Pel matí surt el sol

30 Octubre 2016 Àngel Garreta
Primer partit de celebració a casa Primer partit de celebració a casa Fran Capell

L'Europa ha sumat el primer triomf a l'estadi de la temporada (1-0) davant la Pobla de Mafumet, fins ara el millor visitant de llarg.

Lliga · Jornada 12 · 30/10/16 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 450 espectadors

1 - 0 POBLA MAFUMET

Dotze jornades han hagut de quedar-se enrere en el calendari per fer caure el primer triomf a l'estadi. L'equip s'ha volgut demostrar a ell mateix la seva capacitat de reacció i, davant l'equip que millor joc i disposició tàctica ha mostrat aquesta temporada a Gràcia, s'ha acabat imposant per agafar una mica d'aire.

El matx ha començat amb un ensurt sobre la porteria local. Al primer minut de joc, una deixada de cap de Denis per a Moha ha quedat massa curta i Rodri ha aprofitat per, sobre la sortida del porter europeista, picar la pilota per sobre. El que semblava que acabaria en gol ha acabat per sobre el travesser amb un darrer bot de la pilota massa alt per sort dels interessos escapulats. Els minuts inicials han sigut visitants, però en la primera oportunitat l'Europa ha donat el cop de gràcia al partit. Falta lateral que pica Fran Bea a la frontal de la petita. Allà, Alberto desvia lleugerament i suficientment com per enviar la pilota al fons de la xarxa.

El més complicat ja s'havia aconseguit, obrir el marcador. No obstant, acte seguit l'Europa ha hagut de resoldre dues bones accions de la Pobla. Moha ha resultat providencial. Primer, reaccionant ràpid a un xut dins l'àrea de Rodri. El nou porter europeista ha posat els dos punts tancant l'angle del seu pal curt i enviant a córner. A la sortida del mateix, ha tornat a reaccionar ràpid a una rematada de cap. A partir d'aquesta acció les forces s'han igualat i sobre cap de les dues porteries ha arribat perill real.

La darrera opció del primer temps, del cantó escapulat: pilota que arriba cedida a la frontal de l'àrea per a l'arribada en cursa d'Óscar Sielva. El migcampista engalta tal com li ve i obliga el porter Perales a una estirada per terra i desviar la pilota a córner.

Al segon temps, l'Europa podria haver sentenciat el matx en dues accions matineres i consecutives als minut 46 i 47 i amb el mateix protagonista: Gonzalo. El punta del conjunt escapulat, en primera instància, ha recollit un refús de Perales a l'àrea gran que ha quedat mort i, amb mitja porteria per a ell, ha xutat alt. En la següent, ha rebut una passada de Civil a la frontal, se li ha anat el control una mica llarg i sobre la sortida del porter ha xutat al cos del dorsal 1 de la Pobla.  Pel bàndol visitant, intent de xut creuat de l'exeuropeista Ivan Vidal, fregant el pal llarg de Moha.

A estones, entrats al bell mig de la segona part, el joc s'ha anat escalfant amb entrades més fortes dels dos equips, però ràpidament ha tornat al seu to habitual. El pas del matí ha acabat deixant veure dos equips molt ben posicionats tàcticament, amb la Pobla fidel al seu estil tot i necessitar remuntar i l'Europa esperant noves ocasions ben ordenat i sense tampoc deixar espais darrere.

L'esforç físic de l'equip ha resultat notable per a no deixar sortir els visitants còmodament des del darrere. Gonzalo, molt actiu, ha buidat la càrrega de la seva bateria i s'ha fos en l'intent de robar pilotes a dalt. Ho ha aconseguit de forma perillosa al minut 90, fent-se amb el control de la pilota a zona de tres quarts. Després d'avançar uns pocs metres ha provat un xut sec, ajustat al pal dret de la porteria de la Pobla, que Perales ha hagut d'aturar en dos temps. En els quatre minuts d'afegit, cap ensurt sobre el marc gracienc i el xiulet final ha acabat certificant un triomf balsàmic.

EUROPA: Moha, Joel, Uri, Javi Iglesias, Alberto, Civil (Joel Coch, 85'), Denis, Sielva (Dani, 61'), Gonzalo, Fran Bea i Navarro (Jordi Cano, 65').

POBLA MAFUMET: Perales, Vadillo, Roger Figueras, Ruxi, Dani Hernández, Calavera (Brugui, 45'), Ivan Vidal, Alfons, Rodri, Gil i Dani Ojeda (Ricky, 82').

ÀRBITRE: Juan Manuel Martín Varas (Baix Llobregat), assistit per Salvador Lozano Rico i Àlex Vila Plaza (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Civil, Denis i Navarro (Europa) i a Roger Figueras, Ruxi i Rodri (Pobla de Mafumet).

GOLS: 1-0 (Alberto, 11').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Fer, Boison, Campoy, Abel Rita, Reverter i Cano (lesió) i Rubi (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Rojas i el porter Pablo Trubia (Europa B) / Per la Pobla de Mafumet han restat a la banqueta: Adrian, Jesús i el porter Àlex Campos.

Partit disputat a molt bona temperatura per trobar-nos a finals d'octubre.

Segona victòria de la temporada i primera del curs al Nou Sardenya. Primer partit de la temporada en horari matinal al Nou Sardenya.