Que el Tió cagui una nova dinàmica

23 Desembre 2018 Àngel Garreta
Uri disputa la pilota durant el matx Uri disputa la pilota durant el matx Àngel Garreta

El Primer Equip escapulat ha ensopegat a casa davant el Castelldefels (1-1) en un molt mal partit per tancar l'any esportiu 2018.

Lliga · Jornada 21 · 23/12/18 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 350 espectadors

1 - 1 CASTELLDEFELS

Un gol abans del quart d'hora de l'encontre semblava apuntar al matx en què l'Europa trencaria la ratxa de partits sense guanyar, a casa i contra un rival de la zona baixa. Un nefast inici de la segona part ha propiciat l'empat visitant i opcions hi ha hagut per a decantar la victòria pel conjunt groc. La pausa nadalenca haurà de servir per a que els escapulats facin un nou canvi de xip tal com el van fer a finals d'octubre.

No ha estat un bon partit en línies generals en cap moment del mateix. A la primera meitat ni per l'Europa ni pel Castelldefels. Amb tot, després de gairebé un quart d'hora sense res a destacar, una centrada per la dreta de German, cap al segon pal, ha estat enviada al primer pal pel cap d'Alfons Serra. Allà ha fet acte de presència Èric, lliscant pel terra i fent l'1-0.

Poc després, però, Prats ha caigut lesionat al turmell i ha hagut de deixar el seu lloc al mig del camp a Varona. La gairebé mitja hora restant de primer temps no ha registrat ocasions clares de gol, només tímides aproximacions per banda d'un i altre equip en un període generalment força avorrit.

Inici elèctric del Castelldefels només sonar el xiulet inicial del segon temps. El premi visitant a la insistència ha arribat al minut 55 quan Alan ha rematat al fons de la xarxa un córner servit al segon pal i que l'Europa no ha sabut refusar. A partir d'aquí el quadre dirigit per Miki Carrillo s'ha animat i amb la presència al segon temps d'un exescapulat sobre la gespa, Jordi Cano, ha intentat obrar el segon. La punteria, en alguna ocasió, i Marc Priego, en alguna altra, han impedit la segona diana.

L'Europa, per la seva part, no ha acabat de connectar amb el partit i no ha tingut pràcticament opcions tret d'un elèctric Fode -molt actiu per la seva banda i forçant més d'un córner- i un Varona que ha provat la rosca des de la frontal en un parell d'ocasions, una d'elles enviant el xut fora i en l'altra trobant la resposta del porter Manu. La darrera clara del matx, un mà a mà un xic forçat d'Èric davant Manu, al minut 89, que ha finalitzat amb un xut del davanter a les cames del porter. No hi ha hagut temps per a res més.

EUROPA: Marc Priego, German, Guillen, Cano, Prats (Varona, 28'), Uri, Soto (Torrentbó, 70'), Alberto, Èric, Alfons Serra i Fode.

CASTELLDEFELS: Manu, Xavi Manrique (Jordi Cano, 45'), Sergi, Alegre, Alan, Joel, Rubi, Bermu, Aumatell (Pedro Bilbao, 70'), Èric González (Adri Guica, 81') i Fran Piera.

ÀRBITRE: Juan Antonio Navarro García (Tarragona), assistit per Adrià De la Fuente Domingo (Anoia) i José Antonio Mateo Moreno (Tarragona).

TARGETES: Grogues a Èric i Fode (Europa) i a Xavi Manrique (Castelldefels).

GOLS: 1-0 (Èric, 14'); 1-1 (Alan, 55').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Josemi, Xavi Liébanas, Gabi, Martínez i Castell (lesió).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Oumar, Xavi Camps, Josa, Elo i el porter Joan Compte / Pel Castelldefels han restat a la banqueta: Kike, Gibert, Santi Triguero i el porter Romero.

Partit disputat amb sol i bona temperatura.

El capità Àlex Cano ha sumat la xifra de 309 partits oficials de lliga i play-off amb l'Europa, assolint el tercer calaix del podi històric, empatat amb l'exporter Pep Rovira. Abans de l'inici del matx s'han guardat uns instants de silenci per la mort de l'exjugador Blai Ozcoz, futbolista escapulat de finals dels anys 50. Darrer partit de lliga del 2018.