Massa concessions aquest 2020

23 Febrer 2020 Àngel Garreta
El capità Àlex Cano mostra la seva decepció després d'encaixar el 3-2 El capità Àlex Cano mostra la seva decepció després d'encaixar el 3-2 Àngel Garreta

Dos gols en els primers 6 minuts fan anar a remolc un Europa que, tot i empatar, ha vist com s'ha certificat la derrota (3-2) al següent minut.

Lliga · Jornada 25 · 23/02/20 · 12 hores · Mpal. Les Fontetes · 150 espectadors

CERDANYOLA
3 - 2 EUROPA

Més enllà d'un arbitratge amb accions polèmiques i decisions constantment erràtiques en petites accions del joc -perjudicant tots dos equips-, l'Europa ha tornat a anar a remolc del marcador per demèrits propis i havent de fer un nou partit èpic per remuntar. Quan ja ho tenia, ha concedit el tercer gol acte seguit d'haver establert el 2-2. També més enllà d'un sol partit, l'equip fa 9 jornades seguides que concedeix gols als rivals tant a casa com a fora i, lluny de Gràcia, només una victòria aquest 2020. Caldrà tornar a canviar el xip tal com es va fer a la primera volta.

En la primera acció del matx, una pilota centrada des de servei de banda ha estat pentinada per Àlex Cano amb intenció de refusar. Al segon pal ha saltat Marc Priego a pel cuir i, mentre Alberto posava el cos per intentar que el davanter rival Servetti no arribés a connectar una anticipada rematada, el defensa escapulat s'ha queixat d'una empenta que l'ha fet anar amb el cap per endavant fins, accidentalment, treure-li la pilota a Priego de les mans. El cuir ha acabat traspassant la línia i l'àrbitre ha donat gol en pròpia porta malgrat les protestes visitants i fins i tot després de consultar l'assistent.

De polèmica a polèmica quan, a l'altra àrea, el local Alberto ha entrat amb les dues cames per davant sobre Jordi Cano quan aquest rematava a porteria. L'àrbitre ha concedit córner i no pas un clar penal. Al marge de la polèmica, l'Europa no ha entrat bé al partit, donat que només cinc minuts més tard ha concedit el segon en un xut fort de Javi López des l'àrea petita aprofitant un refús massa curt del capità gracienc. Rellotge del mercador al minut 6 i nova aventura fora de casa havent de capgirar dos gols. Autèntic gerro d'aigua freda pels europeistes, desplaçats novament avui de forma massiva a domicili.

L'Europa s'ha posat a intentar la remuntada però no ha estat massa encertat en els següents minuts. De fet fins i tot el Cerdanyola, al minut 20, ha acabat enviat una pilota al travesser que podria haver sigut el tercer gol. Acte seguit ha tingut la seva l'Europa en un mà a mà de Miki Puerto amb el porter on el migcampista ha provat una vaselina només caure-li la pilota però Manu ha fet un 'tap de bàsquet' per evitar el gol. A l'altra part del camp, una falta de Guti dins l'àrea ha estat assenyalada per l'àrbitre un pam fora. Als darrers minuts de la primera meitat ha arribat la reacció gracienca quan una centrada de David Jiménez ha sortit rebotada per la cama del defensa Álex Torres. Al primer pal, Èric ha pentinat enrera i després d'intentar refusar Manso sense èxit, al segon pal i controlant el cuir, Jordi Cano ha etzibat un cacau que ha entrat per l'escaire. No ha fallat el màxim golejador en solitari de la categoria per donar emoció al matx i enfocar una segona part del partit amb no tanta distància al marcador per capgirar.

Al contrari que a Vilassar de Mar, no ha pogut sortir a per totes l'Europa a la represa i donar la volta al marcador en cinc minuts. De fet, un Cerdanyola molt ben posicionat, ordenat i sense concedir pràcticament res ha impedit un esclat d'espurna europeista i els minuts han anat passant lentament. Fins i tot Javi López podria haver fet diana en una acció on ha regatejat Marc Priego i ha acabat rematant, sense angle, al lateral de la xarxa. El propi Marc Priego ha hagut de reaccionar àgil de punys a un xut de Servetti des de la frontal.

Amb els locals sense matar el partit, l'Europa ha començat el seu particular creixement en el joc i les arribades. Al minut 69, una internada de Sergi Pastells a l'àrea ha acabat amb el porter Manu lliscant als seus peus i topant amb el lateral escapulat. L'Europa ha reclamat penal però l'àrbitre ha considerat que Manu primer ha tocat el cuir. Davant un arbitratge on la tripleta no ha tingut el dia -per a mostra un botó, quan en l'intent de salvar un fora de banda claríssim, la pilota ha anat rebotada a Guti i l'àrbitre, enlloc d'assenyalar fora de banda favorable als graciencs, ha assenyalat les mans- l'Europa ho ha seguit intentant.

Al minut 78, el capità Àlex Cano, en jugada personal, ha provat un xut que ha picat per la part de fora del pal de la porteria. Sí ha trobat la xarxa el seu germà Jordi, quan de falta directa ha empatat 2-2 el partit al minut 82. Semblava que l'Europa aniria llançat cap a una remuntada completa però sense temps ni per a celebrar-ho, en l'acció següent una falta lateral servida per Pau López ha estat rematada de cap, en planxa, per l'exeuropeista Alex Torres. El cuir ha trobat xarxa i l'Europa s'ha quedat glaçat, en una matinal calurosa, amb un 3-2 davant el qual no ha pogut reaccionar de nou.

CERDANYOLA: Manu, Uri Escabrós, Pau López, Roger (Marc, 45'), Javi López (Ruben, 76'), Servetti, Dani Martí, Álex Torres, Alberto, Manso i Nils (Edwin, 68').

EUROPA: Marc Priego, Sergi Pastells, Guti, Àlex Cano, Miki Puerto (Guillen, 54'), Uri, Jordi Cano, Alberto (Joel Jorquera, 75'), Èric (Martínez, 63'), Alfons Serra i David Jiménez.

ÀRBITRE: Josep Ollé Lladó (Tarragona), assistit per José Antonio Mateo Moreno i Víctor García Doz (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Javi López, Dani Martí, Alberto i Marc (Cerdanyola) i a Uri Vives -a la banqueta- (Europa).

GOLS: 1-0 (Alberto -pp-, 1'); 2-0 (Javi López, 6'); 2-1 (Jordi Cano, 41'); 2-2 (Jordi Cano, 84'); 3-2 (Álex Torres, 83').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Castell i Josa (lesió), Varona (malalt) i Prats (sancionat).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Kengo, Kilian, Albert Martí i el porter Uri Vives / Pel Cerdanyola han restat a la banqueta: Hervias, Sosa, Wilber i el porter Gerard.

Partit disputat sota un sol radiant i força calor.

Quart partit seguit a domicili encaixant 2 o més gols. L'Europa no deixa la seva porteria a zero des del 15 de desembre contra el Manresa. Primera convocatòria de Kengo (Europa B) amb la primera plantilla.