La mitjana anglesa

29 Octubre 2023 Àngel Garreta
L'Europa torna a puntuar a domicili L'Europa torna a puntuar a domicili Àngel Garreta

L'Europa torna de La Nucía amb un punt (1-1) després d'igualar un gol inicial dels locals al primer minut del segon temps.

Lliga · Jornada 9 · 29/10/23 · 12 h. · Olímpic Camilo Cano · 150 espectadors

LA NUCÍA
1 - 1 EUROPA

bannercroniquesmasculi

El desplaçament més llunyà de l'any s'ha saldat amb un punt que permet l'Europa seguir sense perdre des de la jornada 2. Bon Europa en línies generals però poc profund i mancat d'ocasions al primer temps. Els europeistes s'han sabut sobreposar al cop inicial del gol local al primer minut del segon temps.

De menys a més, l'Europa s'ha fet amb el control del primer temps en la majoria de minuts. Ha volgut començar més intensa La Nucía, pero després d'un parell de primers intents ofensius per les bandes, les tornes s'han igualat fins que l'Europa ha començat a tenir més la pilota.

Amb tot, el conjunt europeista no ha trobat ocasions clares de gol. Ha gaudit d'uns quants serveis de cantonada i algunes centrades a l'àrea, però tot el perill del primer temps ha estat un xut de Bermu des de la frontal que ha marxat molt desviat a la dreta de la porteria local.

A l'altra banda, cap ensurt sobre la porteria de Marc Vito. Els serveis de banda i les pilotes penjades a la frontal per part del conjunt vermell han estat abortades a la perfecció per una sòlida defensa gracienca.

Només començar la segona part, cop dur pels interessos graciencs quan una centrada per la dreta de l'atac de La Nucía ha acabat amb una rematada de primeres de Yosmel que ha suposat l'1-0. Arran d'aquesta diana, minuts imprecisos i erràtics davant un bon moment de rauxa dels locals.

Al minut 61, acció molt polèmica quan Eslava marxava sol cap a porteria i Toner li ha fet falta per darrere. El que és una vermella de manual s'ha quedat en targeta groga i, en les protestes d'aquesta acció, el tècnic assistent europeista Alberto González ha vist la vermella directa a la banqueta.

La reacció escapulada ha arribat al minut 70 quan Àlex Pla ha servit un córner en curt cap a Adri Gené i aquest, girant sobre el seu eix al vèrtex de l'àrea, ha acabat engaltat una rosca tancada impossible d'aturar pel porter. La diana ha tornat les taules al marcador però La Nucía es podria haver avançat de nou en un mà a mà de Yosmel on Vito ha estat providencial traient una cama.

Arran d'aquí, el partit ha tornat a tenir color gracienc. Pla ha enviat un xut fregant el travesser, Michael ha rematat forçat de cap i la darrera pels de Gràcia una rematada de mitja volea de Mario ja en temps afegit. Finalment, un punt cap a terres catalanes.

LA NUCÍA: Alex Iglesias, Toner, Dasquet, Ter Heide, Eneko Delgado (Alberto Rubio, 74'), Javi Martín (Javi Serra, 58'), Alex Salto, Mario Robles, Monterde, Hamza Hafidi (Ceśar Gómez, 88') i Yosmel (Rodri, 88').

EUROPA: Marc Vito, Mario, Campeny, Vales, Eslava (Cano, 79'), Àlex Pla, Pau López, Castell (Michael, 58'), Adri Gené (Servetti, 79'), Bermu (Noel, 58') i Manel (Aliaga, 55').

ÀRBITRE: Fulgencio Madrid Martínez (Murcia), assistit per Ismael Conesa Bernal i David Campos Salinas (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Javi Martín, Javi Serra, Monterde i Toner (La Nucía) i Bermu (Europa). Vermella directa a Alberto González a la banqueta -minut 62- (Europa).

GOLS: 1-0 (Yosmel, 46'); 1-1 (Adri Gené, 70').

Segona RFEF, Grup 3.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Vilamitjana, Sergi Pastells, Iván Bravo i Albert Martí (lesió) i Joel Ruiz (retornat a la competició amb el Filial).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Borikó i el porter Álvaro. / Per La Nucía han restat sense jugar: Ruben Sáiz, Hugo i el porter Fassi.

Partit disputat amb sol però temperatura agradable.

Primera visita a La Nucía en tota la història. L'Europa segueix sense perdre a domicili des de la jornada 2 a Torrent.