Primera derrota

Primera derrota L'Europa ha acusat l'esforç físic i mental de tota la setmana

Al Sagnier, dia de primeres vegades. La primera que l'Europa encaixava gol fora de casa, la primera derrota i la primera victòria del Prat. L'esforç dels escapulats en aquesta llarga setmana ha fet arribar al tram final d'encontre amb poques forces a les cames per intentar salvar un punt.

Lliga (Jornada 8) · 12/10/14 (12 H) · Municipal Sagnier · 600 espectadors · Crònica: Àngel Garreta

PRAT 2 - EUROPA 1

Els escapulats ho han fet molt bé al primer temps malgrat l'infortuni d'un gol en pròpia porta. A la represa, ajustada diana del 2-1 i els tres punts que s'han quedat al Prat després que els graciencs, imprecisos en la transició ofensiva per falta d'idees clares i manca de forces, no hagin pogut causar més perill.

El primer fet destacat del partit ha tingut lloc abans de sonar el xiulet en una escena poc habitual. L'exeuropeista Fernando Núñez ha demanat el canvi quan l'àrbitre es trobava a pocs segons de fer sonar el xiulet inicial. Una lesió de darrera hora li ha impedit jugar. Desconsolat, amb un gest d'impotència i ràbia, s'ha assegut a la banqueta, cedint la seva samarreta amb el número 8 a Oriol Molins, qui ha entrat en el seu lloc. Fernando s'ha quedat el 12 a la banqueta, però ja sabia que no jugaria cap minut.

Amb la pilota en joc, el Prat ha buscat l'acció directa amb obertura a bandes i l'Europa sortir des del darrere però no trobant la profunditat ideal. Després de vint minuts de molt ordre tàctic i sense perill a les àrees, ha arribat el primer gol del matí. Córner de Javi Lara que Cano remata de cap. La pilota pica al pal curt, Toni Texeira arriba a tocar, però aquesta es cola finalment al fons de la xarxa pel pal llarg. Minut 25 i 0-1 en la primera ocasió.

Quan l'escena pintava millor impossible, ha arribat l'acció desafortunada de l'encontre. Al minut 37, una centrada d'Albarrán per banda dreta ha arribat a l'àrea petita en paral·lel a la línia. Víctor Duran ha anat per terra en una clàssica acció de refús de la pilota, però el central ha impactat malament al sobrebot de la mateixa i ha acabat desviant la pilota cap a la seva pròpia porteria. Rafa Leva, a contrapeu, no ha pogut impedir l'empat amb què s'ha arribat al descans.

Tots dos equips han acusat a la segona part una baixada d'intensitat. La calor -novament forta aquest diumenge, com ara fa set dies a Vilafranca- i l'acumulació en les cames de molts dels 22 futbolistes de tres partits en una setmana -amb especial significació emocional el de dimecres per l'Europa- ha acabat provocant una part menys vistosa. Al minut 58, Pedro Bilbao, Sascha i Llobet no han pogut culminar una molt bona opció de contraatac pels locals.

Al minut 67 ha arribat el 2-1. Pedro Bilbao ha xutat davant l'oposició, en línia, de tres jugadors. La pilota ha passat entre cos i cames d'aquests jugadors fins que, a l'alçada de la línia de gol, aquesta ha acabat refusada lateralment per Cano. Col·legiat i assistent, però, han indicat que l'ha pilota ha arribat a passar de tot la línia de gol, concedint el 2-1. Repassades les imatges per TV i congelant l'acció a càmera lenta sembla que, efectivament, la pilota arriba a passar sencera la línia per qüestió d'escassos centímetres.

Amb el marcador a favor, el Prat tampoc no ha respirat tranquil. La seva situació a la taula, les urgències i els nervis d'aquestes necessitats han fet que els potablava no hagin tampoc dominat els darrers minuts. L'Europa, per la seva banda, no ha tingut fluidesa en el joc, bones decisions de línia de mitjos cap a porteria i ha estat faltat d'un 'rush' final que hagi donat alguna opció. La millor, una falta de Javi Lara que Poves ha pentinat cap al segon pal a l'alçada de la frontal. Toni, ben col·locat, ha blocat sense problemes.

PRAT: Toni Texeira, Albarrán, Cazorla, Rafa Murillo, Ricarte, Xavi Muñoz, Pedro Bilbao (Juli, 71'), Molins (Llobet, 45'), Sascha, Sebas i Nacho del Moral (Carrasco, 89').

EUROPA: Rafa Leva, Oriol Dot, Víctor Duran, Cano, Pastells, Putxi (Camacho, 81'), Ignacio (Poves, 75'), Javi Lara, Javi Sánchez, Padilla i Nils (Rovira, 56').

ÀRBITRE: Gonzalo Romero Freixas (Tarragona), assistit per Josep Maria Santiago Vicente i Zoltan Szeibert.

TARGETES: Grogues a Albarrán, Rafa Murillo, Xavi Muñoz, Sascha, Llobet i Carrasco (Prat) i a Rafa Leva, Oriol Dot, Putxi i Nils (Europa). Vermella directa al segon entrenador Matías Borsot -minut 80- (Prat).

GOLS: 0-1 (Cano, 25'); 1-1 (Víctor Duran -pp-, 37'); 2-1 (Pedro Bilbao, 67').

INCIDÈNCIES: Jornada 8 del campionat de lliga disputada sota una forta i intensa calor. Primera derrota de la temporada de l'Europa, primers gols encaixats fora de casa i primer triomf en lliga del Prat. Per l'Europa han completat la convocatòria: Guzman i Cócera. No han estat convocats: Sergio (lesió), Alberto (sanció), Alegre (precaució) i Vives i Valderas (decisió tècnica). Pel Prat l'ha completat Fernando -que en principi havia de sortir d'inici i s'ha lesionat a segons de xonar el xiulet inicial- i Èric. Abans de l'inici s'ha guardat un minut de silenci per la mort del soci pratenc Juan Boquera.