Les ocasions no es traslladen al marcador

12 Maig 2019 Àngel Garreta
La derrota és exagerada pels graciencs La derrota és exagerada pels graciencs Àngel Garreta

L'Europa ha fet mèrits ofensius per sumar i fins i tot guanyar davant l'Horta, però els visitants s'han imposat amb un solitari gol.

Lliga · Jornada 41 · 12/05/19 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 1.250 espectadors

0 - 1 HORTA

La Unió Atlètica d'Horta ha certificat al Nou Sardenya la seva classificació matemàtica pel play-off d'ascens imposant-se per la mínima a l'Europa en un encontre de màxima efectivitat dels blanc-i-negres i poc encert ofensiu d'un Europa molt més generador en atac i que ha topat amb les excel·lents intervencions del porter Miguel Ramos.

La primera ocasió del primer temps ha arribat als onze minuts quan una falta tancada de Prats l'ha acabat rematant Oumar de cap però sense trobar porteria. L'encontre ha resultat fluix durant la primera mitja hora, si bé les poques ocasions que ha acabat registrant el primer període han resultat més clares pels locals.

Una falta directa d'Èric, al minut 32, ha estat a punt de fregar la creueta del marc visitant. Poc després el mateix Èric ha protagonitzat una rematada al segon pal d'una pilota centrada des de la dreta de l'atac, no podent orientar la pilota a un dels angles i acabant el cuir a mans del porter Miguel Ramos.

Si el primer temps ha arrencat fred, no ho ha fet la segona part, on l'Horta ha marcat el gol que venia a buscar al primer minut. Jugada per la dreta de l'atac dels blanc-i-negres on Guillem s'ha internat en profunditat i, tancant angle, ha acabat marcant de xut creuat.

L'Europa s'ha estirat buscant l'empat i ha gaudit de les dues millors ocasions de tot el matx en tres minuts: als 62 de joc, Èric ha carregat la cama al vèrtext de l'àrea i ha engaltat una rosca que ha obligat Miguel Ramos a volar per enviar a córner. Als 65, Soto ha engaltat un xut sec des de la frontal i de nou Miguel Ramos ha resultat providencial pel seu equip estirant-se a la base del pal esquerre per tornar a enviar el cuir a córner.

L'equip visitant ha tancat millor les seves files en el darrer quart d'hora de partit i l'Europa, tret d'alguna jugada d'estratègia, no ha tornat a gaudir d'arribades clares. En el bàndol hortenc, Pimentel ha tingut un xut creuat com a única ocasió dels visitants per fer el 0-2. Esgontant-se els 4 minuts d'afegit, el xiulet final ha fet esclatar d'alegria l'Horta sobre la gespa del Nou Sardenya amb la seva classificació matemàtica pel play-off. L'Europa s'ha acomiadat com a local per aquesta temporada davant el reconeixement de la seva afició.

EUROPA: Joan Compte, German, Oumar, Cano, Castell, Uri (Varona, 52'), Soto, Prats (Xavi Camps, 76'), Martínez, Alfons Serra (Joel, 69') i Èric.

HORTA: Miguel Ramos, Guillem, Casti, Javi Morales, Saúl Coco (Nahuel, 53'), Joan Vives, Marc Rio (Pimentel, 77'), Adri Lledó, Narcís Barrera (Jordan, 58'), Genís i Arnau.

ÀRBITRE: Pau Garcia Fuster (Barcelona), assistit per David Baron Ajenjo i Javier Martín Varas (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Castell (Europa) i a Nahuel (Horta).

GOLS: 0-1 (Guillem, 46').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Torrentbó i Elo (lesió) i Aitor, Alberto i Gabi (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Xavi Liébanas, Josa, Guillen i el porter Marc Priego / Per l'Horta han restat a la banqueta: Manrique, Dani Ribelles, Aleix Arenas i el porter Carles Santaló.

Partit disputat sota una calor i intens sol més propis de l'agost.

Abans de l'inici del partit s'ha realitzat un homenatge al Cadet A de l'Europa pel seu ascens de categoria. Així mateix, les penyes Caliu Gracienc i Torcida Escapulada han entregat els seus reconeixements als millors jugadors de la temporada, segons votacions dels seus socis, que són Uri i Prats respectivament. També s'ha fet el passadís a la tripleta arbitral, que es retira aquesta temporada de l'arbitratge en actiu.