La remuntada no es culmina

08 Octubre 2017 Àngel Garreta
Raillo i Cárdenas topen en lluita per una pilota Raillo i Cárdenas topen en lluita per una pilota Àngel Garreta

L'Europa ha empatat davant el Santboià (1-1) en partit disputat aquest matí. Els visitants s'han avançat i l'Europa ha reaccionat en sis minuts.

Lliga · Jornada 9 · 08/10/17 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 700 espectadors

1 - 1 SANTBOIÀ

Un punt sap a poc, més encara a casa i davant un equip visitant que ha tingut només dues ocasions i ha tret un 50% de benefici d'aquestes. L'Europa no ha gaudit tampoc de moltes més arribades, però sí les suficients per haver pogut definir millor en els instants finals i deixar els punts a casa. La part positiva, que l'equip segueix sumant i reaccionant amb caràcter quan encaixa un gol. El golejador David Jiménez, novament decisiu.

La primera opció seriosa davant una de les dues àrees ha tingut lloc al minut 12, quan Javi Navarro ha centrat des de l'esquerra i la pilota, en paral·lel a la línia de la frontal, no ha pogut ser rematada de forma efectiva ni per Raillo primer ni per David Jiménez després. L'Europa ho ha seguit intentant per les bandes, però no trobant com fer la darrera passada o fent-la prenent la decisió no correcta.

Malgrat tot, si algú anava atacant aquest era l'Europa. El conjunt escapulat ha tingut una nova bona oportunitat al minut 23 quan David Jiménez ha xutat sobre el cos de Rafa Leva i el rebot ha caigut a peus de Raillo qui, trobant-se la pilota al damunt, ha connectat de primeres però enviant fora, fregant el pal. Passada la mitja hora i en el primer intent del Santboià en tot el partit, els visitants han trobat el premi del gol en un xut de John Neeskens des de 20 metres i mig relliscant que ha acabat sortint disparat cap a l'escaire, impossible d'aturar.

L'Europa s'ha refet del cop i només sis minuts més tard ha empatat. Javi Navarro ha centrat, la pilota ha agafat efecte cap al segon pal pel rebot en un defensa i allà David Jiménez, entrant a la rematada, ha foradat la porteria de l'exescapulat Rafa Leva. El gol tornava l'equilibri al marcador de forma meritòria pels escapulats abans d'arribar al descans.

La primera ocasió de la segona meitat ha caigut del cantó del Santboià, que ha començat millor als primers instants de la represa. A la sortida d'un córner, Cárdenas ha rematat de cap al segon pal i Fer, saltant com un gat negre, ha tret un puny providencial per fer una aturada colossal i enviar la pilota de nou a córner.

Aquesta matinera ocasió ha estat pràcticament el més destacat d'una fluixa segona part d'un partit extremadament calorós. Els dos equips no han estat fins i a l'Europa li faltava un xic més de velocitat per generar espais i no trobar-se el Santboià novament ordenat quan s'intentava un canvi d'orientació del joc. Al tram final del matx cal destacar el debut a casa de Pluvins -ja va jugar uns minuts a Figueres en la jornada anterior- i l'estrena amb la samarreta escapulada de Gaixas, qui ha entrat al terreny de joc reemplaçant a Alberto, lesionat del turmell als darrers instants d'encontre.

L'únic intent de l'Europa amb cert perill ha arribat al minut 86 quan Ruben Canelada, arribant en cursa a la frontal, ha caçat un rebot de la pilota i ha connectat de primeres un xut que ha sortit massa alt, per sobre el travesser de la porteria del Santboià.

EUROPA: Fer, Dani Pujol, Ruben, Cano, Tena (Ángel De la Torre, 81'), Uri, Raillo, Alberto (Gaixas, 86'), Javi Navarro, Varona (Pluvins, 71') i David Jiménez.

SANTBOIÀ: Rafa Leva, Rubi, Gerard Rovira, Cárdenas, Castell, Carlos Martínez, John Neeskens, Aitor Bilbao (Gabi, 73'), Juanlu (Oriol Molins, 62'), Pedro Bravo i Ivan Romano (Bellido, 82').

ÀRBITRE: Pol Gòdia Solé (Lleida), assistit per Pablo De la Iglesia Muñoz (Lleida) i Pau Barnils Delgado (Tarragona).

TARGETES: Grogues a Tena, Alberto i David Jiménez (Europa).

GOLS: 0-1 (John Neeskens, 31'); 1-1 (David Jiménez, 37').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Guillen (Filial), Alieu (sancionat amb el Filial), Ferran Esteve (lesió) i Damià, Prat, Civil, Torres i Alejo (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Josa i el porter Arnau / Pel Santboià han restat a la banqueta: Carlos González i el porter Àlex Sánchez.

Partit disputat sota una molt intensa calor pròpia de ple estiu.

Primer partit de lliga a l'estadi en l'horari matinal habitual de les 12. Gaixas ha debutat oficialment amb l'Europa en campionat de lliga.