Semblava escrit

27 Gener 2019 Àngel Garreta
L'Europa no guanya a casa des de l'onze de novembre L'Europa no guanya a casa des de l'onze de novembre Àngel Garreta

Com si d'una maledicció es tractés, l'Europa ha tornat a ensopegar amb un nouvingut al Nou Sardenya: avui 1-1 contra el San Cristóbal.

Lliga · Jornada 25 · 27/01/19 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 550 espectadors

1 - 1 SAN CRISTÓBAL

L'Europa no troba un fil d'on estirar una bona dinàmica de resultats. Ha sumat una victòria en els darrers nou partits i aquest matí, a l'estadi, ha complert malauradament amb el tòpic de deixar-se punts contra els equips que visiten el Nou Sardenya per primera vegada. Paradoxalment, l'equip té més punts a aquestes alçades de la segona volta (5) dels que tenia a la primera (2). Si les dinàmiques es van repetint, aviat hauria de tocar una bona ratxa de victòries. Equip i afició esperen amb desig que arribi.

Primers deu minuts d'encontre de tempteig i sense gaire a destacar. La primera aproximació amb perill ha caigut del cantó escapulat en una centrada de Martínez a la qual Soto no ha arribat per poc. Al minut 21 l'Europa ha reclamat mans d'un defensa visitant dins l'àrea en una d'aquelles jugades que només pot resoldre la TV. Poc després, nova ocasió de l'Europa en una falta servida per Prats que Cano ha pentinat enrere i Fode ha rematat de mitja tisora al segon pal, enviant per sobre el travesser.

Sense tenir tampoc ocasions claríssimes, l'Europa ha dominat clarament el primer temps. A deu minuts pel descans, torn per a Alfons Serra, qui ha provat una rosca des de la frontal que ha marxat desviada. El San Cristóbal només n'ha tingut una en aquest període, un minut més tard del xut de Serra. Marc, des de la frontal, ha provat d'etzibar un cacau que ha marxat alt. Al minut 41, retall de Martínez a la frontal i nou intent que no troba porteria. La darrera ocasió gracienca, una falta directa de Castell, buscant l'escaire, on el cuir ha sortit elevat per pocs centímetres.

Als set minuts de la represa l'Europa ha trobat la diana que li feia falta. Jugada de Cano per la dreta per acabar centrant a la frontal de la petita on Fode, tal com li venia la pilota, ha rematat al fons de la xarxa fent el seu primer gol com a jugador europeista. El més difícil, obrir la llauna, ja estava fet. L'Europa, en endavant, podia ampliar el marcador o no concedir ni un espai per a un ensurt al darrere: per desgràcia no s'han complert cap de les dues opcions.

Al minut 65, Marc Priego ha resultat providencial en salvar una rematada de Prado quan ja es cantava el gol. Un minut més tard, rèplica d'Alfons Serra en una rematada forçada amb un marcador al damunt i on la pilota, dirigint-se poc a poc a porteria mig buida, ha acabat refusada pel defensa Prado. Al minut 84, un error europeista ha propiciat una pilota a l'espai per a Tom, qui entrant a l'àrea per la dreta ha acabat fent gol de xut creuat per sota del braç de Marc Priego. L'Europa, amb més cor que cap, ha intentat fer el segon gol, però no ha trobat el camí dels tres pals. Al darrer segon d'afegit ha forçat un córner que el xiulet arbitral no ha deixat executar.

EUROPA: Marc Priego, German, Oumar, Cano, Castell, Uri (Josa, 80'), SOto, Prats (Varona, 64'), Martínez, Alfons Serra i Fode (Èric, 68').

SAN CRISTÓBAL: Dani Lledó, Prado, Chechu, Àlex Alba, Cristian, Sergi Martínez, Brian, Joan Muntada, Marc (Hassen, 65'), Kevin (Cabrera, 77') i Mario (Tom, 73').

ÀRBITRE: Héctor Robas Bondia (Baix Llobregat), assistit per Alexandre Justo Miró i Jesús Martínez Navarro (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Uri i Prats (Europa) i a Brian i Joan Muntada (San Cristóbal).

GOLS: 1-0 (Fode, 52'); 1-1 (Tom, 84').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Guillen (lesió) i Xavi Liébanas, Xavi Camps i Torrentbó (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Gabi, Elo, Alberto i el porter Joan Compte / Pel San Cristóbal han restat a la banqueta: Andreu, Edu, Karim i el porter Adri.

Partit disputat a ple sol en bon dia calurós d'hivern.

Els jugadors de l'Aleví A i Aleví C de l'Europa s'han fet la foto amb l'onze inicial de l'equip escapulat.