Sí!

01 Octubre 2017 Àngel Garreta
Èxtasi de David Jiménez al minut 90! Èxtasi de David Jiménez al minut 90! Àngel Garreta

Agermanats amb la senyera catalana sobre la gespa, Figueres i Europa van regalar un gran partit que va finalitzar 1-2 pels graciencs.

Lliga · Jornada 8 · 30/09/17 · 20:30 hores · Estadi Vilatenim · 200 espectadors

FIGUERES
1 - 2 EUROPA

Un gol al minut 90 de David Jiménez va fer esclatar de joia un bon Europa que trenca, d'aquesta manera, una petita ratxa de tres partits seguits perduts. Al davant, un bon Figueres que hauria pogut guanyar com l'Europa. Vilatenim va gaudir d'un bonic matx de Tercera. En la vigília de l'1 d'octubre, els dos equips han fet una primera sortida a la gespa amb la senyera i s'han fet, rere d'ella, una foto conjunta.

Inici elèctric d'un Europa que va tenir la primera ocasió al primer minut amb una cursa de Javi Navarro que va finalitzar amb un xut de l'extrem que va blocar el porter al primer pal. L'Europa va començar tenint la pilota i les primeres aproximacions.

Javi Navarro de nou, amb un xut un xic desviat des de la frontal i David Jiménez, xutant gairebé en paral·lel a la línia de fons i veient com la pilota es perdia per línia de gol, van ser els protagonistes de les següents ocasions. A tocar de la mitja hora va despertar el Figueres, passant a dominar el següent quart. Fer va haver d'intervenir amb èxit a xut clar de Ritxi al minut 28.

Els darrers set minuts de joc van tornar a tenir color europeista, si bé un error en una aparentment intrascendent passada entre defenses gairebé va donar un ensurt als graciencs. El xut final dels locals, fora..

Idèntic inici de la represa, amb Javi Navarro xutant en una bona ocasió al primer minut de joc. La segona meitat va resultar més moguda, amb més anades i tornades dels dos equips i ocasions sobre els dos marcs, com la de Ferron al minut 51, desfent-se de dos defensors graciencs però xutant fora quan tenia molt a disposició rematar.

Acte seguit, gol de la Unió. Maik Molist va assistir en diagonal i entre línies per a Ferron i aquest, amb un bon control, va encarar Fer, el va regatejar i va fer l'1-0. L'Europa, sabent que jugava un bon partit i amb opcions, no va abaixar els braços.

Així, al minut 70 Raillo robava una pilota al mig del camp, obria per a David Jiménez i aquest va acabar assistint al segon pal per a Javi Navarro, qui entrant amb tot va establir l'empat. El propi Navarro gaudia, a poc pel final, d'un nou xut clar que va acabar als peus del porter.

Quan l'empat semblava repartir-se amb un punt per a cada equip, l'Europa va donar el cop de Gràcia. Raillo va internar-se a l'àrea per la dreta, va obrir a la frontal on Uri, de fort xut, va fer volar el porter. El rebot el va aprofitar el debutant Damià per xutar a porteria, però el porter va refusar amb el cos, deixant la pilota morta per a l'arribada d'un David Jiménez que, a plaer i a porta buida, segellava un triomf molt important i molt celebrat.

FIGUERES: Aroca, Ot Bofill, Payan, Romero, Cunill, Ferran Grau, Maik Molist, Dani Gómez, Ritxi, Ferron i Carles Puig.

EUROPA: Fer, Dani Pujol, Ruben, Cano, Tena, Uri, Raillo, Alberto, Javi Navarro, Varona i David Jiménez.

ÀRBITRE: Ruben Mancera Anton (Barcelona), assistit per David Caro Gallardo i David Cano Martín (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Ferron (Figueres) i a Uri (Europa).

GOLS: 1-0 (Ferron, 54'); 1-1 (Javi Navarro, 70'); 1-2 (David Jiménez, 90').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Torres (indisposició), Alieu (sancionat l'anterior setmana amb el Filial), Ferran Esteve i Guillen (Filial) i De la Torre, Prat, Alejo i Civil (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Gaixas i el porter Arnau / Pel Figueres han restat a la banqueta: Joel i el porter Bartrina.

Partit disputat després d'hores de pluja, però sense incidències meteorològiques en la disputa del matx.

Partit disputat en jornada avançada a dissabte per tal de no coincidir amb l'1 d'octubre, jornada trascendental pel futur polític de Catalunya. Els dos equips han sortit a la gespa agermanats al costat de la senyera catalana. Primera convocatòria amb el Primer Equip per a Gaixas, Pluvins i Damià. Els dos darrers han debutat amb la samarreta escapulada a la segona part.