No hi ha manera!

Tres accions a pilota aturada han acabat condicionant el marcador del derbi a favor dels locals. La Montañesa ha guanyat l'Europa (2-1) allargant així la malastrugança que persegueix el conjunt escapulat quan visita el terreny de joc del Municipal de Nou Barris. El duel, en general, molt igualat.

Lliga (Jornada 13) · 16/11/14 (12 H) · Municipal de Nou Barris · 1.000 espectadors · Crònica i fotos: Àngel Garreta

MONTAÑESA 2 - EUROPA 1

L'Europa ha saltat a la molt lamentable, demacrada i municipalment inadmissible gespa artificial de Nou Barris amb vocació ofensiva. Als pocs segons Poves ha tingut una opció de rematada que ha acabat al lateral de la xarxa. No obstant, els locals s'han avançat ben d'hora al marcador. Una falta directa executada per Aleix ha acabat al fons de la xarxa, per sobre la barrera i ajustada al pal curt. L'embranzida de l'Europa s'ha vist aturada per aquest gol i el ritme del partit ha baixat una marxa des d'aquell moment.

Al quart d'hora de partit, lesió de l'exeuropeista Marc Esteban, qui ha hagut de deixar el seu lloc a Navarro. L'Europa s'ha decidit a buscar l'empat i després d'un avís de Poves en una pilota pentinada alta després del servei d'una falta, ha estat d'aquesta manera, a pilota aturada, que les taules s'han elevat al marcador. Amb la mateixa moneda que la 'Monta', Padilla ha clavat una falta directa lluny de l'abast del porter Tato. Aquest gol ha suposat aturar un rècord de la Montañesa sense encaixar gols a casa. No n'havia rebut cap en tota la lliga. De fet, el darrer el va marcar l'exescapulat Óscar Muñoz amb el Cornellà, al minut 33 de la jornada 35 de la temporada passada. Els de Nou Barris han deixat en 604 els minuts totals sense rebre gol a casa.

L'Europa no s'ha mostrat determinantment decidit a l'inici de la segona part com ho havia resultat als primers minuts del matx. L'alta velocitat en el joc ja no ha tornat a fer acte de presència a la segona part en cap dels dos conjunts. No obstant, la Montañesa ha disputat més minuts en camp contrari i a l'Europa, durant el primer quart d'hora llarg de represa, ha tingut problemes per mirar endavant... fins que al minut 60 el signe del partit podria haver canviat en un xut de Poves al segon pal que ha acabat picant a la fusta del pal curt. Minuts després, en una acció força similar, Javi Sánchez no ha encertat tampoc amb el marc de la porteria.

Les males notícies s'han començat a acumular per l'Europa des de llavors. Al minut 60 Pastells ha hagut de marxar del camp lesionat i sis minuts més tard els locals han sentenciat el derbi. Falta lateral amb la pilota servida al mig de l'àrea gran on Masip, arribant en diagonal i lliure de marca, ha posat el peu per fer el 2-1. El quadre groc-i-negre ha seguit pressionant fins que, fruit de la necessitat, l'Europa ha trobat com començar a generar espais en la defensa rival (a partir del darrer quart). No obstant, les faltes directes, córners i centrades a l'àrea no han trobat encert i les matemàtiques han acabat decidint el sisè marcador de 2-1 -sempre per l'equip local- que signa l'Europa en lliga de forma consecutiva.

MONTAÑESA: Tato, Santos, Ferran, Gerard, Aleix, Ruben, Toni, Uri, Marc Esteban (Navarro, 15'), Masip (Raúl Rodríguez, 80') i Joshua (Pedro, 64').

EUROPA: Rafa Leva, Cano, Víctor, Alberto, Pastells (Rovira, 61'), Putxi, Ignacio (Javi Sánchez, 57'), Javi Lara, Poves, Padilla i Nils (Camacho, 72').

ÀRBITRE: Xavier Bertomeu Garcia (Barcelona) assistit per Carlos Eduardo Sidoine Farfan i David López Jiménez (Barcelona).

TARGETES: Grogues a Santos, Ferran, Joshua i Navarro (Montañesa) i a Alberto, Putxi, Javi Lara, Poves i Nils (Europa).

GOLS: 1-0 (Aleix, 5'); 1-1 (Padilla, 30'); 2-1 (Masip, 66').

INCIDÈNCIES: Jornada 13 del campionat de lliga disputada sota un dia calurós i càlid. No han format part de la llista europeista Sergio (lesionat) i Alegre, Valderas i Oriol Dot (decisió tècnica). Han completat la convocatòria gracienca Cócera i Guzman. Per la Montañesa han restat a la banqueta Francis i Romano.