Primer triomf de la temporada en el marc d'un escenari clau

Primer triomf de la temporada en el marc d'un escenari clau Primera pinya per celebrar un gol i primer triomf del curs 2014/2015

L'Europa ha sumat la primera victòria del campionat de lliga de la temporada 2014/2015 després d'haver empatat fa sis dies en l'estrena a casa. Ho ha fet a Figueres (0-1) davant un equip dels màxims favorits de l'actual Tercera Divisió i en un escenari d'on, previsiblement, volaran pocs punts.

Lliga (Jornada 2) · 30/08/14 (19 H) · Estadi Municipal de Figueres, 'Vilatenim' · 450 espectadors

FIGUERES 0 - EUROPA 1

Aquest primer 'duel de gallets' entre dos conjunts que tothom ha posat a la travessa per intentar somiar amb la Segona B, ha caigut del cantó escapulat i ho ha fet a base de sacrifici i esforç.

Tot s'ha començat a decidir al minut de joc. Una passada en diagonal, precisa sobre el cap de Camacho, ha acabat pentinada per l'extrem escapulat, qui ha habilitat Javi Sánchez dins l'àrea gran. El punta ha encarat la mitja sortida del porter amb una vaselina que s'ha colat al fons de la xarxa. Arribar i moldre per l'Europa, que amb aquesta diana ha posat fi a 332 minuts de lliga sense marcar comptant el final del curs passat.

El primer quart d'hora ha estat de clar domini visitant aprofitant el cop inicial. Al minut 24, el col·legiat ha anul·lat correctament un gol a Camacho, qui no ha protestat l'acció. A partir d'aquí el ritme dels dos equips ha baixat una mica. Les úniques opcions locals en aquest període, seguides, clares i en temps afegit: primer una falta bombejada de Ritxi que Leva no ha pogut desviar i Dot ha salvat sobre la línia de gol. La segona, un remat de cap de Roger Vidal, tot sol a l'àrea, que ha sortit fregant el pal.

A la represa no ha variat el guió, si bé al principi la possessió ha caigut clarament del bàndol local. Al minut 61, una centrada al segon pal l'ha rematat Chicho a la fusta. Els graciencs han plantejat els darrers 30 minuts a la contra i tant Figueres com Europa han tingut opcions, sigui per empatar com per sentenciar.

Al minut 77, Nils ha tingut una clara opció. L'extrem ha robat la pilota a Murga i encarant porteria ha provat un xut amb rosca al segon pal que no ha agafat prou obertura d'angle i el porter ha pogut aturar. Acte seguit, Rovira ha centrat a la frontal i Guzman venint en cursa, ha engaltat un xut sec que ha sortit desviat.

Pels de Frances Cargol, la darrera opció clara ha arribat al minut 84. Henry ha rematat de cap una falta lateral i Rafa Leva, providencial, s'ha estirat per tocar la pilota amb els dits i enviar a córner. Després de set minuts d'afegit (havien de ser cinc) el xiulet final ha certificat el primer triomf, i de prestigi, de l'Europa.

FIGUERES: Reig, Serramitja, Busquets, Chicho, Murga (Masó, 79'), Ferran Grau (Quimo, 50'), Pedro, Cunill, Barrera (Henry, 66'), Ritxi Mercader i Roger Vidal.

EUROPA: Rafa Leva, Oriol Dot, Alberto, Cano, Pastells, Putxi, Ignacio (Nils, 65'), Javi Lara, Javi Sánchez (Poves, 69'), Guzman i Camacho (Rovira, 59').

ÀRBITRE: Óscar Sánchez Arias (Osona) assistit per Sergio Álvarez Ubric (Terrassa) i Enric Casanovas Donadeu (Osona).

TARGETES: Grogues a Ritxi Mercader (Figueres) i Oriol Dot, Putxi i Javi Lara (Europa).

GOL: 0-1 (Javi Sánchez, 1')

INCIDÈNCIES: Partit corresponent a la segona jornada de lliga. Primer triomf escapulat del curs. Per l'Europa han completat la convocatòria Cócera i Padilla. Fora de convocatòria Víctor Duran i Sergio per lesió i Valderas, Vives i Alegre per decisió tècnica. Pel Figueres a la banqueta han restat Ureña i Moñino. El gol de l'Europa posa fi a 332 minuts sense marcar entre finals de la passada temporada i inicis de la present i, també en el mateix període, a 376 minuts sense marcar a domicili. A nivell meteorològic, fina i tímida pluja durant el primer quart d'hora de joc per deixar pas a un duel sense més presència d'aigua i disputat sense sol i sota una agradable temperatura.