La falta de punteria no mou l'empat

14 Febrer 2016 Àngel Garreta
Guzman intenta robar-li la cartera a Juanpi Guzman intenta robar-li la cartera a Juanpi Àngel Garreta

De tots els colors i per a tots els gustos ha tingut l'Europa les ocasions per desfer el resultat inicia del seu duel davant el Rubí i que finalment ha acabat com ha començat, 0-0, per falta de definició entre els tres pals.

Tercera Divisió · Jornada 25 · 14/02/16 · 12 hores · Municipal Can Rosés · 150 espectadors

RUBÍ
0 - 0 EUROPA

Mèrits suficients ha acumulat el conjunt gracienc per endur-se els tres punts de Can Rosés. Anant de menys a més dins el matx, a partir del quart d'hora de la segona part i fins a la finalització de l'encontre el duel ha estat gairebé un monòleg d'ocasions visitants. Unes vegades la darrera decisió en el xut, d'altres la punteria i en algunes l'encert del porter Juanmi han impedit seguir sumant de tres en tres. Malgrat tot, l'Europa allarga la seva ratxa positiva: deu partits seguits sense perdre i 24 dels darrers 30 punts en joc.

Primera Part

vuit minuts de partit ha necessitat l'Europa per perdonar la primera ocasió de les moltes clares desaprofitades en la matinal d'avui. Guzman, cinc metres fora l'àrea, ha assistit en paral·lel a Àlex Fernández qui, de primeres, ha aixecat la pilota per sobre tots els defensors per a la sorprenent arribada de Cano des del darrere. El capità de l'Europa, dins l'àrea petita i a boca de canó amb el porter Juanmi mig venut, ha connectat la seva rematada enviant la pilota per sobre la porteria.

El joc ha començat massa accelerat per part de tots dos conjunts però poc a poc l'Europa ha passat a dominar la pilota i el Rubí a sortir en velocitat a les contres. Quan el domini de l'Europa era més intens -malgrat no arribar noves ocasions- el duel s'ha començat a escalfar en una acció on Nils ha volgut anar a recollir ràpid la pilota fora de banda per servir i Jan ha desplaçat l'extrem europeista per impedir-li agafar la pilota amb comoditat. Nils, en la mateixa proporció espatlla contra espatlla, s'ha tret Jan del damunt, topant el jugador local (recolzat amb les mans) contra la tanca delimitadora del perímetre de joc. Jan s'ha aixecat i ha donat una forta empenta a Nils, fent-lo caure a terra. Després del tradicional rotlle de jugadors al voltant de l'acció i demanant-se explicacions els uns als altres, l'àrbitre ha mostrat cartulina groga tant a Jan com a Nils.

Pocs segons després, en una acció on Padilla ha caigut a terra, Jan ha refusat la pilota amb força, topant aquesta a l'esquena de Padilla. Nou rotlle de jugadors i el segon tècnic local, Sergio Alegre -exercint de primer entrenador per malaltia de Julià Garcia- cridant a Jan per a no deixar l'equip amb deu efectius. Aquests minuts de tensió han contagiat l'Europa i el seu domini s'ha esvaït. El Rubí ha sabut 'matar' el joc visitant i ha estirat línies en els minuts finals sense gaudir d'ocasions clares.

Segona Part

A la represa, i passats un minuts, han començat a caure ocasions clares una rere l'altre pels europeistes. Primer al minut 55, amb Montoro assistint Uri i aquest enviant la pilota massa alta. Quatre minuts més tard, arribant a la rematada amb tot a favor, Àlex Fernández ha xutat desviat. Al minut 63, Poves, molt murri, ha bloquejat un refús del porter Juanmi. El xut ha topat al cos del davanter de l'Europa i, completament sol al vèrtex de l'àrea petita amb oposició únicament de Juanmi altra vegada, Poves no ha definit amb encert i ha xutat al 'ninot'.

Al minut 70, Fran Bea, des de fora l'àrea, ha engaltat un xut sec i fort que ha anat guanyant alçada i que primer ha tocat Juanmi amb el guant i després ha anat a petar sobre el travesser de la porteria del Rubí. L'encontre, que estava per anar 0-3, seguia 0-0 i l'Europa no veia el moment de foradar la porteria rival. La fruita anava madurant, però no queia de l'arbre. Lozano, davanter de l'Europa B, ha tornat a participar del Primer Equip per disputar el darrer quart d'hora de matx, oferint varietat de recursos al davant. Minut 81, Montoro que cedeix a Poves i Juanmi novament s'interposa entre ell i el gol.

En el darrer minut de temps reglamentari, el 89 de joc, per poc no apareix en escena la llei de Murphy que diu que qui perdona ho acaba pagant. En la que ha resultat l'única ocasió ben clara del Rubí en tot el partit, Bartu ha rematat de cap i Gianni, reaccionant mig a contrapeu, ha estirat el braç per tocar la pilota i enviar-la a córner quan els locals gairebé han cantat gol. Malgrat l'enorme temps perdut pel Rubí en els serveis de porteria, de banda i les faltes a camp propi i haver-se fet servir cinc dels sis possibles canvis dels dos equips, el col·legiat ha afegit només tres minuts.

Les queixes pel temps afegit li han costat una injusta cartulina groga a Albert Poch, que tot i queixar-se del poc temps concedit, en cap cas la seva protesta ha resultat fora de to ni amb escarafalls. En ple afegit, l'àrbitre ha cridat a les banquetes que afegia un minut més, fins arribar als quatre. No s'han complert, donat que ha xiulat la finalització del matx al minut 93 i 28 segons. Ni la definició de cara a porteria ni el cronòmetre s'han posat avui del cantó gracienc.

RUBÍ: Juanmi, Campos, Carrasco, Marc Garcia, Kiki, Joel, Jan (Bartu, 66'), Tino, Juanpi, Romo (Pau López, 76') i Aleix.

EUROPA: Gianni, Dot, Alberto, Cano, Padilla, Uri (Lozano, 76'), Guzman (Gabriel Vidal, 70'), Àlex Fernández (Fran Bea, 62'), Montoro, Poves i Nils.

ÀRBITRE: Raúl Calle Martínez (Baix Llobregat), assistit per Sergi Font Portell (Figueres) i Jesús Martínez Navarro (Baix Llobregat).

TARGETES: Grogues a Carrasco, Kiki i Jan (Rubí) i a Nils i Lozano (Europa).

GOLS: cap.

Jornada 25 del campionat regular de lliga de la Tercera Divisió grup V.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Javi Iglesias, Abel Rita i Ivan Vidal (lesió), David López (sanció), Rovira (malaltia) i Josa (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Rubi i el porter Fer / Pel Rubí han restat a la banqueta: Richi, Marc Uceda i el porter Dani Marín.

Partit disputat sota un intens sol i una temperatura còmode poc pròpia del febrer.

L'Europa suma deu partits seguits sense perdre a Tercera Divisió. El porter Gianni acumula 376 minuts sense rebre un gol.