Ricki 'Vital'!

02 Abril 2023 Àngel Garreta
Ricki Vidal es torna boig celebrant l'1-1 Ricki Vidal es torna boig celebrant l'1-1 Maria Vidal

Un derbi ple de nervis i tensió esclata al minut 95 amb l'empat final de l'Europa (1-1) que li permet a l'equip gracienc mantenir-se líder.

Lliga · Jornada 27 · 02/04/23 · 18:05 h. ·  Narcís Sala · 6.000 espectadors

SANT ANDREU
1 - 1 EUROPA

bannercroniquesmasculi

Per on es podria començar a explicar aquest derbi? Moltes coses han passat en la tarda del 2 d'abril al Narcís Sala. La més important, a nivell classificatori, que els dos equips han tancat la jornada mantenint-se a la mateixa distància que la van començar. Això sí, amb l'average particular favorable a un Europa que, en el darrer sospir, ha tret un punt que pot valer el seu pes en or.

El primer temps del matx ha estat clarament pel Sant Andreu, més intens i decidit davant un Europa al que li ha costat horrors apropar-se a l'àrea defensada per Jaime. Com acostuma a passar als derbis, els primers minuts han estat passats de revolucions en el joc, mostrant-se els dos conjunts amb nervis i poc encert en accions senzilles.

Al minut 27, el Sant Andreu s'ha posat per davant al marcador en un córner on Noguera ha rematat de cap, la pilota ha rebotat en el capità Cano i aquesta ha acabat entrant dins la porteria amb molt mala sort per part del '4' dels graciencs. El gol ha donat calma als locals però no ha fet reaccionar tampoc l'Europa.

El Sant Andreu ha calmat el joc i s'ha trobat còmode sobre la gespa en el que ha restat de primera meitat. L'Europa, tot i provar-ho, no ha sabut com fer mal a la defensa local, molt ben organitzada. Amb 1-0 s'ha arribat al descans.

A la represa podia semblar, als primers minuts, que el Sant Andreu seguia còmode sobre la gespa i volent dur el control del matx, però de mica en mica el registre del partit ha començat a canviar. L'Europa s'ha tret la son de les orelles amb una falta directa de Kilian que ha marxat llepant el travesser. Al minut 54, un error en una passada enrere de la defensa local ha estat a tocar de ser aprofitat per Kilian davant el porter, no traient finalment fruit d'aquesta acció.

Les aproximacions a les àrees s'han tornat tímides cap a l'equador de la segona part. Amb els canvis a una i altra banda s'ha volgut conservar el marcador per parts dels locals i buscar alguna cosa més per part europeista. Tot s'ha desfermat als darrers minuts. Primer, quan Martí Alonso ha vist dues grogues seguides al minut 87, deixant el Sant Andreu amb un menys. També ha estat expulsat, per veure la segona groga, l'exeuropeista Josu. Amb una pilota llançada al camp -més que la que estava en joc-, Josu ha xutat cap al portador de la pilota per part de l'Europa per tal de confondre l'acció ofensiva (circulant dues pilotes gairebé juntes). Per aquesta acció gens esportiva l'àrbitre ha tret la segona groga al jugador i l'ha expulsat.

Entrats en temps afegit, les darreres accions polèmiques i la tensió han fet que pràcticament no s'hagi jugat més que un minut dels quatre d'afegit, allargant el col·legiat dos minuts més el temps concedit. En la que pràcticament ha resultat la darrera acció del matx, l'Europa ha empatat en una acció -reclamada pels locals- totalment 'made in Gràcia': combinació entre Manel, Pol Aldabó i finalment Ricki Vidal posant la bota per a fer esclatar la bogeria al gol sud del Narcís Sala on ha estat concentrada la parròquia gracienca. La diana ha provocat un reguitzell d'empentes i agressions que ha tingut lloc davant la zona de banquetes i que els dos clubs, també en roda de premsa, han lamentat.

El xiulet final del matx manté l'Europa líder (amb average a favor), dos punts per sobre el Sant Andreu amb els darrers 9 punts de la lliga en joc per endavant. L'Europa es jugarà el títol amb dos partits al Nou Sardenya i un a domicili. A Sant Andreu s'ha tirat d'èpica per conservar la posició de privilegi a la taula.

SANT ANDREU: Jaime, Fassani (Martí Alonso, 64'), Casti, Noguera, Guzmán, Albertito (Iker Garcia, 75'), Carreón (Aparicio, 90'), Pochito (Lamin, 75'), Méndez, Genís Blasco i Josu.

EUROPA: Marc Vito, Mario, Cano, Campeny, Galeano (Pol Aldabó, 73'), Nolla (Adri Gené, 61'), Pau López, Castell, Kilian, Aliaga (Ricki Vidal, 81') i Manel.

ÀRBITRE: Víctor Manuel Sánchez Rico (Baix Llobregat), assistit per Daniel Luque Ortuño (Barcelona) i Daniel Garcia Peig (Baix Llobregat).

TARGETES: Grogues a Fassani, Casti, Albertito, Genís Blasco, el tècnic Xavi Molist, Martí Alonso -dues i expulsió minut 87- i Josu -dues i expulsió minut 90- (Sant Andreu) i a Cano, Ricki Vidal i el delegat Enric Vargas (Europa).

GOLS: 1-0 (Cano -pp-, 27'); 1-1 (Ricki Vidal, 95').

Tercera RFEF, Grup V.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Vilamitjana, Sergi Pastells, Alberto i Iván Blanco (lesió) i Carlos i Joel Lasso (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Molins, Prats, Boriko i el porter Joel Ruiz / Pel Sant Andreu han restat a la banqueta: Sergi Vives, Arranz i el porter Priego.

Partit disputat a bona temperatura amb inici de sol al primer temps.

Rècord d'assistència a un Sant Andreu-Europa amb 6.000 espectadors. Retorn d'Adri Gené per a disputar uns minuts després d'estar lesionat aquest inici del 2023. Ha fet el servei d'honor del matx el doctor Josep Antoni Pujante. Més de 700 europeistes han acompanyat l'equip al Narcís Sala, un rècord de les darreres dècades en un desplaçament.