RemeiSolfincISL

Repetint els patrons del passat

15 Setembre 2019 Àngel Garreta
L'Europa, feble al darrere L'Europa, feble al darrere Àngel Garreta

No hi ha manera que el Primer Equip sumi el primer triomf de la temporada. En duel disputat aquesta tarda a l'estadi, 2-2 contra el Vilassar.

Lliga · Jornada 4 · 15/09/19 · 18 hores · Estadi Nou Sardenya · 400 espectadors

2 - 2 VILASSAR MAR

L'inici de la present temporada recorda l'anterior: l'Europa, en el curs esportiu 2018/2019, no va guanyar fins la jornada cinc. Avui s'ha disputat la quatre del present exercici i el triomf segueix sense arribar. Quan més a tocar estava, el Vilassar de Mar ha empatat el partit a vuit minuts per complir-se els 90 de joc i a tocar ha estat d'endur-se tot el botí. Malauradament, l'Europa segueix fidel a la 'tradició' que diu que els equips recent ascendits sempre pesquen al Nou Sardenya.

Els partits de l'Europa en aquest inici de lliga semblen tenir guions similars i la polèmica no ha estat tampoc absent aquesta tarda a Gràcia. De fet, ha aparegut ben d'hora, al minut 5, quan Jordi Cano ha protagonitzat una gran jugada individual recorrent 80 metres i caient a l'àrea davant l'últim defensor. Els escapulats han reclamat penal amb insistència.

El partit no ha registrat gaires accions destacades fins que, passat el quart d'hora, Varona ha estat murri robant la cartera al central en la seva sortida de pilota. El migcampista s'ha plantat tot sol davant el porter i l'ha superat fent l'1-0. Amb tot, l'alegria ha durat ben poc donat que, quatre minuts més tard, Bruno ha controlat d'esquenes dins l'àrea gran, s'ha obert angle i ha establert l'empat.

A la mitja hora de joc, nova polèmica quan David Jiménez ha fet una rematada de mitja tisora, al fons de la xarxa, però el seu gol ha estat anul·lat per un fora de joc molt dubtós. Alfons Serra per l'Europa, en un xut creuat que ha salvat el porter Roman i Eslava pel Vilassar de Mar, en un xut que no ha entrat de miracle, haurien pogut moure de nou l'electrònic abans del descans.

A la represa, l'Europa s'ha tornat a posar per davant. Ho ha fet d'hora, als vuit minuts, aprofitant Jordi Cano una assistència bombejada d'Alfons Serra per, sobre la sortida de Roman, picar per sobre el porter i foradar la xarxa. A partir d'aquest moment el partit ha estat un anar i tornar constant i amb el marcador sense tancar. Fruit d'això, una centrada al segon pal ha estat picada de cap per Granero cap al mig de l'àrea petita. Allà, el Cano del Vilassar s'ha anticipat al Cano central de l'Europa per tocar la pilota i fer el 2-2.

A falta de vuit minuts més l'afegit per acabar el partit, qualsevol cosa podia passar en un matx a tomba oberta. Els minuts d'afegit han estat negatius per a l'Europa. Primer per la lesió de Guillen en un braç, jugant l'Europa el darrer minut i mig amb deu jugadors. Després per l'ensurt que gairebé dona els tres punts al conjunt blanc-i-vermell. L'exeuropeista Eloi Pena ha rebut a l'espai, Marc Priego ha sortit a la frontal de l'àrea però Eloi l'ha regatejat. Quan el seu xut en diagonal semblava que es convertiria en el 2-3, Àlex Cano ha salvat la tragèdia just sobre la línia de gol. Finalment, taules i un punt per banda.

EUROPA: Marc Priego, Guillen, Sergi Pastells, Cano, Gabi López (Josa, 64'), Varona (Prats, 82'), Jordi Cano, Alberto, Joel Jorquera (Jordi Martínez, 68'), Alfons Serra i David Jiménez.

VILASSAR MAR: Roman, Varese, Canelada, Fran (Cano, 72'), Bruno, Edu, Granero, Eslava (Gonpi, 63'), Eloi, Soufiane i Pluvins (Mendo, 57').

ÀRBITRE: Xavier Alins Rodríguez (Vallès Occidental), assistit per Pablo De la Iglesia Muñoz i Antonio Ramírez Plaza (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Gabi López, Alberto i Josa (Europa) i a Bruno, Eslava, Soufiane i Mendo (Vilassar de Mar).

GOLS: 1-0 (Varona, 18'); 1-1 (Bruno, 22'); 2-1 (Jordi Cano, 53'); 2-2 (Cano, 82').

Campionat de lliga de Tercera Divisió, grup V.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Uri i Kilian (sanció), Sergi Monsó (lesió) i Guti (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Castell, Miki Puerto, Albert Martí i el porter Uri Vives / Pel Vilassar han restat a la banqueta: Borges, Tejero, Raúl Torres i el porter Montiel.

Partit disputat sota una molt agradable temperatura.

L'Europa encara no coneix la victòria després de 4 jornades.