RemeiSolfincISL

Oportunitat no aprofitada

Un punt per a cada equip Un punt per a cada equip Àngel Garreta

El Primer Equip escapulat no ha pogut fer venir bé les ensopegades dels rivals i ha acabat cedint un empat a casa davant el Figueres (1-1).

Lliga · Jornada 27 · 25/02/18 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 400 espectadors

1 - 1 FIGUERES

Partit amb un guió molt similar a d'altres duels disputats com a local. L'Europa, en línies generals, ha disputat un bon encontre, ha tingut moments de clar domini i ha tingut més arribades clares a porteria que el seu rival, però com ha passat al llarg de la temporada en més d'una ocasió, amb menys oportunitats els rivals han acabat rascant punts, com és el cas del Figueres en la matinal d'avui.

Els primers minuts a l'estadi ha servit per anar 'coneixent' les intencions dels dos equips, molt ben ordenats tàcticament i que no han trobat, davant els respectius mecanismes defensius, escletxes per on poder fer mal ofensivament. De mica en mica, però, l'Europa ha passat a tenir un lleuger domini davant un Figueres tancat amb 'l'autobús' posat a l'àrea.

Al partit no li ha faltat pas intensitat, però aquesta no s'ha traduït en ocasions clares fins arribar al primer gol. Al minut 32, una sèrie de rebots dins l'àrea han acabat a botes de Pluvins qui, forçat, ha tirat el cuir enrere, cap a la frontal de l'àrea gran, per a la rematada d'Aimar. El seu xut l'ha acabat desviant amb la cama el propi Pluvins al fons de la xarxa, materialitzant així el seu segon gol de la temporada amb la samarreta escapulada. Cap nova ocasió ha inquietat el marc de cap de les dues porteries i el matx ha arribat al descans amb 1-0 a l'electrònic.

Amb la segona part en marxa, l'Europa ha dominat d'inici i ha tingut les primeres ocasions en un xut des de fora l'àrea d'Ángel De la Torre i, en especial, una rematada de cap Raillo al primer pal, forçant haver de girar el coll per a rematar, tot veient com la pilota sortia desviada. Un nou xut llunyà de David Jiménez semblava indicar una dinàmica ofensiva ascendent per tal d'obrir escletxa amb el segon gol.

No obstant, el Figueres ha fet mal en la primera ocasió clara que ha tingut en tot el partit. Pons ha assistit en diagonal i en profunditat per a l'àrribada de Ferron obert a la dreta de l'àrea. El porter Arnau li ha sortit als peus, però Ferron l'ha regatejat i, de xut creuat, ha reestablert l'empat.

Al minut 74 l'Europa ha tingut la més clara per fer el segon gol en una centrada al punt de penal, amb Raillo tot sol, on el punta escapulat ha rematat de cap per sobre el travesser quan ho tenia tot a favor. Als minuts finals el Figueres ha controlat bé la seva zona defensiva i fins i tot ha tingut més la pilota més enllà de la zona de tres quarts. No obstant, el màxim perill real que han dut els blanc-i-blaus (avui de negre) ha estat un xut de Pimentel per sobre el travesser, al minut 90, després d'una jugada personal. Amb els tres minuts d'afegit esgotats el marcador ja no s'ha mogut més.

EUROPA: Arnau, Aimar, Ruben, Cano, Tena, Uri (Prat, 77'), Raillo, Alberto, Ángel De la Torre (Varona, 87'), Pluvins (Alejo, 83') i David Jiménez.

FIGUERES: Aroca, Romero, Cunill, Ferran Grau, Feixas, Pons (Pimentel, 89'), Ritxi (Èric Torres, 74'), Ferron, Gil Muntadas (Espuña, 85'), Pep Chavarria i Canal.

ÀRBITRE: Joel Luceño Soriano (Tarragona), assistit per Pavel Fernández Garcia i Bruno Córdoba Sánchez (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Ruben, Uri i David Jiménez (Europa) i a Ritxi i Canal (Figueres).

GOLS: 1-0 (Pluvins, 32'); 1-1 (Ferron, 65').

Campionat de lliga de Tercera Divisió, grup V.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Fer (lesió), Guillen, Ferran Esteve i Alieu (Filial) i Josa i Gálvez (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Damià i el porter David Aragón del Juvenil A / Pel Figueres han restat a la banqueta: Hostench i el porter Aleix Díaz.

Encontre jugat sota ple sol amb una bona temperatura.

Abans de l'inici de l'encontre s'ha guardat un minut de silenci en memòria de l'exjugador Ignasi Rojas, de l'exentrenador escapulat Luís Cid 'Carriega' i també com a condemna de la violència arran dels actes luctuosos que van tenir lloc abans de la disputa del partit d'Europa League entre l'Athletic Club i l'Spartak.