Passió sense gols

10 Octubre 2015 Àngel Garreta
Només ha faltat veure gols al derbi Només ha faltat veure gols al derbi Àngel Garreta

El derbi entre l'Europa i el Sant Andreu ha tingut gairebé tots els ingredients, amb molta passió a la graderia, les fustes de les porteries evitant els gols (0-0 final) i la sensació general que duels com aquest revitalitzen l'essència del futbol.

Tercera Divisió · Jornada 8 · 10/10/15 · 19 hores · Estadi Nou Sardenya · 2.450 espectadors

0 - 0 SANT ANDREU

La llei de Murphy diu que aquest tipus de duels, on tots els focus estan posats al damunt, acostumen a acabar en empat, i Murphy així ho ha volgut avui també. Bon punt sobretot pels visitants, més necessitats dins la seva dinàmica. L'Europa ha tingut les millors ocasions en temps afegit.

Primera Part

Després de cinc minuts inicials de nervis i massa ganes d'agradar dels dos equips davant un estadi entregat -2.450 persones en ple pont han fet honor a la cita-, els pals han estat els protagonistes del primer temps. Primer del cantó visitant, en una rematada de Jorge Muñoz des de fora l'àrea que ha anat a petar a la creueta. Ha replicat l'Europa tres minuts després, amb Abel Rita en jugada personal a la frontal de l'àrea fins que ha trobat angle i ha vist com el seu xut, impossible pel porter Manu, ha picat a la base del pal dret.

De pal a pal i novament pal. El Sant Andreu, passat el quart d'hora, ha tornat a topar amb la fusta, en aquest cas el travesser, després d'un córner servit en curt, penjat a l'àrea, baixat de cap per Viale i rematat novament de cap per Noguera a la fusta llarga. L'Europa ha tornat a tenir la seva al minut 30, en un córner al segon pal de Fran Bea que Cano, rematant de cap i fent botar la pilota al terra, ha vist com l'efecte final ha sortit massa alt. La més clara de totes, exceptuant els pals, a botes de l'Europa al minut 42. Ha centrat Guzman, Rita ha tocat de cap i quan Montoro semblava que remataria a boca de canó dins l'àrea petita amb tot a favor, l'oposició d'un rival en el darrer segon ha enviat la pilota a córner.

Segona Part

A la represa no ha canviat gaire la tònica general del joc. El Sant Andreu, molt ben posicionat, ha tapat els espais a un Europa no tan inspirat com altres dies a casa. Malgrat aquest fet, cap dels dos equips ha tingut clarament la pilota en possessió. El Sant Andreu, en un xut crueat, ha tornat a llepar el travesser i Padilla, de fort xut al minut 64, ha fregat la creueta de la porteria andreuenca.

En temps afegit han arribat les dues ocasions que podrien haver decantat el partit per a l'Europa. Al minut 91, un fort xut de Padilla des de fora l'àrea no l'ha pogut blocar Manu ni en dos temps. El rebot mort ha caigut a peus d'Abel Rita qui, quan tothom ja cantava el gol i sense oposició, ha connectat malament la pilota i l'ha enviat a l'esquerra del pal de la porteria quadribarrada. Semblava que el partit no tindria una nova ocasió ja per a l'Europa, però ha arribat al darrer segon: centrada de Padilla i Cano, de cap, que ha rematat centrat. Manu ha blocat sense problemes.

Finalment, res ha pogut moure el marcador malgrat tenir els dos equips ocasions i rematades a la fusta per haver evitat el zero a l'electrònic. El millor del derbi, la imatge de resistència del futbol català a morir a l'ombra del mediatitzat futbol d'elit. L'assistència, en un cap de setmana llarg on dilluns és dia festiu, digna d'un partit d'aquesta alçada.

EUROPA: Gianni, Dot, David López, Cano, Rubi, Uri, Pedro Bilbao (Alberto, 67'), Fran Bea, Abel Rita, Guzman (Padilla, 54') i Montoro (Poves, 76').

SANT ANDREU: Manu, Aitor Torres, Payan, Manu Viale (Melo, 45'), Noguera, Jorge Muñoz, Xavi Jiménez (Hugo, 85'), Dani Guerrero, Kevin Gissi, Yagüe (Brian, 78') i Xavi Pluvins.

ÀRBITRE: Carlos Ferrero Mansilla (Barcelona), assistit per Carlos Pérez Amador (Sabadell) i César Garcia Peñacoba (Barcelona).

TARGETES: Grogues a Dot, Uri i Montoro (Europa) i a Aitor Torres, Jorge Muñoz i Hugo (Sant Andreu).

GOLS: cap.

Jornada 8 del campionat regular de lliga de la Tercera Divisió grup V.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Josa, Àlex Fernández i Rovira (decisió tècnica) i Javi Iglesias (sancionat).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Nils i el porter Fer / Pel Sant Andreu han restat a la banqueta: Aumatell i el porter Ivan Fuentes.

Partit disputat a temperatura moderada.

Primer derbi en lliga des del 2008. És el duel número 72 entre els dos clubs en partit oficial. Els equips han sortit a la gespa de la mà de dos equips benjamins d'Europa i Sant Andreu.