Predestinats a l'empat

Europa i Prat han signat taules (0-0) aquest matí al Nou Sardenya. Dos conjunts amb llargues ratxes sense derrotes semblaven predestinats a seguir sumant una jornada més sense ensopegar. El partit, que ha acumulat lesions a una i altra banda i poc ritme de joc, no ha tingut gaires ocasions per registrar.

Lliga (Jornada 27) · 08/03/15 (12 H) · Estadi Nou Sardenya · 575 espectadors · Crònica i fotos: Àngel Garreta

EUROPA 0 - PRAT 0

Poc futbol avui al Nou Sardenya: constants aturades del joc, desafortunades lesions a una i altra banda amb entrada al terreny de joc de les assistències, impossibilitat de donar-li ritme al matx durant uns quants minuts seguits i molta seguretat d'ambdues línies defensives. Europa i Prat han vist passar la primera part pràcticament de forma desapercebuda. Dos equips seriosos en defensa i en plena ratxa de partits sense perdre han concedit, a més, pocs espais darrere pels atacants rivals.

El primer contratemps del matí, pels potablava, havent de deixar el terreny de joc el punta Sascha al minut 14 per una lesió a l'esquena. La primera rematada amb intenció en tot el duel ha tingut lloc al minut 31, quan el visitant Roger ha engaltat un xut creuat al pal llarg que ha marxat fregant la fusta. Poc després, Javi Sánchez i Albarran han picat fort amb el cap. Tots dos han seguit jugant però l'acció ha acabat afectant més a Albarran, qui a la represa ha hagut de marxar del terreny de joc. Per rematar els infortunis, lesió al genoll d'Alegre a dos minuts de finalitzar el primer temps.

L'inici de la segona part ha dibuixat un Europa més connectat i decidit en atac. Al minut 51 ha tingut lloc l'acció més clara del partit, amb un xutàs de Guzman -es pot veure en una de les imatges inferiors- que el porter Toni Texeira, sempre providencial pel seu equip, ha salvat del gol gairebé a la mateixa creueta de la porteria. Un minut més tard, Ignacio ha entrat en diagonal a l'àrea i quan més clar tenia el xut, la seva rematada ha sortit massa alta. Han estat els millors minuts graciencs, dominant la pilota i no deixant sortir el Prat del seu camp.

Els visitants, però, s'han reordenat i s'han trobat còmodes a la contra i amb un marcador que permetia sumar un punt en un estadi sempre complicat pels pratencs. Pastells ho ha intentat amb un xut llunyà al minut 71 en la darrera opció de l'Europa. El Prat, per la seva banda, no ha connectat ni un sol xut directe entre pals i amb intenció de gol en tot el matx. Finalment, un punt per a cada bàndol en un duel marcat més per les incidències que pel joc.

EUROPA: Rafa Leva, Oriol Dot, Alberto, Cano, Alegre (Pastells, 43'), Putxi, Ignacio, Padilla, Javi Sánchez (Poves, 73'), Guzman i Nils (Camacho, 73').

PRAT: Toni Texeira, Albarran (Ricarte, 55'), Éric Ruiz, Rafa Murillo, Cazorla, Xavi Muñoz (Fernando, 72'), Roger, Molins, Sascha (Manolo Bueno, 14'), Charly Ruiz i Nacho del Moral.

ÀRBITRE: Gonzalo Romero Freixas (Tarragona), assistit per Karim Mansouri (Tortosa) i Joel Gurrera Farnós (Tarragona).

TARGETES: Grogues a Ignacio i Padilla (Europa) i a Xavi Muñoz, Charly Ruiz i Manolo Bueno (Prat).

GOLS: cap.

Abans d'iniciar-se el partit, jugadors i tripleta arbitral han restat aturats un minut com a seguiment, una setmana més, de la propotesta per l'intent de fiscalització de l'esport amateur per part del govern central. L'exdirectiva Elvira Montardit ha fet el servei d'honor del matx en el dia internacional de la dona i com homenatge pels seus anys de gestió i dedicació cap als colors del CE Europa.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Javi Lara (sancionat), Rovira i Víctor Duran (lesió) i Cócera (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa Valderas i Sergio  / Pel Prat han restat a la banqueta Pedro Bilbao i Éric Alcaraz.

Partit disputat sota una temperatura i un sol agradables, més d'ambient primaveral que d'hivern.

Partit consecutiu número 12 de l'Europa sense perdre en lliga.

Les defenses s'han imposat a les davanteres en el partit d'avui / Galeria de fotos: Àngel Garreta