Qüestió de penals

Qüestió de penals Sergi ha aturat el penal de Roberto Camacho

Dos xuts des dels onze metres han condicionat, a grans trets, l'empat que l'Europa ha obtingut contra el Sabadell B en el que hauria de ser el seu darrer partit com a local a Santa Coloma. Els escapulats han tingut opcions de posar-se 2-0 i sentenciar, però al final han volat dos punts.

Lliga (Jornada 5) · 14/09/14 (19 H) · Nou Municipal de Santa Coloma · 350 espectadors

EUROPA 1 - SABADELL B 1

Domini clar de l'Europa des de l'inici, si bé no de forma aclaparadora, sí tenint sota control el matx i no rebent opcions de gol en contra. Al minut 9 el lateral Oriol Dot ha donat el primer avís amb una centrada-xut que s'ha tancat i ha anat a picar a la part alta del travesser. Passat el quart d'hora, un xutàs de Putxi des de 35 metres ha provocat el vol del porter Sergi per refusar la pilota a córner a l'alçada de la creueta.

Madurant l'encontre de mica en mica, l'Europa ha acabat obtenint el premi del gol. Al minut 35, centrada de Camacho al punt de penal on Ignacio, tot sol i lliure de marca, ha rematat de cap a plaer al fons de la xarxa arlequinada. Amb el duel sota control i amb un Sabadell B sense massa resposta ofensiva s'ha arribat al descans.

A la represa, conscient de la necessitat d'un pas endavant, el Sabadell ha sortit millor que l'Europa durant set minuts. No obstant, al minut 52 Ahufinger ha fet penal sobre Camacho, qui ja encarava el porter dins l'àrea gran, i ha vist la corresponent targeta vermella. A l'Europa se li presentava una ocasió clara de mig sentenciar: penal per a poder fer el 2-0 i un home menys a les files rivals. La pena màxima, però, l'ha refusat el porter Sergi amb els punys i en la segona jugada Ignacio, que ha arribat abans que ningú al refús, no ha encertat en la seva decisió i l'opció de gol ha quedat finalment en res.

L'Europa ha seguit insistint i ha tingut la més clara en una centrada de Nils que, després d'un rebot en un defensa arlequinat, ha caigut a peus de Javi Sánchez dins l'àrea petita. En un remat que semblava a plaer, el punta, de primeres, ha enviat per sobre el travesser. Fins al final, un Sabadell B crescut, que no tenia res a perdre i que s'ha buidat més amb el cor que amb el cap però amb eficàcia final, ha obtingut un bon botí de la seva visita a Santa Coloma. Al minut 91 Pol Roigé ha caigut a l'àrea, l'àrbitre ha assenyalat penal, ha expulsat Alberto per doble groga i el visitant Oriol no ha fallat des del punt de penal. 1-1 i sense temps per a res més.

EUROPA: Rafa Leva, Oriol Dot, Alberto, Cano, Pastells, Putxi, Ignacio (Rovira, 65'), Javi Lara (Padilla, 77'), Javi Sánchez, Guzman i Camacho (Nils, 65').

SABADELL B: Sergi, Ahufinger, Parera, Pol, Noguera, Agus, David, Oriol, Estrada (Cesc, 77'), Sandro (Aleix, 57') i Marçal (Pol Roigé, 57').

ÀRBITRE: Daniel López Morente (Girona), assistit per Sergi Font Portell (Figueres) i Enric Ponsati Clavaguera (Girona).

TARGETES: Grogues a Alberto -dues i expulsió minut 91-, Pastells i Javi Lara (Europa) i a Oriol (Sabadell B). Vermella directa a Ahufinger -minut 52- (Sabadell B).

GOLS: 1-0 (Ignacio, 35'); 1-1 (Oriol -p-, 92').

INCIDÈNCIES: Primer precedent de partit oficial entre tots dos conjunts. Si les obres al Nou Sardenya finalitzen a temps, aquest serà el darrer partit jugat com a local a Santa Coloma de Gramenet. El gol del Sabadell B atura la ratxa de l'Europa sense encaixar en tres registres diferents: 449 minuts en aquesta lliga (des de l'inici fins al moment del gol arlequinat), 484 des del partit de Copa Catalunya contra l'Ascó a l'agost i 506 minuts acumulats de lliga regular des del darrer gol del Masnou en la jornada 38 del curs 2013/2014. A nivell de convocatòria, per l'Europa l'han completat, a la banqueta, Valderas i Cócera. Pels arlequinats, Sergio i Ivan. Partit disputat a les 19 hores, sense sol ni xafogor, amb una temperatura agradable.