RemeiSolfincISL

'Nolla' res com ser de l'Europa!

15 Novembre 2020 Àngel Garreta
Nolla celebra el seu gol al minut 93 Nolla celebra el seu gol al minut 93 Àngel Garreta

Èpica escapulada total a Manresa, capgirant un 0-1 amb dos gols al 90 i el 93 per situar-se líder en solitari del subgrup A.

Lliga · Jornada 5 · 15/11/20 · 12 hores · Municipal del Congost · porta tancada (Covid-19)

MANRESA
1 - 2 EUROPA

Un dia havia de tocar. Moltes vegades l'europeista haurà pensat quan ens tocaria fer una èpica de no només igualar sinó capgirar un partit amb dos gols gairebé seguits en temps afegit. Doncs el dia ha arribat i ha servit per deixar l'Europa líder en solitari després de la punxada per la tarda -un empat- del Terrassa davant el San Cristóbal. 12 de 12 en punts en un inici fantàstic de lliga.

El primer avís del partit, però, l'ha donat el Manresa, amb una rematada de Noah al travesser just al minut 3 de partit. La rèpica, una falta lateral de David Jiménez, als 8 minuts de joc, que Alfons Serra, al segon pal, ha intentat rematar en planxa però sense arriba a connectar la pilota amb el cap.

Aquestes dues accions podien semblar inidicar que es viuria un duel ple d'ocasions, però res més lluny de la realitat al primer temps. El matx s'ha tornat físic, accidentat, dur a estones i on els dos equips s'han anat carregant de targetes. La segúent acció amb clara intenció sobre qualsevol de les dues porteries no ha arribat fins al minut 36, amb un tímid xut de David Jiménez a mans del porter.

No obstant, a l'àrea de l'Europa encara ha donat temps per veure una bona intervenció de Sergio, enviant la pilota a córner davant una mitja tisora de l'exescapulat Amantini, incorporat en aquesta acció a l'atac i que al segon temps ha hagut de ser canviat per lesió.

A la represa el matx semblava dirigit a seguir els compassos del tram final del primer temps. Sense ocasions a les àrees, sense control clar de cap equip, sense profunditat... un duel que tenia un color d'anar abocat a l'empat sense gols. No obstant, al minut 77 ha començat a canviar tot.

En aquell minut, Nil Pradas ha deixat anar el colze sobre Albert Martí i ha vist la segona groga. Malgrat això, un Manresa amb 10 efectius ha aconseguit obrir el marcador al minut 81: córner en curt que pica Èrik Rafael per a que un company li torni la pilota i, posteriorment, centrar a l'àrea gran. Allà, Juli Serrano ha arribat amb tot i, de cap, ha posat la pilota lluny de l'abast de Sergio.

L'1-0, amb un partit gairebé sense ocasions, podia semblar un cop definitiu a 9 minuts més l'afegit per acabar, però l'Europa ha tirat d'orgull fins el final i no només ha cregut en l'empat sinó també la victòria. Al minut 90, una centrada d'un Àlex Cano incorporat a l'atac ha estat rematada de cap per Arnau Vilamitjana. El futbolista de la casa, pujat enguany al Primer Equip, s'ha estrenat com a golejador i ha signat en aquell moment un punt d'or.

Com hem dit abans, l'Europa no s'ha conformat només amb sumar i, davant un rival amb 10 jugadors i encara un xic de temps per endavant, ha anat a buscar el segon. Al minut 93, fruit d'una centrada al segon pal de David "assistències" Jiménez, Nolla, de cap, ha colat la pilota al fons de la xarxa davant el deliri gracienc.

MANRESA: Marc Vito, Amantini (Solernou, 53'), Nil Pradas, Àlex Sánchez (Cuello, 45'), Juli Serrano, Noah (De Sande, 80'), Toni Sureda (Toldrà, 80'), Uri Pérez, Èrik Rafael, Aleix Díaz (Àlex Iglesias, 64') i Moha.

EUROPA: Sergio, Àlex Cano, Prats (Vilamitjana, 78'), Alberto (Ricki Vidal, 78'), David Jiménez, Albert Martí (Carlos Cano, 78'), Pau López, Castell, Fode (Nolla, 45'), Alfons Serra i Sergi Pastells.

ÀRBITRE: Marc Pujol Prat (Osona), assistit per Xavier Delgado Mesa (Granollers) i Artur Calbeto Marzo (Lleida).

TARGETES: Grogues a Amantini, Nil Pradas -dues i expulsió minut 77-, Àlex Sánchez, Juli Serrano, Noah, Toni Sureda i al tècnic Ferran Costa (Manresa) i a David Jiménez, Pau López, Fode, Sergi Pastells, Carlos Cano, Nolla i els tècnics David Vilajoana i Carles Raventós (Europa).

GOLS: 1-0 (Juli Serrano, 81'); 1-1 (Vilamitjana, 90'); 1-2 (Nolla, 93').

Campionat de lliga de Tercera Divisió, grup V.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Miki Poveda, Briones, Èric, Uri i Guti (lesió).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Adri Guillen, Varona, Joan Marc, Alon i el porter Dani Pérez / Pel Manresa han restat a la banqueta: Jordi Garcia, Franco, Batista i el porter Òscar Pulido.

Ambient molt agradable. Sol i màniga curta.

Quarta victòria consecutiva en quatre partits de lliga. Debut en partit oficial de Carlos Cano amb la samarreta escapulada. Primer gol en lliga amb l'Europa de Vilamitjana i Nolla.