Orgull i amargor

12 Febrer 2017 Àngel Garreta
L'Europa ha tingut la victòria a tocar L'Europa ha tingut la victòria a tocar Àngel Garreta

L'Europa, que ha jugat una hora amb deu futbolistes, ha tingut contra les cordes l'Ascó, però un gol en pròpia porteria ha signat el definitiu 1-1.

Lliga · Jornada 25 · 12/02/17 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 750 espectadors

1 - 1 ASCÓ

Primeres parts gairebé de somni contra els quatre primers classificats: Olot, Peralada, Vilafranca i Ascó. Contra el conjunt verd tancava l'Europa avui el seu creuament a la segona volta amb els equips de play-off. Avançant-se al marcador 1-0 i jugant amb deu jugadors per expulsió de Fran Bea a la mitja hora, el conjunt escapulat ha donat una gran demostració, durant tots els minuts restants, de multiplicació de forces per tapar els espais, d'esforç físic per arribar al tall, d'intensitat en la pressió i d'amor propi. Malauradament, una jugada accidentada de Fer ha acabat amb un gol en pròpia porteria que ha fet volar dos punts de l'estadi.

Després d'uns minuts inicials d'imprecisió per part dels dos conjunts, l'Ascó ha semblat fer-se amb el domini de la pilota, però sense ocasions, fins arribar al quart d'hora del matx. A partir d'aquí, l'Europa ha nivellat les forces i ha començat a dur perill en atac. Al minut 26 els escapulats han trobat premi en una bonica jugada de triple combinació entre Dani Pujol i Abel Rita a la frontal de l'àrea i que ha acabat amb la pilota a peus de Dani Pujol en un mà a mà amb el porter Sergio López. L'extrem escapulat ha ajustat a la base del pal esquerre i fet pujar l'1-0 al marcador.

Els asconencs han reclamat acte seguit penal a l'àrea gracienca sobre Bertomeu. El futbolista de l'Ascó, per protestar, ha vist la cartulina groga. També ha vist la groga, en aquest cas la segona, Fran Bea, al minut 31, fruit d'una lluita per la pilota amb Socias. Els escapulats han afrontat la resta del matx -més d'una hora- amb un home menys, però d'inici no s'ha notat sobre la gespa, no patint al darrere i tenint cert control del duel.

La pressió i intensitat de l'Europa a la segona part ha mostrat un equip que ha cregut en les seves opcions de derrotar el quart classificat malgrat la inferioritat d'efectius. El partit, de mica en mica, ha anat pujant de duresa física per part dels dos conjunts i uns marcatges intensos en defensa. Al minut 56, primera acció visitant de perill quan Fer no ha pogut blocar una pilota i Cano, providencial i ràpid, ha evitat una rematada visitant a porteria mig buida.

Alberto, de cap enviant la pilota per sobre el travesser, ha tingut una opció de gol per a l'Europa al minut 60. Els de Gràcia, amb deu jugadors, han aguantat les embranzides de l'Ascó amb una entrega física i posicional molt sacrificada que apuntava a una victòria èpica a l'estadi. No obstant, al minut 77 ha tingut lloc la desafortunada acció on una innocent centrada del visitant Gerard ha rebotat en el cos de Varona, ha agafat paràbola i quan semblava que Fer, amb el seu salt, retindria fàcilment la pilota, aquesta, malauradament, ha passat entre els guants del porter i ha entrat plorant a la porteria.

Tot i el cop moral, l'Europa ha seguit resistint, buscant, ja gairebé sense benzina, una opció de gol, especialment en un parell de serveis de cantonada, però el resultat d'1-1 no s'ha mogut de l'electrònic passats els quatre minuts d'afegit del matx.

EUROPA: Fer, Joel, Cano, Uri, Javi Iglesias (Campoy, 64'), Alberto, Abel Rita (Gonzalo, 79'), Dani Pujol (Denis, 82'), Ruben, Fran Bea i Varona.

ASCÓ: Sergio López, Pato (Blasi, 67'), Héctor, Socias, Dani, Artur, Masqué, Peke, Bertomeu, Guiu (Gerard, 75') i Jonatan.

ÀRBITRE: Héctor Robas Bondia (Baix Llobregat), assistit per Gerard Nierga Gelabert (Girona) i Juan Manuel Garcia Gómez (Figueres).

TARGETES: Grogues a Javi Iglesias, Varona i Fran Bea -dues i expulsió minut 31- (Europa) i a Bertomeu i Jonatan (Ascó).

GOLS: 1-0 (Dani Pujol, 26'): 1-1 (Fer -pp-, 77').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Joel Coch, Navarro, Reverter i Rojas (lesió), Rubi i Dani (decisió tècnica) i Civil (sanció).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Gueri i el porter Aguilar / Per l'Ascó han restat a la banqueta: Josep Ramon, Jean Marco i el porter Sergi Fuentes.

Partit disputat amb cel tapat i un xic de vent però sense pluja en cap moment.

Els socis de l'Europa han gaudit de 3x1 (poder venir amb 2 acompanyants de franc) presentant el carnet a la porta d'entrada a l'estadi.