Pòlvora congelada

28 Novembre 2021 Àngel Garreta
L'Europa ha perdonat la derrota del Badalona L'Europa ha perdonat la derrota del Badalona Àngel Garreta

L'Europa ha gaudit d'infinitat d'ocasions clares a Badalona però no ha pogut moure el marcador (0-0) en un matx on s'ha mostrat superior.

Lliga · Jornada 13 · 28/11/21 · 17 h. · Estadi Mpal. Badalona · 550 espectadors

BADALONA 0 - 0 EUROPA

El d'aquesta tarda a Badalona és un d'aquells partits on se sol dir que la pilota no ha volgut entrar. L'Europa ha tingut bona part del partit sota control i ha generat infinitat de jugades d'atac que no han acabat entre els tres pals. Els locals, per la seva banda, també haurien pogut fer mal en un parell d'ocasions puntuals. El millor? La dinàmica de l'equip en joc i superioritat al rival i el fet de dur només 1 gol encaixat en les darreres 4 jornades.

Ja als sis minuts de partit ha tingut la primera ocasió l'Europa en una centrada de David Jiménez mal refusada per la defensa i que Albert Martí ha volgut creuar impactant massa fluix sobre el cuir. Al quart d'hora, pilota a l'àrea d'Alfons Serra que David Jiménez ha volgut rematar de taló, enviant el xut fora. Poc després, Alfons Serra ha engaltat una pilota tal com queia a la frontal, enviant-la per sobre el travesser.

La primera mitja hora, clarament gracienca, ha tingut un ensurt just en la primera ocasió del Badalona: Sana ha rematat una pilota a boca de canó, a pocs metres de Troya, qui s'ha tret de sobre el cuir en una bona reacció. Larrosa, en segona instància i molt forçat, ha rematat de cap desviat.

Aquesta ocasió ha esperonat el Badalona, que ha gaudit de 7 o 8 minuts de domini... fins que l'Europa ha tornat a tenir una clara ocasió en una centrada de David Jiménez mal refusada pels locals i que Alfons Serra ha creuat llepant el pal llarg de la porteria en la que ha resultat la darrera ocasió de la primera meitat.

A la represa el domini gracienc ha augmentat d'intensitat. Al minut 57 ha arribat la més clara del partit: córner que Àlex Cano posa de cap al primer pal, ningú refusa i Albert Martí entra finalment amb tot a la rematada davant per davant amb el porter. El seu xut ha acabat refusat pel pit del dorsal 1 badaloní.

Si aquesta ocasió era clara, tres quarts del mateix ha passat amb dues accions als minut 70 i 74, on David Jiménez i Albert Martí, respectivament, han perdonat amb tot a favor entrant a l'àrea. El Badalona ha tingut la seva única ocasió de perill al minut 76 en una pèrdua gracienca al mig del camp en sortida de pilota que el local Ferran ha convertit en un xut des de la frontal massa desviat.

Fins el final, domini territorial de l'Europa però cap altra bona ocasió per desfer l'empat. Pel Badalona, els únics intents han estat pilotes penjades fruit de faltes laterals i que la defensa de l'Europa ha refusat sense més incidència. Al final, un punt per a cada escapulari.

BADALONA: Álex Sánchez, Robusté, Cristian Márquez, Pablo Santana, Jaume Pascual, Toni Larrosa (Bilal, 69'), Carri, Sana, Ferran, Roger Marcé i Xavi Molina (Algisi, 72').

EUROPA: Troya, Àlex Cano, Campeny, Jordi Cano (Nolla, 60'), David Jiménez (Ricki Vidal, 79'), Albert Martí, Marc Esteban, Pau López, Castell, Coro i Alfons Serra.

ÀRBITRE: Aleksander Ivaylov Angelov Borisov (Balears), assistit per Luís Miguel Díaz Soto i Eduard Martínez Martínez (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Robusté i Toni Larrosa (Badalona) i a Àlex Cano i Pau López (Europa).

GOLS: Cap.

Segona RFEF, Grup III.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Guti, Pastells, Prats i Vilamijtana (lesió) i Uri (indisposició de darrera hora).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Alberto, Javi Solsona, Chava, Vilajosana -de l'Europa B- i el porter Sergio / Pel Badalona han restat a la banqueta: Toledo, Valentín, Marc Fuster, Joan Bordallo i el porter Dorronsoro.