Quina VITOria!

03 Desembre 2022 Àngel Garreta
'San Vito', l'autèntic salvador de l'equip avui 'San Vito', l'autèntic salvador de l'equip avui Àngel Garreta

Un gol del capità Cano i una actuació memorable de Marc Vito sota pals, certifiquen els tres punts de l'Europa (0-1) contra L'Hospitalet.

Lliga · Jornada 13 · 03/12/22 · 18:00 h. · Estadi Futbol L'Hospitalet · 600 espectadors

L'HOSPITALET 0 - 1 EUROPA

bannercroniquesmasculi

El resultat de l'Europa, combinat amb la derrota del Sant Andreu, fa que el conjunt escapulat sumi +8 de distància respecte els andreuencs, segons a la taula. D'aquesta manera, l'equip d'Ignasi Senabre és ja matemàticament campió d'hivern i passarà el Nadal com a líder del grup V de Tercera RFEF. A l'Estadi Municipal de Futbol de L'Hospitalet, l'Europa ha signat una sensacional primera meitat i ha patit a la segona, sabent mantenir l'ordre i la porteria a zero. En el duel d'avui Javi Prats ha jugat el seu partit oficial número 100 amb la primera plantilla.

L'Europa ha començat molt fort el primer temps. Al minut 6, Kilian ha tingut la primera gran oportunitat en una acció mà a mà amb el porter Aliaga on ha volgut regatejar el dorsal 1 dels riberencs però Aliaga, estirant el braç, s'ha fet amb el cuir davant la desesperació del davanter europeista. Després d'un quart hora de clar control del matx i la pilota, l'Europa ha trobat l'acció on ha estrenat l'electrònic de l'estadi i que, a la fi, ha resultat el gol de la victòria: servei de cantonada d'Adri Gené i imperial volea del capità Cano al primer pal per a foradar la xarxa.

Al minut 18 ha tingut lloc la primera intervenció decisiva del recital que ha donat avui sobre la gespa Marc Vito, sens dubte el jugador del partit. Albert López ha engaltat una canonada des de la frontal i Vito ha volat per a treure una mà salvadora. L'Europa ha buscat el segon amb insistència en un primer temps clarament dominat pels graciencs. Cano ha tingut opció de fer doblet en una acció al minut 38 on ell ha iniciat l'atac, ha combinat amb Gené, aquest ha centrat i el rebot l'ha engaltat el mateix Cano de nou de volea, veient com el cuir sortia fora proper al pal llarg.

Sobre el temps reglamentari, nova aturada vital de Marc Vito. L'exandreuenc Ton Alcover ha engaltat una falta directa que ha agafat efecte en el vol de la pilota. Vito, que ha hagut de reaccionar a contrapeu, ha acabat allargant els braços per a evitar el gol amb l'ajuda del pal de la porteria. Decisiva acció per arribar 0-1 al descans.

Canvi de rols a la represa. Progressivament, l'equip de la franja ha començat a trepitjar tres quarts de camp i sobrevolar l'àrea escapulada. Al quart d'hora, de nou providencial Vito en un mà a mà clar de Sehou on, quan el públic local ja cantava l'empat, Vito ha abortat l'acció allargant la cama de forma decisiva.

En tot el segon temps l'Europa només ha tingut una acció realment clara, un mà a mà un xic escorat d'Adri Gené davant Aliaga on el porter local ha guanyat la partida. En el quart d'hora final, bon posicionament tàctic de l'Europa, feina física, pressió alta i saber patir. Al minut 88, Vito de nou, reaccionant ràpid a un xut a sobrebot i refusant el cuir amb la cuixa!!! ... el mític Albarran les aturava als anys 90 amb el cap i Vito amb la cuixa. Vespre estelar el del porter dels graciencs en el dia d'avui.

El xiulet final ha fet esclatar l'alegria de la plantilla i de l'àmplia parròquia escapulada present a les graderies. La combinació de resultats deixa l'equip en el vespre d'aquest dissabte en una situació ideal per encarar la segona volta el 2023 a falta de dos partits aquest desembre. Per l'aturada de Nadal, però, l'equip ja és matemàtic campió d'hivern del grup V de Tercera.

L'HOSPITALET: Aliaga, Rubi (Vitalie, 74'), Parra, Cristian Gómez, Chirri (Sehou, 54'), Miquel Ripoll, Ton Alcover (Canario, 57'), Albert López (Cristian Lobato, 74'), Álex García (Óscar Gómez, 57'), Iván Julián i Aldo.

EUROPA: Marc Vito, Sergi Pastells, Mario, Cano (Alberto, 79'), Campeny, Prats (Carlos, 65'), Castell, Adri Gené, Kilian (Molins, 73'), Aliaga (Nolla, 65') i Pol Aldabó.

ÀRBITRE: Lluis Espallargas Casellas (Barcelona), assistit per Guillem Parera Gaspar i Juan Miguel Tebar Hernández (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Parra, Cristian Gómez, Canario i els tècnics Héctor Simón i Diego Quintero (L'Hospitalet) i a Castell (Europa).

GOLS: 0-1 (Cano, 15').

Tercera RFEF, Grup V.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Vilamitjana i Galeano (lesió) i Pau López (acumulació de cartulines grogues).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Joel Arimany, Manel i el porter Joel Ruiz / Per L'Hospitalet han restat a la banqueta: Raúl Martínez i el porter Nil.

Partit disputat amb cel tapat i sensació de fred.

Tercera victòria seguida a domicili al camp de L'Hospitalet. Javi Prats ha sumat el seu partit número 100 en duels oficials amb la samarreta de la primera plantilla. Els jugadors de l'Europa han dut un braçal negre en memòria de Joan Bordoy, soci número 1, que ens ha deixat aquesta setmana.