La primera victòria del curs

03 Setembre 2017 Àngel Garreta
Dit al cel en la dedicatòria d'un dels dos gols de Javi Navarro Dit al cel en la dedicatòria d'un dels dos gols de Javi Navarro Àngel Garreta

L'Europa ha guanyat 2-4 a Gavà per signar el primer triomf d'aquesta temporada que, sumat als dos empats anteriors, deixen l'equip amb cinc punts a la taula.

Lliga · Jornada 3 · 02/09/17 · 12 hores · Municipal La Bòbila · 150 espectadors

GAVÀ
2 - 4 EUROPA

Es parlava a La Prèvia del lloc web oficial que no valia prendre's a la lleugera la situació del Gavà i que un equip ferit pot fer mal en qualsevol moment. Després d'anar 0-4 al descans, l'Europa s'ha relaxat massa a la represa i el Gavà, amb dos gols ràpids, s'ha trobat ficat dins un partit on semblava que no havia de tenir res a dir. Els escapulats, per contra, han estat ben posats i definidors al primer temps on els tres jugadors més ofensius han 'sucat': Javi Navarro per partida doble, Raillo i David Jiménez, que surt en tres partits a gol per jornada.

Minuts explosius d'inici pels escapulats. En la primera pilota, Javi Navarro ha centrat i ni Raillo ni David Jiménez han pogut arribar a la rematada per ben poc. Acte seguit, al minut 3 de joc, un greu error en la sortida de pilota d'Esteban ha propiciat la recuperació de Raillo. Un nou error local, en aquest cas una precipitada sortida del porter a la frontal per aturar Raillo, ha facilitat que el punta escapulat regategés el dorsal 1 dels blaugrana per rematar a porteria buida.

Amb tot, el Gavà ha provat de dur perill amb dos xuts llunyans molt ben resolts per Fer, el primer de Pipo als 11 minuts i el segon, poc després, de Marc. Amb el Gavà fent un pas endavant, els següents minuts d'encontre han resultat poc profitosos per a una crònica: passades fàcils però erràtiques dels dos conjunts, accions sense profunditat, poc ritme de joc... fins que l'Europa ha tret el pot de les essències i ha mig sentenciat l'encontre abans d'arribar a vestidors.

Al minut 36, un nou error clamorós d'Esteban, calcat a l'anterior, ha permès una ràpida contra de l'Europa, combinant David Jiménez i Raillo per a que el punta escapulat fes una darrera passada en forma d'assistència a un David Jiménez que ha transformat el seu tercer gol en tres partits. Del trio d'atacants faltava un per unir-se a la festa i ho ha fet per partida doble demostrant talent, potència, gana i bon xut. Javi Navarro s'ha apuntat dues dianes al seu compte particular als minuts 38 i 44. La primera, marxant per velocitat del seu marcador i xutant creuat ajustadíssim al pal. La segona, rebent una passada de Prat, regatejant el defensa que el pressionava i colant un xutàs a l'alçada del travesser.

Més d'un podia pensar que l'encontre ja no tenia història i anava camí de golejada per a les hemeroteques, però res més lluny de la realitat. En quatre minuts el Gavà s'ha trobat ficat dins el partit i amb possibilitats. Als set de la represa, Aaron ha aprofitat una pèrdua de pilota de l'Europa per rebre una passada en profunditat d'Álvaro a l'esquerra de l'atac i fer l'1-2 en una ràpida contra que ha culminat de xut creuat. Poc després, una jugada embolicada dins l'àrea de l'Europa i digna de veure repetida per TV ha finalitzat amb l'àrbitre assenyalant mans escapulades i el corresponent penal. Álvaro, amb sang freda i a l'estil Panenka, ha fet entrar la pilota pel mig.

El 2-4 amb 56 minuts de joc disputats i un Gavà crescut permetia als locals somiar amb no perdre aquest matx. De mica en mica, però, l'Europa ha anat tirant aigua al vi i refredant un partit que, tot i no trobar-se gens còmode el conjunt gracienc a la segona part, no podia permetre que no finalizés amb la suma dels tres punts cap a Gràcia. Amb tot, el Gavà ha tingut opció pel tercer amb una rematada d'Aarón al travesser. Val a dir també que un parell d'ocasions de l'Europa, en especial una assistència de Civil a Raillo, sol aquest darrer davant el porter i xutant finalment al cos de Pol, podrien haver ampliat el compte de gols dels visitants.

Finalment el pas dels minuts ha anat matant un partit que semblava molt plàcid al descans, que s'ha complicat en quatre minuts a la represa però on al final l'Europa ha impedit qualsevol gran sorpresa final en forma d'ensurt, assegurant el primer triomf de la temporada en un positiu inici dels europeistes.

GAVÀ: Pol, Salinas, Esteban (Èric, 38' i aquest per Lamas al descans, 45'), Javi Iglesias, Sgro, Domi, Marc, Álvaro, Aarón, Pipo i Nacho (Nahuel, 71').

EUROPA: Fer, Dani Pujol, Ruben, Cano, Tena, Uri, Raillo (Josa, 82'), Alberto, Javi Navarro (Ángel De la Torre, 70'), Prat (Civil, 54') i David Jiménez.

ÀRBITRE: Gerard Castellet Julià (Penedès-Garraf), assistit per Jordi Fullà Planas (Girona) i Daniel Galera Serrano (Vallès Occidental).

TARGETES: Grogues a Salinas i Pipo (Gavà) i a Dani Pujol (Europa).

GOLS: 0-1 (Raillo, 3'); 0-2 (David Jiménez, 36'); 0-3 (Javi Navarro, 38'); 0-4 (Javi Navarro, 45'); 1-4 (Aarón, 52'); 2-4 (Álvaro -p-, 56').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Varona (lesió a l'escalfament del partit quan anava a ser titular), Ferran Esteve, Alieu, Guillen, Gaixas i Alejandro (decisió tècnica) i Pluvins i Damià (en tràmit federatiu de la fitxa).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Torres i el porter Arnau / Pel Gavà han restat a la banqueta: Nicolás i el porter Ayoub.

Partit disputat amb cel obert, sense sol, però una temperatura relativament calorosa.

Primer triomf de la temporada 2017/2018. El director tècnic del Gavà, Pablo Nazabal, ha fet d'entrenador des de la graderia i ha assistit a la roda de premsa del seu equip en absència de tècnic després de la dimissió, el passat dimarts, de Joan Mármol i tot el seu 'staff'.