L'inici somiat!

03 Setembre 2023 Àngel Garreta
Àlex Pla celebra la seva providencial diana per fer el 2-1 Àlex Pla celebra la seva providencial diana per fer el 2-1 Àngel Garreta

Començar la lliga guanyant, amb bon futbol i sota un gran ambient. L'Europa ha signat l'inici perfecte a casa contra el Formentera (2-0).

Lliga · Jornada 1 · 03/09/23 · 12 h. · Nou Sardenya · 1.615 espectadors

EUROPA 2 - 1 FORMENTERA

bannercroniquesmasculi

Res millor que una victòria per començar una lliga, per consolidar sensacions, per inaugurar-la de forma diferent que fa dos anys i per començar a fer feliç una parròquia d'europeistes ampliada i que avui ha reunit més de 1.600 persones a l'estadi per a l'estrena del campionat.

El matx ha començat elèctric. L'Europa, un xic nerviós al principi, no ha patit però pel control del joc. La primera ocasió, una jugada personal d'Àlex Pla, amb regat dins l'àrea, que ha vist com el porter Guzmán ha acabat aturant com a resposta al seu xut creuat.

Quan l'Europa anava agafant velocitat de creuer ha arribat el gol visitant en l'única ocasió del primer temps: bon xut a l'escaire des de la frontal de Ribeiro en què res ha pogut fer Marc Vito. Tot i el cop del resultat al marcador, l'Europa no ha deixat d'insistir i ha gaudit d'opcions passada la mitja hora a botes d'Adrí Gené i especialment Noel, qui ha vist com, amb la porteria gairebé mig buida, el seu xut ha rebotat al cos del defensa José Manuel.

Servetti ha tingut la mateixa mala sort que Noel en un xut on també ha rebotat el cuir en un defensa però on la pilota ha acabat picant al travesser. Just sobre el minut 45, Cano, a la sortida d'un córner, ha marcat de cap l'empat. Un nou gol més del central més golejador de la història escapulada. Cano només ha necessitat una jornada d'aquesta temporada per haver marcat almenys un gol en totes les 15 temporades que fa que milita al club. Impressionant!

Ha començat fort l'Europa els segons 45 minuts. En una pilota salvada de fora de porteria per Mario, Àlex Pla ha connectat un xut de primeres que ha picat al lateral de la xarxa i ha enganyat més d'una persona amb un efecte òptic de gol. Una enverinada centrada de Servetti gairebé acaba en gol en pròpia porteria de De la Mata. El porter ha hagut de volar per enviar l'esfèrica a córner.

La més clara abans del 2-1, al minut 63, quan Servetti ha rebut en profunditat i s'ha plantat mà a mà davant el porter. El xut del davanter europeista ha picat contra el cos del dorsal 13 dels visitants. L'Europa ha insistit amb una rematada d'Adri Gené a córner i una rematada en aquest córner que Noel ha enviat de cap fora.

El Formentera ha tingut una de clara per fer l1-2 al minut 81, però Vito ha reaccionat amb una gran mà a xut de Ribeiro. El premi per a l'Europa, més que merescut per insistència, ocasions i joc, ha arribat al minut 84. Córner en curt que arriba a peus d'Àlex Pla, qui ha fet una centrada-xut en rosca que ha acabat deixant tots els visitants descol·locats i s'ha colat pel segon pal. L'esclat de joia del Nou Sardenya ha estat majúscul i el crit d'alegria espectacular quan, sobre el xiulet final, s'han deixat els tres punts al sarró.

EUROPA: Marc Vito, Mario, Cano, Campeny, Servetti, Aliaga (Manel, 68'), Àlex Pla, Pau López (Borikó, 87'), Castell (Vales, 68'), Adri Gené (Eslava, 78') i Noel (Bermu, 68').

FORMENTERA: Guzmán, Kike Ferreras (Domingo, 71'), José Manuel, Caturla (De Las Marinas, 71'), Gorriz (Giuliano, 78'), Gorka Marcos (Chus, 78'), Ribeiro, Antonio, Aguirre, José Filgueira (Jay Romero, 88') i De la Mata.

ÀRBITRE: Alejandro Sánchez Alba (Aragón), assistit per Diego Sánchez Espílez i Alejandro Losfablos Mestre (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Campeny, Adri Gené i Eslava (Europa) i a Caturla, Gorka Marcos i Aguirre (Formentera).

GOLS: 0-1 (Ribeiro, 25'); 1-1 (Cano, 45'); 2-1 (Àlex Pla, 84').

Segona RFEF, Grup 3.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Vilamitjana, Joel Ruiz, Sergi Pastells i Albert Martí (lesió) i Iván Bravo (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Michael i el porter Álvaro  / Pel Formentera han restat a la banqueta: Joan Marí i el porter Dani.

Partit disputat amb cel tapat i bona temperatura.

Abans de l'inici del partit s'han entregat les insígnies a la fidelitat a dos socis que no van poder assistir a l'acte d'entrega del mes de juny. D'una banda, insígnia a 50 anys de carnet de sòcia per a Maria Rosa Fernández. De l'altra, insígnia a 75 anys de fidelitat a Carles Balagué. Quant al partit, han debutat en partit oficial amb l'Europa Marc Vales i Javi Eslava.