Patir i puntuar en un camp complicat

26 Març 2017 Àngel Garreta
Fran Bea en acció durant el partit Fran Bea en acció durant el partit Àngel Garreta

L'Europa ha sumat un bon punt, donades les circumstàncies de la lliga, a la Pobla de Mafumet (0-0), equip que només ha perdut un duel a casa.

Lliga · Jornada 31 · 26/03/17 · 17 hores · Mpal. La Pobla · 250 espectadors

POBLA MAFUMET
0 - 0 EUROPA

Els resultats del matí i la tarda, combinats amb el propi empat, deixen l'Europa conservant la 13a plaça de la lliga, l'única hores d'ara 100% segura per evitar descensos de tot tipus (directes i indirectes). A La Pobla de Mafumet, el conjunt escapulat ha patit molt durant el primer temps i ha millorat a la represa per obtenir un punt que li permet mantenir les distàncies amb tothom a la taula classificatòria.

Després de cinc minuts intensos i de cos a cos entre els jugadors d'un i altre equip, el local Brugui ha estat el primer en provar sort amb un xut llunyà que ha passat per sobre la creueta dreta de la porteria de Fer. De mica en mica la Pobla de Mafumet s'ha fet amb el clar domini de la pilota i les accions ofensives. L'Europa ha intentat tapar els espais entre línies i per bandes, però els joves jugadors granes han sortit vencedors de totes les disputes i els rebots de pilota. No hi ha hagut excessiu perill ofensiu contra el marc escapulat, però si una sensació de no 'rascar bola' durant el primer temps.

La primera ocasió gracienca ha arribat al minut 31 en una ràpida acció entre Joel i Abel Rita i en què el davanter escapulat ha rematat la pilota finalment de cap a fora. Al minut 45, la segona ocasió: Fran Bea ha servit una falta obrint en curt a la seva banda esquerra per a Ruben. Aquest ha centrat al segon pal, on Dani Pujol ha tornat a posar a l'àrea la pilota amb el cap. També de cap ha entrat a la rematada final el capità Cano, podent impactar la pilota només suaument -per la pressió dels rivals- i veient com el porter es feia amb el cuir sense problemes.

Si bé el partit, en general, no ha resultat de gaire perill pels dos porters, val a dir que l'Europa ha canviat força la cara a la represa. No s'ha vist d'inici dominat i a la Pobla de Mafumet li ha costat trobar la profunditat que trobava durant els primers 45 minuts. De fet, als tres minuts de joc el primer en crear perill ha resultat ser l'Europa, amb una bona jugada personal de Reverter, cedint per a Civil i veient com el punta, després de regatejar el seu marcador, enviava el xut final a fora amb la punta de la bota.

Els minuts han anat passant i tots dos equips, ordenats tàcticament, no han deixat opcions a les sorpreses dins les seves línies defensives. El públic assistent no ha hagut de tornar a estirar el coll per mirar si entrava a gol una acció d'atac fins al minut 70, quan l'exeuropeista Ivan Vidal ha xutat des de la frontal i Fer, amb un genoll a terra i posant la mà, ha refusat el perill cap a una banda. El germà bessó d'Ivan, Gabriel Vidal, ha provat sort tretze minuts més tard, en aquesta ocasió trobant una gran resposta de Fer en forma d'estirada per allunyar la pilota del seu marc.

La darrera ocasió clara del partit, a botes d'un Europa que podria haver decantat el matx en el darrer sospir, dins el tercer dels quatre minuts d'afegit. Una gran jugada de Joel per banda dreta d'atac ha finalitzat amb una assistència a l'interior de l'àrea per a l'arribada en diagonal de Campoy. Aquest, amb el porter sortint gairebé als seus peus, ha controlat per preparar-se un xut que no ha pogut arribar a efectuar, donat que Perales, lliscant per terra amb els punys, li ha acabat guanyant la partida, refusant la pilota.

POBLA MAFUMET: Perales, Pol (Gabriel Vidal, 65'), Roger, Ruxi, Iván de Nova, Adrián, Riki (Rodrigo, 69'), Facu, Iván Vidal (Avi, 84'), Gil i Brugui.

EUROPA: Fer, Joel, Cano, Uri, Alberto, Abel Rita, Civil (Javi Iglesias, 87'), Dani Pujol, Reverter (Campoy, 76'), Ruben i Fran Bea (Denis, 90').

ÀRBITRE: Sergi Carrero Romera (Anoia), assistit per Adrià De la Fuente Domingo i Josep Salinas Ureña (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Roger, Ruxi, Iván de Nova, Gil, Brugui i Rodrigo (Pobla de Mafumet) i a Cano, Uri, Abel Rita, Reverter i Fran Bea (Europa).

GOLS: cap.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Joel Coch, Navarro, Rojas, Dani Márquez i Varona (lesió) i .

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Rubi i el porter Aguilar / Per la Pobla de Mafumet han restat a la banqueta: Jesús i el porter Dani Alfano.

Partit disputat a bona temperatura i sota un sol agradable.

Abans de l'inici del partit s'ha guardat un minut de silenci per la mort de Joan Puig, pare del preparador de porters del conjunt local.