Quin espectacle majúscul!

07 Setembre 2019 Àngel Garreta
Jordi Cano lluita amb Yayá Jordi Cano lluita amb Yayá Àngel Garreta

L'Europa i el Terrassa han empatat (2-2) al Nou Sardenya en un duel que ha justificat cada euro del preu de l'entrada. Un partidàs.

Lliga · Jornada 2 · 07/09/19 · 18:30 hores · Estadi Nou Sardenya · 750 espectadors

2 - 2 TERRASSA

En alguna crònica en aquests 18 anys de web oficial del CE Europa ja hem dit que hi ha empats (i fins i tot derrotes) que tenen un regust dolç per una sèrie de factors i condicionants, entenent que l'esport és molt més que la fredor de la xifra d'un resultat. Analitzant el partit sense context (ni si és lliga, ni si se suma un punt o no...) el que han protagonitzat Europa i Terrassa al Nou Sardenya és per emmarcar i per fer sentir orgulloses les respectives aficions.

L'Europa ha saltat a la gespa enèrgic, disposat a agradar davant la seva parròquia. En els primers minuts, un actiu Jordi Cano ha posat en més d'un problema al porter Ortega en el control de la pilota. Ha estat precisament Jordi Cano qui, iniciant un atac, ha passat en profunditat a Sergi Pastells. El lateral ha centrat al segon pal i Gabi López no ha perdonat l'1-0.

El Terrassa ha replicat passat el quart d'hora de partit amb un xutàs acrobàtic de Coro que Marc Priego, tocant la pilota per intentar evitar la diana, ha enviat al pal. El rebot de la pilota ha picat malauradament en el propi Marc i s'ha colat al fons de la xarxa quan el porter dels graciencs havia realitzat una bona intervenció: 1-1 a l'electrònic.

En endavant, bones ocasions pels dos equips, en especial per a l'Europa, veient com el travesser impedia el 2-1 en un gran xut de Joel Jorquera des de dins l'àrea gran. La millor pels visitants, al minut 39, quan Jaume ha encarat Marc Priego i, amb aquest a terra, ha picat massa alt el cuir, per sobre del pal llarg.

Només començar la segona part, gol anul·lat a Sergi Pastells per fora de joc. El matx no ha baixat en cap moment d'intensitat i tots dos equips, històrics equips, han fet honor al cartell de l'encontre practicant bon futbol i no rebaixant el ritme general de la lluita pels tres punts.

Al minut 71, clara ocasió per a l'Europa per fer el segon en una rematada en planxa de Sergi Pastells que, amb el porter venut, Pelegrín ha refusat sobre la línia de gol. A l'altra àrea el Terrassa ha tingut més encert en una jugada amb doble xut d'Arranz, qui ha aprofitat el rebot de la seva primera rematada per fer l'1-2 i posar el conjunt egarenc per davant. No obstant, l'Europa ha reaccionat ràpid, en tres minuts, aprofitant Alfons Serra una asistència 'in extremis' de Joel Jorquera, salvant la pilota a la línia de fons amb el porter Ortega a terra. El cuir ha quedat mort a l'àrea petita per ser rematat a plaer per Serra.

L'Europa ha viscut un partit on tenia el duel guanyat, empatat, gairebé perdut, de nou empatat i a tocar ha estat d'endur-se el triomf en el tram final. Al minut 84 un córner de David Jiménez servit ras a la frontal per a Jordi Cano ha finalitzat amb una canonada del '7' de l'Europa que ha acabat de nou a córner. Un minut més tard, cacau del propi Jordi Cano, Ortega que no encerta a blocar amb les mans i la pilota morta que cau a peus de Sergi Pastells qui, sense angle i gairebé sobre el cos del porter, ha rematat la pilota sobre Ortega, qui ha quedat uns instants 'grogui' al terra però aconseguint evitar la derrota del seu equip.

EUROPA: Marc Priego, Sergi Pastells, Guti, Àlex Cano, Gabi López, Uri (Varona, 80'), Jordi Cano, Alberto, Joel Jorquera, Alfons Serra i David Jiménez.

TERRASSA: Ortega, Èric, Lucas Viña, Galeano, Àlex Fernàndez (Carlos, 88'), Arranz, Coro (David López, 65'), Jaume (Domi, 56'), Kilian, Pelegrín i Yayá.

ÀRBITRE: Víctor Manuel Sánchez Rico (Baix Llobregat), assistit per Jordi Fullà Planas (Girona) i Víctor Moreno Martínez (Baix Llobregat).

TARGETES: Grogues a Uri, Alberto i David Jiménez (Europa) i a Èric, Lucas Viña, Arranz i Domi (Terrassa).

GOLS: 1-0 (Gabi López, 9'); 1-1 (Marc Priego -pp-, 18'); 1-2 (Arranz, 77'); 2-2 (Alfons Serra, 80').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Prats, Sergi Monsó, Jordi Martínez i Castell (lesió).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Guillen, Josa, Kilian, Albert Martí, Miki Puerto i el porter Uri Vives / Pel Terrassa han restat a la banqueta: Adrià Prado, Jordi López, Kevin i el porter Zapico.

Partit disputat sota bona i agradable temperatura.

Primer partit oficial amb la samarreta de l'Europa en partit de lliga per a Guti.