviant la pilota per sobre la porteria. Tímidament l'Europa feia un petit pas endavant.

Al minut 79, un cacau de Manzi ha estat refusat de punys per Fer. Quan l'Europa, als darrers instants, ha obert espais en defensa i ha arriscat el tot pel tot buscant una opció d'empat, ha arribat la sentència en una contra de manual on Manzi, de xut creuat davant Fer, ha fet el 2-0 definitiu.

L'HOSPITALET: Sergi Puig, Ñoño, Sierra, David Garcia, Óscar Garcia, Ripoll (Manzi, 76'), Velillas (Troiteiro, 45'), Agi (Kilian, 70'), Losada, Cristian Gómez i Dani Fernández.

EUROPA: Fer, Dani Pujol, Ruben, Cano, Tena (Civil, 80'), Uri, Raillo, Alberto, Javi Navarro (Ángel De la Torre, 74'), Varona (Prat, 67') i David Jiménez.

ÀRBITRE: Óscar Carballo Vázquez (Barcelona), assistit per Sergio Sánchez Pin i Xavier Calvo Arandes (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Óscar Garcia, Losada i Dani Fernández (L'Hospitalet) i a Fer, Uri, Alberto i Varona (Europa).

GOLS: 1-0 (Ñoño -p-, 58'); 2-0 (Manzi, 91').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Guillen, Gaixas, Damià, Josa, Pluvins, Ferran Esteve, Alieu i Alejandro (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Torres i el porter Arnau / Per L'Hospitalet han restat a la banqueta: Canario i el porter Aliaga.

Partit disputat sota una intensa calor pròpia de mitjans d'agost.

Primer partit de lliga on l'Europa no marca gol. No passava des de la jornada 37 de la temporada anterior. Cinquena derrota seguida en les cinc darreres visites al terreny de joc de L'Hospitalet en lliga.