No és el resultat, però sí el camí

23 Gener 2022 Àngel Garreta
L'Europa fa suar el tercer classificat al Nou Sardenya L'Europa fa suar el tercer classificat al Nou Sardenya Àngel Garreta

L'Europa no pot amb el Teruel a casa (0-2) després de tenir el tercer classificat contra les cordes a la segona meitat i encaixar a l'afegit.

Lliga · Jornada 18 · 23/01/22 · 12 h. · Estadi Nou Sardenya · 950 espectadors

EUROPA 0 - 2 TERUEL

L'Europa ha plantat cara davant el Teruel (tercer classificat) al Nou Sardenya. Els vermells s'han avançat a les acaballes de la primera part gràcies al gol de Guille, però això no ha privat l'afició escapulada de veure una reacció brutal per part del seu equip, que ha protagonitzat una gran segona meitat tant en actitud com en joc. Els de David Vilajoana han arraconat al seu rival, que ha respirat amb diana de Lacruz al temps d'afegit.

Després d'uns primers minuts de reconeixement entre els dos equips, Emana ha rebut una pilota a l'espai i, amb tot a favor encarant porteria, ha creuat massa la pilota i l'ha enviat fora. L'Europa ha replicat amb una ràpida contra d'Albert Martí, qui ha deixat per David Jiménez, qui ha vist com l'àrbitre ha aixecat el banderí marcant fora de joc abans de fer gol.

El Teruel ha penjat una falta a l'àrea i s'ha trobat amb el vol de Sergio, qui ha enviat la rematada de cap de Cabetas a córner. Aquesta segona ocasió visitant ha fet que el control del partit caigui de banda dels vermells, tot i que els graciencs han continuat treballant per aconseguir avançar-se al marcador. Abans de la mitja hora de partit David Jiménez ha protagonitzat la primera arribada entre pals quan ha provat un xut molt forçat que ha blocat sense problemes Talibi.

No ha estat la darrera acció escapulada. Minuts després Albert Martí ha deixat de cap per a l'arribada de Sergi Pastells, el control i l'intent de xut creuat a la frontal de la petita, però el defensa ha arribat al tall i ha enviat a córner. Amb el matx a màxima intensitat i pressió per part dels dos equips i quan l'encontre anava cap al descans amb taules a l'electrònic, el Teruel ha aprofitat una falta servida a l'àrea i, després d'una sèrie de rebots i amb la pilota morta, un rebot en el visitant Guille ha enviat la pilota plorant al fons de la xarxa.

Primers deu minuts de represa sense ocasions al marc rival i amb l'Europa intentant desordenar un Teruel molt ben posicionat. El Teruel ha gaudit de la primera ocasió de la segona meitat amb un xut creuat de Guille que ha rebutjat Sergio. Els escapulats s'han esperonat i han tingut dues accions seguides que han aixecat el públic, animat pels jugadors que han demanat que no baixi el ritme d'una grada d'animació que mai falla.

En un error defensiu ha pogut arribar el segon, però el xut creuat de Guille ha sortit fora. A partir d'aleshores el monòleg del matx l'ha dut un Europa millorat tant en actitud com en joc. Aquest control s'ha materialitzat amb una centrada-xut de David Jiménez que ha aturat Talibi sobre la línia i una centrada a la frontal que ha rematat Sergi Pastells al cos del porter visitant.

L'Europa ha acabat el partit tancant el Teruel a camp propi i fent-lo suar per aguantar el 0-1. Al darrer minut del temps reglamentari Talibi s'ha hagut d'estirar per refusar una falta directa de David Jiménez que anava directa a gol i ja en temps de descompte els vermells, quan més patien, han sentenciat el matx amb una rematada de Lacruz a porta mig buida i el rebot ha entrat al fons de la xarxa. Tres punts que s'escapen, però altres sensacions de cara a la segona volta.

EUROPA: Sergio, Sergi Pastells, Guti, Àlex Cano, Campeny, Uri (Nolla, 56'), Vargas (Ricki Vidal, 73'), David Jiménez, Albert Martí, Marc Esteban i Pau López.

TERUEL: Talibi, Hakim, Julen (Hermelo, 79'), Cabetas, Borja, Jaime, Emana (Ibra, 88'), Aparicio, Guille (Fabio, 79'), Alfredo (Lacruz, 68') i Carlos Javier.

ÀRBITRE: Francisco José Ortega Herrera (València), assistit per Ricard Esteve Valenzuela i Víctor Moreno Soler (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Campeny i a Nacho de Prada -cos tècnic- (Europa) i a Víctor Bravo -entrenador-, Borja, Alfredo, Jaime, Emana, Julen i a Fabio (Teruel).

GOLS: 0-1 (Guille, 43'); 0-2 (Lacruz, 91').

Segona RFEF, Grup III.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Castell i Vilamitjana (lesió) i Reina i Alberto (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Prats, Coro, Chava, Alfons Serra i el porter Troya / Pel Teruel han restat a la banqueta: Redolar, Javier i el porter Rafa.

Partit disputat amb sol i bona temperatura.

A la llotja de l'estadi han assistit Arnau Garcia i Sara Peralta, de la Federació de Foguerons de Sant Antoni a Gràcia, festivitat que se celebrarà el proper 29 de gener