No serà per falta de mèrits

12 Setembre 2021 Àngel Garreta
Uri intenta marxar de dos rivals Uri intenta marxar de dos rivals Àngel Garreta

L'Europa ha perdut el primer partit a casa i a la nova Segona RFEF davant l'Ebro (1-2) en un partit ple de mèrits per a més.

Lliga · Jornada 2 · 12/09/21 · 12 h. · Estadi Nou Sardenya · 1.000 espectadors

EUROPA 1 - 2 EBRO

El que es deia de l'antiga Segona B ja es pot començar a aplicar a l'actual Segona RFEF: tots els equips són complicats i necessiten la més mínima ocasió per fer mal. Això serveix pels partits propis i pel joc del rival i avui l'Ebro ha estat una demostració d'aquest 'saber fer' clàssic de la categoria, és a dir, fer mèrits suficients per fer 2 gols -merescuts i ben executats- i armar bé l'equip per a defensar-ho. L'Europa ha començat obrint la llauna en un inici elèctric i, al segon temps ja amb el marcador en contra, hauria pogut empatar o guanyar.

Millor inici impossible pels graciencs. Al minut 4, obertura en llarg d'Àlex Cano cap a David Jiménez, cursa en profunditat de l'extrem i centrada al segon pal per a Jordi Cano, qui ha entrat amb tot per rematar a barraca i fer l'1-0. L'Europa, durant cinc minuts més, ha tancat l'Ebro al seu camp i, quan millor es dibuixava el partit per buscar el segon, ha arribat l'empat: centrada al segon pal que Oier ha caçat de primeres per impactar una potent diagonal que s'ha colat pel pal llarg de la porteria defensada per Sergio.

Els visitants s'han animat i, al quart d'hora, Abel Suárez ha executat una falta que ha obligat Sergio a intervenir amb encert. Una molt centrada rematada de cap d'Àlex Cano, fàcil pel porter Loscos, ha estat la rèplica gracienca. Tres minuts més tard, opció per a David Jiménez després d'una acció de Nolla. El dorsal 11 escapulat ha obligat el porter Loscos a refusar de punys un potent xut.

Al minut 37 l'Europa ha perdonat el segon en una centrada de Jordi Cano que David Jiménez ha volgut rematar de primeres, amb tot a favor, impactant malament la pilota. Del possible 2-1 s'ha passat a l'1-2 quan, en una acció semblant a la del primer gol dels visitants, Noel ha tornat a fer diana de xut creuat per signar el segon de l'Ebro abans del descans.

A l'inici dels segons 45 minuts l'Europa ha sortit amb embranzida per a buscar l'empat. Com al primer temps, ha tingut ocasió de gol als quatre minuts, però en la passada que ha rebut Ricki Vidal al mig cercle de fora l'àrea primer ha relliscat i després ha connectat el xut ràpid (perquè sinó la pilota la perdria) i no ha pogut connectar entre pals. Sergio, a l'àltra àrea, ha tret una bona mà tres minuts després a xut creuat d'Álex Altube.

Albert Martí ha entrat al terreny de joc al minut 55 i, un minut després, ha assistit Pau López per a que aquest fes un xut que ha picat a la base del pal. La fusta ha evitat l'empat. L'Ebro ha tret a passejar l'ofici per conjuntar bé les seves línies, buscar mal al contraatac (no n'ha tornat a gaudir de cap realment clara) i, especialment, defensar el botí. L'Europa, que ha rebut l'empenta d'una afició entregada com a jugador número 12, ho ha seguit intentant.

Al tram final, tres bones ocasions per empatar. La primera, al minut 86, quan Albert Martí ha rebut entre línies i ha xutat un xic desviat. La més clara, un minut després, en una gran jugada individual de David Jiménez, regatejant 4 rivals i xutant finalment per sobre el travesser. Al minut 91, una bona jugada per banda ha acabat amb un xut de Marc Esteban massa alt en la darrera ocasió per a rascar un punt que, finalment, no s'ha pogut sumar.

EUROPA: Sergio, Sergi Pastells, Àlex Cano, Campeny, Uri (Marc Esteban, 75'), Jordi Cano, David Jiménez, Pau López, Castell (Javi Solsona, 85'), Nolla (Alfons Serra, 75') i Ricki Vidal (Albert Martí, 55').

EBRO: Loscos, Oier, Adan, Noel, Abel Suárez (Meseguer, 67'), Álex Altube (Abraham, 55'), Nando (Valdés, 82'), Eder, Nahuel (Sola, 67'), Guillermo i Ayoze.

ÀRBITRE: Alberto Gabriel Cornelles Vicente (València), assistit per Adrian Dolz Martínez i Javier Loscos Portas (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Uri (Europa) i a Abel Suárez i Nahuel (Ebro).

GOLS: 1-0 (Jordi Cano, 4'); 1-1 (Oier, 9'); 1-2 (Noel, 40').

Primer partit a casa a la nova Segona RFEF.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Guti, Chava i Vilamitjana (lesió) i Prats (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Alberto, Coro el porter Troya  / Per l'Ebro han restat a la banqueta: Jorge Pérez, Iñaki i el porter Rubén.

Partit disputat amb calor i molt sol.

Abans de l'inici del matx s'ha guardat un minut de silenci en memòria del soci i exdirectiu Josep Maria Felip, mort el passat 5 de juliol.