No es mou el marcador entre dos grans equips

24 Novembre 2019 Àngel Garreta
Martínez amb la pilota als peus Martínez amb la pilota als peus Àngel Garreta

L'Europa i el Peralada han finalitzat el matx amb el marcador inicial (0-0) però havent deixat l'ànima a la gespa en un partit físic i molt tàctic.

Lliga · Jornada 14 · 24/11/19 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 500 espectadors

0 - 0 PERALADA

Ambdós conjunts arribaven al duel amb dinàmiques ascendents i, com acostuma a passar en aquests casos entre equips sòlids, les defenses s'han imposat als atacs. Tots dos equips han tingut ocasions, tampoc moltes, però l'ordre tàctic i la lectura defensiva dels espais s'han imposat a la inspiració dels dos rivals en fase ofensiva.

Durant els deu primers minuts de partit s'ha vist un Peralada valent i decidit, anant a per totes a camp rival i deixant un xic tancat l'Europa per a sorpresa dels presents. Amb tot, la primera acció amb intenció ha tingut lloc a l'àrea visitant al minut 11, quan David Jiménez ha centrat al primer pal i Sergi Pastells, incorporat a l'atac, ha rematat amb el taló donant l'esquena a la porteria. El porter Aroca ha blocat en dos temps.

Al minut 25, segona oportunitat gracienca en una centrada de Jordi Cano que Martínez, en cursa, ha pentinat de cap al pal llarg. El cuir ha marxat fora per molt poquet, llepant la fusta del marc visitant. Al minut 25 de partit David Jiménez ha notat una punxada a l'adductor i, tot i tornar a la gespa dos minuts, no ha pogut seguir, entrant en el seu lloc Kilian. A la mitja hora de joc el mateix Kilian ha estat a punt de rematar a gol una centrada al segon pal, però un defensa ha posat la bota en el darrer instant, enviant a córner.

La resposta visitant, al minut 36 en un potent xut creuat de Ferron que ha sortit fregan la fusta de la porteria de Marc Priego. De nou a l'àrea visitant, xut forçat de Jordi Cano que ha marxat per sobre la creueta i l'Europa que ha demanat penal al minut 39 en una caiguda de Kilian dins l'àrea. Cap altra acció destacada fins enfilar el camí de vestidors.

Al segon període l'Europa ha canviat la dinàmica de l'inici del matx i ha tingut el control de la pilota davant un Peralada que, en l'inici de la segona part, no ha trepitjat l'àrea rival. Amb tot i paradoxalment, aquest domini no s'ha traslladat a l'àrea del Peralada, trepitjada amb menys espai per a provar el gol que al primer temps davant un conjunt xampanyer molt ben ordenat al darrere.

Els visitants han tingut també poques opcions, però un xic més clares en aquesta represa, com un doble xut de Ferron i Pime, refusant el primer Marc Priego i veient com el segon l'enviava Pime als núvols. També ha provat sort el Peralada de vaselina des de lluny, enviant el cuir fregant el pal.

Al darrer quart d'hora de partit l'Europa ha donat entrada a Sergi Monsó en el lloc de Jordi Martínez. Aquest ha significat el debut oficial en partit de lliga de Monsó, qui després de superar una llarga lesió d'inici de campionat i buscar el seu moment per entrar a l'equip, ha rebut el premi. Tots els futbolistes de camp de la primera plantilla ja s'han estrenat, restant només el porter Uri Vives.

EUROPA: Marc Priego, Sergi Pastells, Guti, Castell, Prats, Uri, Jordi Cano, Alberto, Martínez (Sergi Monsó, 75'), Varona (Gabi López, 65') i David Jiménez (Kilian, 27').

PERALADA: Aroca, Puig, Canal, Cunill, Ivan (Romero, 45'), Pime (Bertomeu, 80'), Èric Vilanova (Ritxi, 60'), Ferron, Jorge Torres, Guillem i Medina.

ÀRBITRE: Josep Ollé Lladó (Tarragona), assistit per Jesús Gimeno Solans (Lleida) i Pau Orts Roig (Tarragona).

TARGETES: Grogues a Uri i Castell (Europa) i a Ferron i Guillem (Peralada).

GOLS: cap.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Àlex Cano, Albert Martí i Alfons Serra (lesió) i Miki Puerto (amb el Filial).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Josa, Joel Jorquera, Guillen i el porter Uri Vives / Pel Peralada han restat a la banqueta: Arnau Ortiz, Pep Piany, Sergio Álvarez i el porter Asparó.

Partit disputat a ple sol i bona temperatura.

Abans de l'inici de l'encontre, la jugadora, entrenadora i coordinadora d'equips femenins, Victòria 'Nany' Haces, ha llegit un manifest institucional del món de l'esport contra la violència envers les dones. L'escapulat Sergi Monsó ha debutat en aquest duel en partit oficial de lliga amb la samarreta del Primer Equip de l'Europa.