Ratxa de derrotes aturada però amb regust amarg

20 Febrer 2022 Àngel Garreta
Sergi Pastells s'ha hagut de retirar lesionat Sergi Pastells s'ha hagut de retirar lesionat Àngel Garreta

L'Europa s'ha deixat la pell davant el Cerdanyola però no ha pogut passar del 0-0 inicial malgrat gaudir d'ocasions.

Lliga · Jornada 22 · 20/02/22 · 18 h. · Estadi Nou Sardenya · 900 espectadors

0 - 0 CERDANYOLA

La fermesa defensiva 'in crescendo' que ha mostrat l'equip de Gerard Albadalejo en les seves tres jornades a la banqueta s'ha anat notant progressivament i avui ha donat fruit amb la porteria a zero. Amb tot, a l'Europa li segueix costant un món trobar porteria. Avui tampoc ha estat possible i el resultat inicial no s'ha mogut malgrat haver fet un molt bon partit en línies generals. Res és encara impossible, però la distància a retallar és avui una mica més gran que ahir.

Els primers instants del duel han servit per veure un Cerdanyola disposat a penjar pilotes a l'àrea gracienca, però aquestes no han suposat cap perill. Amb el pas dels minuts l'Europa li ha anat agafant la mida al matx i al minut 11 ha gaudit del primer intent en un xut de Pau López que ha sortit fregant el pal.

Passat el quart d'hora, Elhadji ha posat a prova Sergio des de lluny, però aquest ha aturat en dos temps. Camí de la mitja hora de partit el joc dels dos equips no ha trobat la continuïtat necessària per a generar clar perill. L'Europa, a més, ha hagut de sumar una lesió més a la seva llarga nòmina, donat que Sergi Pastells no ha pogut seguir sobre el terreny de joc.

Abans del descans, però, dues oportunitats gracienques: al minut 41, córner al segon pal on ha posat el cap Coro, han refusat entre la defensa i el porter i la segona rematada, aquesta d'Albert Martí amb el peu, que acaba sortint rebotada per un defensa quan Becerra no estava centrat sota pals. Dins el minut d'afegit del primer temps, passada de la mort de Coro a Ricki Vidal i aquest que, de primeres, ha rematat fora en una claríssima opció tot i tenir diversos jugadors a sobre tapant espais.

Com ens ha acostumat en les darreres jornades, l'Europa ha signat una millor segona part que primera, establint l'ordre durant els primers 45 minuts per anar més decidit a l'atac a la represa. Ja al primer minut, Becerra ha hagut d'intervenir per blocar una falta lateral d'Alfons Serra. Al minut 58, una de molt clara, quan Albert Martí ha obert per a Coro i aquest ha vist com el seu xut creuat l'ha tret Becerra allargant el braç i enviant a córner.

Al minut 60, Sergio ha hagut d'intervenir de forma decisiva: primer refusant un contundent  cop de cap d'Elhadji i, acte seguit i pràcticament sense temps de reacció, refusant el segon xut -ara amb el peu- del fort davanter del Cerdanyola. Un xut de Reina, massa alt, al minut 77, ha estat el següent intent d'un Europa que ha tancat el Cerdanyola a la seva meitat de camp el darrer quart d'hora.

Malgrat aquest domini del cuir, del mig del camp i de les bandes, les pilotes que l'Europa ha servit per dalt i per baix, al segon pal, al punt de penal o al primer pal, no han trobat o bé rematada o bé espai per provocar una clara acció de perill. La graderia del Nou Sardenya ha animat, com sempre, convertint-se en el jugador número 12, però avui no s'ha pogut passar de l'empat. Un empat que atura una sagnia de derrotes seguides, però que es fa curt pels objectius col·lectius.

EUROPA: Sergio, Sergi Pastells (Reina, 41'), Guti, Campeny, Uri, Alberto, Albert Martí, Pau López, Coro (Nolla, 67'), Alfons Serra (Marc Esteban, 84') i Ricki Vidal (Vargas, 67').

CERDANYOLA: Isaac Becerra, Juan Carlos, Dan Coll, Kilian, Ruben, Pitu Plazuelo (Aliaga, 73'), Elhadji (Sosa, 82'), Servetti, Kevin (Aschalew, 77'), López Pinto (Nils Puchades, 77') i Varese.

ÀRBITRE: Carlos Aranda Anquela (Aragón), assistit per Álvaro Sanz García i Rafael Cenis Martínez (del mateix col·legi).

TARGETES: Groga a Pau López (Europa).

GOLS: cap.

Segona RFEF, Grup III.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Prats, Àlex Cano, David Jiménez, Éric Jiménez i Vilamitjana (lesió).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Castell, Chava i el porter Troya / Pel Cerdanyola han restat a la banqueta: Albert López, Hugo i Álex Lázaro.

Partit disputat de tarda i temperatura agradable.

Els Castellers de la Vila de Gràcia, entitat convidada al partit, han aixecat un pilar al mig del camp al descans. Els jugadors de l'Europa han saltat a la gespa amb una dessuadora de #ChampionsForPedrito en solidaritat amb el fill de l'exjugador escapulat Juan Pablo Amantini. Minut de silenci en memòria de la sòcia Sara Feijoo i de l'àvia del porter Troya, Maria Gallego.