RemeiSolfincISL

Quin alliberament!

29 Setembre 2019 Àngel Garreta
L'Europa ha obert el tap i ha golejat per signar la primera victòria L'Europa ha obert el tap i ha golejat per signar la primera victòria Jordi Batuecas

Fora fantasmes! L'Europa s'ha tret la pressió de sobre davant el Cerdanyola amb la golejada a casa (4-0) més àmplia des de maig del 2017.

Lliga · Jornada 6 · 28/09/19 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 350 espectadors

4 - 0 CERDANYOLA

No es podia retrassar més. Si l'Europa no volia començar a canviar d'objectius, calia sumar la primera victòria de la temporada i fer-se fort a casa -on encara no s'ha perdut-. Ho ha fet de la millor manera possible i posant la X a la casella de tots els elements que defineixen un partit perfecte: golejada, domini del joc i porteria a zero.

Sota un sol de justícia i una calor més pròpia del bell mig de l'estiu, Europa i Cerdanyola han començat a dibuixar un duel físic, de cos a cos, amb la pilota més pels aires que pel terra. Aquest fet, que sovint té lloc quan els rivals arrosseguen l'Europa fins aquí i del que costa sortir-ne, ha durat poc més de deu minuts, aconseguint els escapulats baixar la pilota a terra i fer que per allà es decidís el matx.

Al minut 23 una falta servida per David Jiménez ha estat lluitada per dalt entre Àlex Cano i Uri Escabrós. El capità de l'Europa ha reclamat amb insistència a l'àrbitre unes possibles mans del central del Cerdanyola. L'acció ha quedat en res. El partit no suposava perill al darrere per a l'Europa, però tampoc registrava ocasions al davant. El primer xut amb intenció ha tingut lloc al minut 36, quan Pau López ha buscat amb rosca l'escaire de la porteria local però el seu xut, fluix, ha estat fàcil de blocar per Marc Priego.

Si el primer xut entre pals ha estat visitant, la rèplica local, un minut més tard, no ha pogut ser millor tot signant la primera diana de l'encontre: Guti dobla a Jordi Cano, aquest li passa la pilota, la centrada de Guti arriba lliscada al mig de la frontall de la petita, l'exeuropeista Javi Lara pentina lleugerament cap enrere i allà, al segon pal, Sergi Pastells controla amb sang freda per tenir suficient temps com per aixecar el cap i veure l'únic forat de la porteria i per on ha entrat el cuir. Amb l'1-0 s'ha arribat al descans.

A la represa no hi ha hagut color: clar domini de principi a fi dels escapulats, si bé el Cerdanyola ha exigit un parell de vegades a Marc Priego. Que l'Europa no s'anava a conformar amb protegir l'1-0 ho ha demostrat Martínez als tres minuts de joc, controlant una pilota, deixant assegut el seu marcador i etzibant un cacau que ha rebotat a la fusta. Quatre xuts al pal en sis jornades pel conjunt gracienc.

El premi a la insistència ha arribat al minut 62, quan Alberto ha rematat de cap, al fons de la xarxa, un córner servit per David Jiménez. El resultat donava tranquil·litat a un Europa necessitat del triomf, però el partit encara tenia reservades més emocions: Prats ha perdonat el tercer dos minuts després en un mà a mà amb el porter i del cantó visitant Dani Martí ha enviat un cop de cap a terra, fent botar la pilota, i aquesta, entre el bot i un lleuger toc de guants de Marc Priego, ha picat al travesser, impedint que el Cerdanyola es fiqués al partit.

La sentència escapulada ha arribat en l'acció següent: Sergi Pastells ha habilitat la cursa de Jordi Cano i aquest, de xut creuat, ha fet el 3-0. Els darrers minuts han estat elèctrics, amb Jordi Cano perdonant el quart, Marc Priego evitant el primer del conjunt verd com a resposta a xuts de Sosa primer i Wilber després per a, finalment, veure el quart gol de la matinal: Uri Escabrós i el porter Manu Martín no s'han posat d'acord per refusar una pilota llarga i Jordi Cano s'ha aprofitat de l'acció per fer-se amb el cuir i, tot sol dins l'àrea petita i sense ningú a deu metres, fer entrar la pilota caminant. Cirereta al pastís i punt i final.

EUROPA: Marc Priego, Sergi Pastells, Guti (Guillen, 78'), Àlex Cano, Prats (Alfons Serra, 74'), Uri, Jordi Cano, Alberto, Martínez, Varona (Gabi López, 60') i David Jiménez.

CERDANYOLA: Manu Martín, Manso, Uri, Pau López (Sosa, 78'), Ruben (Javi López, 55'), Javi Lara, Cano (Wilber, 74'), Roger, Dani Martí, Àlex Torres i Nils.

ÀRBITRE: Pau Serrat Susi (Tortosa), assistit per David Monge González (Tortosa) i Pol Fonts Alabau (Tarragona).

TARGETES: Grogues a Uri (Europa) i a Dani Martí (Cerdanyola).

GOLS: 1-0 (Sergi Pastells, 37'); 2-0 (Alberto, 62'); 3-0 (Jordi Cano, 73'); 4-0 (Jordi Cano, 92').

Campionat de lliga de Tercera Divisió, grup V.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Albert Martí, Sergi Monsó i Castell (lesió) i Miki Puerto (amb el Filial).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Josa, Joel Jorquera, Kilian i el porter Uri Vives / Pel Cerdanyola han restat a la banqueta: David López, Dani Liñares, Ferran Vera i el  porter Marc Briones.

Partit jugat sota una intensíssima calor, humitat i sol com si fos ple agost.

L'Europa no guanyava per 4-0 o més gols a l'estadi des de la darrera jornada de lliga de la 2016/2017, el 14 de maig del 2017, golejant 4-0 el Sabadell B per certificar la permanència.