Primera derrota a l'estadi

L'Europa, tot i avançar-se al marcador en la primera acció de perill del partit, ha acabat cedint la primera derrota de la temporada a l'estadi i la primera exercint com a local de tot el curs 14/15. L'Ascó, que ha signat una bona segona part, ha donat la volta al marcador fins establir l'1-3 final.

Lliga (Jornada 14) · 23/11/14 (12 H) · Estadi Nou Sardenya · 400 espectadors · Crònica i fotos: Àngel Garreta

EUROPA 1 - ASCÓ 3

Ben plantats sobre el terreny de joc, en els primers vuit minuts els dos equips no han deixat racons lliures a la creativitat ofensiva. No obstant, l'Europa ha fet diana en la primera aproximació. Poves ha provat de fer una passada de la mort i el capità visitant José Ramón ha posat el peu per evitar-la, refusant però tan fluix que involuntàriament ha tornat a deixar la pilota morta als peus del davanter qui, en segona instància, ha enviat el cuir al fons de la xarxa. El duel es posava de cara per un Europa que fins ara, tot i cedir algun empat, s'havia mostrat molt fort i decidit a casa.

El quadre escapulat ha patit poc en els minuts següents, ha anat portant el termòmetre del domini de la pilota poc a poc cap al seu terreny i ha crescut moderadament en intensitat, factors que han fet pensar en un partit que anava madurant en favor dels graciencs. Un xut de Poves fregant el pal i un de Virgili acte seguit i que ha refusat Rafa Leva, les opcions a destacar a tocar de la mitja hora de joc. Cap altra acció ha resultat netament clara sobre cap de les dues àrees abans d'arribar al descans.

Canvi de guió a la represa del partit. Malgrat que als dos minuts Ignacio ha tingut una opció pel 2-0, posant la bota davant la sortida del porter Chiné (el jugador ha impactat massa fluix la pilota i Argilaga, còmodament, ha salvat el gol a porta buida), el cert és que l'Europa ha aparegut en atac amb prou feines en un parell d'ocasions més. Per contra, l'Ascó ha donat la volta al marcador molt ràpidament. Al minut 51, penal de Rafa Leva sobre Eizaguirre que Virgili ha transformat en l'empat des dels onze metres. Acte seguit, en quatre minuts, el segon. Xut del propi Eizaguirre des de la frontal, ajustat al pal, impossible d'aturar pel porter gracienc.

El ràpid canvi de cantó de la truita ha deixat noquejat l'Europa. Els europeistes no han tornat a trobar-li el to necessari al partit, sigui per una excel·lent col·locació sobre la gespa d'un bon Ascó, sigui per decisions precipitades, sigui per falta d'una o dues marxes més al ritme de joc. Per la seva banda els asconencs s'han trobat còmodes i han tingut opcions. Al minut 82, un potent xut d'Argilaga ha picat al travesser. L'opció europeista més clara per almenys empatar ha sorgit de botes dels dos davanters centres: Poves ha habilitat Javi Sánchez amb una passada de la mort i el punta, de primeres, ha provat un xut que ha trobat l'obstacle del cos del porter. Chiné, que ha sortit amb tot a peus de Javi Sánchez, ha refusat una pilota que bé podria haver passat per sota d'ell i ser gol com bé sortir rebotada fora l'àrea, com ha estat el cas.

Del possible empat s'ha passat a la sentència visitant ja en temps afegit. Per a més infortuni gracienc, una falta directa executada per Cristino ha rebotat a la tanca defensora europeista i el rebot sortint de la pilota, amb Leva ja movent-se en direcció del xut inicial, ha agafat el porter a contrapeu i, pel mig de la porteria, ha vist sense poder fer-hi res com entrava el tercer.

EUROPA: Rafa Leva, Oriol Dot, Alberto, Cano, Alegre, Putxi, Ignacio, Guzman (Camacho, 59'), Poves, Padilla (Javi Lara, 73') i Rovira (Javi Sánchez, 59').

ASCÓ: Chiné, Socías, Argilaga, Edu Vives (Gerard Roigé, 45'), José Ramón, Artur Gòdia, Cristino, Gabernet, Eizaguirre (Galceran, 82'), Virgili i Taranilla (Del Moral, 73').

ÀRBITRE: Carlos Calderiña Pavón (Sabadell) assistit per Bernat Mas López i Marc Padrós Baciero (Sabadell).

TARGETES: Grogues a Putxi (Europa) i a José Ramón (Ascó).

GOLS: 1-0 (Poves, 8'); 1-1 (Virgili -p-, 51'); 1-2 (Eizaguirre, 55'); 1-3 (Cristino, 91').

INCIDÈNCIES: Jornada 14 del campionat de lliga disputada sota una temperatura agradable. Primera victòria a Gràcia de l'Ascó en la seva història. Per l'Europa han completat la convocatòria sense jugar Valderas i Cócera. Per l'Ascó ho han fet Sergi Fuentes i Genís.