No ens importaria acostumar-nos!

17 Setembre 2023 Àngel Garreta
Vespre històric a l'estadi Vespre històric a l'estadi Pau Colomer

Per segona temporada seguida l'Europa ha guanyat el derbi per 3-0 al Sant Andreu. Enguany, amb rècord històric de públic en els 28 anys de vida del Nou Sardenya.

Lliga · Jornada 3 · 17/09/23 · 18 h. · Estadi Nou Sardenya · 3.840 espectadors

EUROPA 3 - 0 SANT ANDREU

bannercroniquesmasculi

Repetim? Nou derbi a Gràcia i nova victòria per 3-0 amb un ambientàs espectacular a l'estadi i que ha suposat un rècord d'assistència mai obtingut fins ara des que el Nou Sardenya es va inagurar el 1995. El #futbolcat i la Segona RFEF estava pendent d'aquest partit que s'ha resolt amb l'Europa deixant marca.

Un cop de cap forçat d'Albertito que ha marxat alt, als quatre minuts de partit, ha estat la primera acció interessant del matx. Fins al quart d'hora els dos equips han mostrat intensitat però també ordre tàctic sobre la gespa, un factor habitual als derbis on ningú vol perdre la compostura abans d'hora. El mateix Albertito, al minut 21, ha xutat al pal en la més clara pels andreuencs.

Al minut 28 ha arribat la diana que ha obert la llauna: Àlex Pla ha assistit una pilota bombejada per a Aliaga, qui ha rematat de cap i ha vist com Jaime ha salvat el que semblava l'1-0. No obstant, el rebot del refús ha caigut davant Mario qui, rematant amb tot amb l'esquerra, ha creuat el cuir amb la porteria mig buida per la mitja sortida de Jaime i ha fet esclatar per primera vegada el Nou Sardenya.

Passada la mitja hora, un xutàs fort d'Adri Gené ha buscat l'escaire i per un pam que l'esfèrica no ha fregat la cantonada de la porteria. Àlex Pla ha tornat a posar a prova Jaime amb un xutàs on el dorsal 1 dels quadribarrats s'ha vist obligar a fer una gran estirada per evitar el segon. Ha estat la darrera acció destacada del primer temps.

Els minuts inicials de la segona meitat de l'encontre han tornat a mostrar una versió similar a la de l'inici del matx, però al quart d'hora de partit el duel s'ha acabat de decantar pels de casa quan en una recuperació de pilota Àlex Pla ha assistit a l'espai a Adri Gené qui ha encarat porteria en cursa i ha superat Jaime pel pal curt.

El Sant Andreu ha quedat mig 'KO' amb aquesta segona diana i la festa ha quedat arrodonida amb el 3-0, quan una potentíssima centrada d'Eslava, en paral·lel a la línia de l'àrea petita, ha estat rematada amb tot per un Servetti que ha entrat com un tanc i ha foradat la porteria andreuenca.

Fins arribar al final del matx, el Nou Sardenya ha cantat i ballat com mai celebrant un 3-0 que no ha perillat malgrat el Sant Andreu, en els set minuts d'afegit, ha posat diverses vegades la pilota a l'àrea per almenys retallar les diferències. Sobre el xiulet final s'ha constatat que, un any més i de forma clara, a Gràcia el derbi és pels graciencs.

EUROPA: Marc Vito, Mario, Cano, Campeny, Servetti (Albert Martí, 78'), Aliaga (Manel, 78'), Àlex Pla, Pau López (Bermu, 57'), Castell (Vales, 65'), Adri Gené (Eslava, 65') i Noel.

SANT ANDREU: Jaime, Casti, Guzmán, Darbra (Iker García, 40'), Albertito (Serrano, 65'), Forgas, Pochito (Alexis, 45'), Juanan (Genís, 81'), Méndez, Pelegrín i Josu (Paredes, 65').

ÀRBITRE: Aleksandar Ivaylov Angelov Borisov (Balear), assistit per Luís Miguel Díaz Soto i Jordi Verdera Escandell (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Campeny, Noel i Manel (Europa) i a Forgas, Pelegrín i Genís (Sant Andreu).

GOLS: 1-0 (Mario, 28'); 2-0 (Adri Gené 61'); 3-0 (Servetti, 70').

Segona RFEF, Grup 3.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Vilamitjana, Joel Ruiz, Borikó i Sergi Pastells (lesió) i Michael (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Iván Bravo i el porter Álvaro.  / Pel Sant Andreu han restat a la banqueta: Vives i el porter Nil.

Partit disputat amb xafogor.

Primer derbi Europa-Sant Andreu a la categoria de Segona RFEF. Segon 3-0 consecutiu a Gràcia en els derbis. Rècord històric d'assistència a un partit al Nou Sardenya amb 3.840 espectadors.