S'ha acabat patir!

14 Maig 2017 Àngel Garreta
Els jugadors han celebrat la permanència amb les penyes Els jugadors han celebrat la permanència amb les penyes Àngel Garreta

L'Europa ha signat la golejada més àmplia de la temporada contra el Sabadell B (4-0) i ha tancat la lliga certificant la seva total permanència a Tercera.

Lliga · Jornada 38 · 14/05/17 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 850 espectadors

4 - 0 SABADELL B

Aquesta temporada atípica i fora gairebé de tota lògica ha tingut detalls curiosos fins al final, com que el segon equip que més mancança de gol ha patit certifiqui la seva permanència golejant. Al final l'Europa quedarà poc més per sota que la mitja taula i, numèricament i posicionalment, semblarà d'aquí molts anys que va travessar per una temporada intrascendent sense patir. Res més lluny de la realitat. Una realitat que avui ha quedat vista per sentència amb la permanència definitiva, hi hagi els descensos que hi hagi de Segona B i al marge del play-off d'ascens dels equips de Tercera. Estelar Dani Pujol amb un 'hat trick', un fitxatge del mercat d'hivern que ha estat autèntic aire fresc per a una patidora segona volta.

Els escapulats s'han posat la granota de feina ben d'hora, provant sort el citat Pujol en el refús d'una falta i enviant la pilota un xic desviada. El mateix extrem escapulat ha estat el protagonista d'una matinera primera diana. Navarro ha fet una bona jugada personal per l'esquerra, ha centrat i Pujol, de primeres, ha clavat la pilota al fons de la xarxa i ajustada al pal curt.

Amb la tranquil·litat del marcador a favor, afegida al resultat negatiu per a la Montañesa a Castelldefels i que deixava el camí encara més lliure per a l'Europa, tot s'ha acabat certificant gairebé abans del descans. Els de Nou Barris perdien de dos i l'Europa, després d'uns minuts de partit de baix ritme, ha fet el 2-0. Novament Dani Pujol protagonista, amb una gran jugada per banda dreta, retallant el seu marcador i xutant creuat, lluny de l'abast del porter Arnau. Permanència gairebé vista per a sentència a la mitja part.

A la represa, el primer quart d'hora ha estat de ritme lent. El pas dels minuts afavoria totalment el conjunt escapulat, en el seu partit i en els altres de la jornada unificada. Al minut 62, Abel Rita podria haver fet el tercer en un mà a mà on el porter arlequinat ha guanyat la partida. Fer, amb una gran estirada a xut del visitant Lledó, també ha tingut la seva quota de protagonisme per mantenir la porteria a zero els darrers quatre partits.

El camí de la sentència l'ha signat de nou Dani Pujol amb la seva tercera diana personal. Aprofitant una pilota rebotada a l'àrea gran, el jugador europeista ha ajustat una rematada seca a la base del pal curt, impossible d'aturar. Al minut 78, moment de pell de gallina amb el canvi del capità Álex Cano, llargament i profundament ovacionat per l'afició. La cirereta l'ha posada Fran Bea amb un golàs de falta directa, ajustat a l'escaire, que ha suposat el 4-0 definitiu.

El xiulet final, del partit i la temporada, ha deixat pas a les celebracions per la permanència entre el propi equip, el cos tècnic i l'afició. L'Europa ja pot planificar el curs 2017/2018 a Tercera Divisió sense pensar en res més i mirant els play-off d'ascens a Segona B per pura diversió.

EUROPA: Fer, Joel, Cano (Denis, 78'), Uri, Alberto, Abel Rita, Dani Pujol, Dani Márquez (Javi Iglesias, 83'), Ruben, Fran Bea i Navarro (Rubi, 70').

SABADELL B: Arnau, Sergio, Gonzalo, Éric, Casals, Víctor, Ñito, Lledó, Jose (Adrian Garcia, 45'), Montero i Tino (Ruben, 68').

ÀRBITRE: Gonzalo Romero Freixas (Tarragona), assistit per Karim Mansouri (Tortosa) i José Antonio Mateo Moreno (Tarragona).

TARGETES: Grogues a Cano (Europa) i a Adrian Garcia (Sabadell B).

GOLS: 1-0 (Dani Pujol, 6'); 2-0 (Dani Pujol, 42'); 3-0 (Dani Pujol, 75'); 4-0 (Fran Bea, 80').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Joel Coch, Rojas, Reverter, Varona i Civil (lesió) i Gueri i Gonzalo (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar:  Campoy i el porter Aguilar / Pel Sabadell B han restat a la banqueta: Aliaga, Guillem i el porter Embela.

Partit disputat sota una agradable temperatura plenament estiuenca.

L'Europa certifica la permanència (directa i per descensos compensats) en la darrera jornada. L'equip no feia 4 gols en lliga des del partit del 31 de gener del 2016 a Peralada (0-5) i, com a local, des del 5-0 al Terrassa en l'inici de la passada temporada, el 23 d'agost del 2015. Abans de l'inici del partit s'ha fet un passadís d'homenatge al Prebenjamí B pel seu títol de lliga. Els capitans Àlex Cano i Alberto González han rebut els reconeixements de les penyes Torcida i Caliu (respectivament) en forma de trofeu anual al millor jugador, d'una banda, i al jugador 'amb més Caliu', de l'altra. El mateix Alberto ha rebut, per part del club, una samarreta commemorativa dels seus 200 partits de lliga i play-off amb l'escapulada.