Pòquer històric!

19 Novembre 2023 Àngel Garreta
Aliaga celebra el seu gol en el duel d'avui Aliaga celebra el seu gol en el duel d'avui Jordi Batuecas

Matinal pel record al Nou Sardenya. L'Europa ha signat, contra el Saguntino, la seva golejada més àmplia en la seva curta història a 2a RFEF (4-0).

Lliga · Jornada 12 · 19/11/23 · 12 h. · Estadi Nou Sardenya · 1.525 espectadors

4 - 0 ATLÉTICO SAGUNTINO

bannercroniquesmasculi

En estat de Gràcia. Així es podria dir que es troba l'Europa aquesta temporada i mai més ben dit Gràcia perquè com a local s'està mostrant intractable. Aquest matí, nova victòria per a signar, amb el 4-0, la més gran golejada de tots els triomfs que ha signat fins a la data l'equip en aquesta categoria.

El conjunt gracienc ha començat la primera meitat molt intens. Ja al minut 6, una gran jugada d'Eslava ha finalitzat amb un xut de Noel des de la frontal que ha obligat el porter Salva a refusar de punys. En la següent acció, l'àrbitre ha xiulat penal sobre Eslava i ell mateix s'ha encarregat de transformar-lo en l'1-0.

Arran d'aquesta acció, el joc s'ha igualat molt i el Saguntino ha dut perill a la contra. Una de les opcions visitants ha estat un xut de José Álvarez que ha sortit fregant el pal de la porteria gracienca.

Passada la mitja hora, l'Europa ha tingut una nova ocasió en una jugada on Àlex Pla ha rebut a la línia de mitjos pròpia i, avançant amb la pilota, ha recorregut tot el camp per plantar-se a la frontal i etzibar una rematada que Salva ha refusat de punys.

A la represa del matx el partit ha canviat de dalt a baix i només l'Europa ha semblat existir sobre la gespa. Al minut 50, centrada al punt de penal i rematada de cap de Noel que, quan ja es cantava el 2-0, ha acabat picant al pal.

El gol que ha encarrilat la tranquil·litat ha arribat al minut 59, quan una pilota recuperada al mig del camp l'ha aprofitat Pla per generar una contra i deixar el cuir per a la internada d'Aliaga. L'extrem, entrant a l'àrea, ha picat la pilota creuada i ha vist com aquesta entrava a la xarxa tot i tocar un defensa per intentar evitar la diana.

A partir d'aquí, domini sense fisures d'un Europa que ha tingut temps fins i tot per fer jugades de bella factura davant un públic entregat que ha tornat a ser el jugador número 12. Al minut 68, Manel i Aliaga han fet la paret al vèrtex de l'àrea i el jove lateral de la casa ha marcat el 3-0, transformant el seu primer gol com a jugador de la primera plantilla.

El quart podria haver caigut abans del temps afegit en una passada de la mort de Servetti a Adri Gené on aquest no ha pogut arribar a rematar la centrada i el Saguntino també hauria pogut retallar distàncies en temps afegit, però Vito, amb l'ajuda del travesser, ha tret una gran mà per refusar un xut des de la frontal. Del possible 3-1 s'ha passat al 4-0 definitiu en una pilota en profunditat d'Iván Bravo que ha pressionat Albert Martí i on el defensa local s'ha fet un embolic. Adri Gené ha aprofitat la situació i, sobre la mitja sortida del porter, ha picat una fina vaselina de rosca per acabar de posar un llacet a un 4-0 pel record.

EUROPA: Marc Vito, Mario (Manel, 65'), Cano, Campeny, Eslava (Adri Gené, 71'), Servetti (Iván Bravo, 77'), Aliaga, Àlex Pla (Albert Martí, 77'), Pau López, Castell i Noel.

ATLÉTICO SAGUNTINO: Salva, Enrique Torrent (Pol Pla, 45'), Javi Pérez (Carles Marco, 54'), Roan Riera (Javi Sánchez, 79'), Juanma Acevedo, Néstor Querol (Guillermo Andrés, 71'), José Álvarez (Fermín, 71'), Carles Salvador, Luís Navarro, Alejandro i Medina.

ÀRBITRE: Alfonso Méndez Hernández (Tenerife), assistit per Bruno Rodríguez De Juan i Daniel Asensio Fernández (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Servetti i Noel (Europa) i a Enrique Torrent, Roan Riera i Carlos David -a la banqueta- (Atlético Saguntino). Vermella directa al tècnic Sergi Escobar -minut 90- (Atlético Saguntino).

GOLS: 1-0 (Eslava -p-, 8'); 2-0 (Aliaga, 59'); 3-0 (Manel, 68'); 4-0 (Adri Gené, 94').

Segona RFEF, Grup 3.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Vilamitjana, Sergi Pastells i Bermu (lesió), Álvaro (decisió tècnica) i Vales (amb la selecció andorrana).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Michael, Borikó i Joel Ruiz. / Per l'Atlético Saguntino han restat sense jugar:  Carlos David i Ortega.

Partit disputat amb sol i temperatura agradable per estar a mitjans de novembre.

El 4-0 significa la golejada més gran de l'Europa en poc més d'una temporada d'història a Segona RFEF. El Primer Equip de l'Europa ha sortit al camp de la mà del Benjamí E i Benjamí F, equips que s'han fet la foto de família amb els jugadors.