Oxigen pur!

05 Març 2023 Àngel Garreta
Esclat d'alegria amb l'1-2 Esclat d'alegria amb l'1-2 Àngel Garreta

El Primer Equip masculí es retroba amb el triomf en un partit que ha hagut de remuntar a La Ràpita fins a imposar-se per 1-2.

Lliga · Jornada 23 · 05/03/23 · 12 h. ·  Mpal. La Devesa · 500 espectadors

RAPITENCA
1 - 2 EUROPA

bannercroniquesmasculi

Diumenge de llarg desplaçament i llarg patiment. Acompanyat per una nombrosa part de la seva parròquia, l'Europa ha tornat a sumar de tres -i a domicili- per imposar-se a la Rapitenca i mantenir la primera posició de la taula. Els gols de la matinal d'avui, obra de Sergi Pastells, qui malauradament també ha vist la cinquena groga del cicle de targetes. Menció especial pel debut -i lesió- de Sicu Camara a Tercera RFEF. Han estat titulars amb l'Europa tres jugadors del Filial: el citat Sicu, Boriko i Adnane.

Els graciencs han intentat dur el pes del joc per les bandes a l'inici del matx, però sense gaudir de massa profunditat ni arribades clares a l'àrea. La Rapitenca, per la seva banda, ho ha intentat a la contra. Quan semblava que en l'aspecte defensiu l'equip no patia cap tipus d'ensurt, ha arribat el gol local en una contra per banda esquerra on Vito ha sortit a tallar la jugada, el cuir ha seguit la seva trajectòria cap a la línia de fons i allà Pachu ha assistit enrere per l'arribada a plaer d'Oribe.

Per acabar-ho de rematar, l'àrbitre no ha xiulat un clar penal a Sicu, qui ha rebut un duríssim cop que, a la llarga, ha fet que el debutant europeista -un dels millors al primer temps- no pogués acabar l'encontre. En aquesta mateixa acció s'ha lesionat de gravetat el local Cuenca. Li tocava nedar contra corrent a l'Europa i el primer pas per a la remuntada ha arribat a quatre minuts pel descans: bona jugada personal d'Adnane amb assistència per a Sergi Pastells al primer pal, qui ha tocat de primeres per dur les taules a l'electrònic de La Devesa.

La segona part ha servit per veure un Europa decidit a buscar el segon. Després d'una rematada de cap alta de Sergi Pastells i un xut forçat d'Adnane, fàcil pel porter, ha arribat l'1-2: nova jugada d'Adnane i mateix protagonista rematador a l'àrea petita amb Sergi Pastells enviant el cuir a la xarxa. El pas més complicat ja s'havia fet i tocava intentar rematar el partit o almenys conservar l'avantatge.

Adnane hauria pogut fer l'1-3 en un espectacular intent de vaselina des de mig camp que ha fet petar la pilota al bell mig del travesser. Sens dubte hauria estat un dels gols de la jornada i que hauria rubricat un gran paper del davanter de l'Europa B, doble assistent de gol avui.

Per part de la Rapitenca, els locals han demanat penal al minut 77 en una sortida de punys de Vito i, ja en temps afegit, han tingut la seva opció per empatar en un xut des de la frontal de Pachu que ha blocat Vito sense més problemes. El xiulet final ha donat aire a un Europa necessitat i molt tocat per les baixes en les darreres jornades.

RAPITENCA: Dan, Éric (Micula, 65'), Andy, Vadillo, Pachu, Àlex Fores, Oribe, Omar, Cuenca (Stefi, 28'), Àlex Samper i Verge.

EUROPA: Marc Vito, Sergi Pastells, Àlex Cano, Campeny, Galeano (Carlos, 45'), Joel Lasso (Kilian, 65'), Prats (Ricki Vidal, 79'), Aliaga, Boriko, Adnane (Molins, 79') i Sicu (Nolla, 48').

ÀRBITRE: Gerard Rius Riu (Granollers), assistit per Aleix Blanch Orduña i Sergio Cabezas Rubio (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Pachu, Verge i Micula (Rapitenca) i a Sergi Pastells, Sicu, Nolla i l'entrenador de porters Àlex Rodríguez (Europa).

GOLS: 1-0 (Oribe, 22'); 1-1 (Sergi Pastells, 41'); 1-2 (Sergi Pastells, 60').

Tercera RFEF, Grup V.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Mario, Vilamitjana, Adri Gené, Castell, Alberto i Iván Blanco (lesió) i Pau López (sanció).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Pol Aldabó i el porter Joel Ruiz / Per la Rapitenca han restat a la banqueta: Joan Sancho, Iker, Joel, Llàtzer i el porter Josué.

Partit disputat amb sol i temperatura agradable.

Minut de silenci en memòria d'Hugo Schiano, membre del grup europeista Eskapulats. Debut de Sicu Camara, jugador de l'Europa B, amb la primera plantilla escapulada en la seva primera convocatòria i com a titular.