Si et descuides, l'Europa t'arrasa!

14 Gener 2018 Àngel Garreta
Pinya de l'equip amb el tercer gol Pinya de l'equip amb el tercer gol Àngel Garreta

Un duel per emmarcar. L'Europa ha capgirat un 1-0 encaixat als tres minuts per acabar signant un partidàs i una gran victòria a Terrassa (1-3).

Lliga · Jornada 21 · 14/01/18 · 17 hores · Estadi Olímpic Terrassa · 550 espectadors

TERRASSA
1 - 3 EUROPA

L'Europa feia setmanes que, tot i estar en una posició numèrica de la taula força 'mitjana', es mantenia a una distància de punts molt curta dels equips capdavanters. En silenci, sense fer soroll. Avui, a Terrassa, l'equip ha donat un cop d'autoritat sobre la taula, ha signat el partit més complet de la temporada i ha sabut reaccionar a un matiner gol en contra. La fermesa defensiva contra l'equip que millor toca la pilota de la lliga i que només havia perdut dos partits en tot el campionat ha resultat una lliçó de llibre: intensitat, mossegada i ràpida velocitat de contra. No podia sortir millor.

Només començar, sense temps per a respirar, falta lateral en contra a tocar de la línia de fons que Ferreira ha transformat, de cap, en l'1-0. L'escenari era el pitjor imaginable, però la pel·lícula d'aquesta tarda ha patit un canvi de guió immediat. L'Europa, amb el lent pas dels minuts, ha anat prenent les mides al joc del conjunt local i a com tancar a la perfecció els espais al darrere. Una pilota bombejada que Civil, al bot, ha intentat fer passar per sobre Arnau de vaselina i on el porter europeista ha guanyat la partida, ha estat la darrera ocasió clara del Terrassa en el que ha restat de matx.

L'avís de l'empat l'ha posat David Jiménez amb una falta directa al pal. La fusta ha impedit la diana de l'extrem. El moment per a l'Europa ha arribat quan Raillo ha pentinat una pilota llarga per a la cursa en profunditat de Javi Navarro. L'extrem ha encarat Amantini, l'ha regatejat amb un cop de maluc i, dins l'àrea petita, ha etzibat un cacau impressionant que s'ha colat per l'escaire. Amb la tranquil·litat d'un marcador ja no advers, l'Europa ha madurat l'encontre per fer venir bé l'aigua al seu molí fins al descans.

Si el Terrassa sorprenia en tres minuts a l'inici, l'Europa ho ha fet en quatre a la represa. Damià, titular avui al lateral després de la baixa de Dani Pujol i que ha signat un molt bon partit, ha robat la cartera al defensa en la sortida de la pilota local. Encarant el porter, ha acabat cedint-la, en una passada de la mort, per a l'arribada de Varona. El migcampista no ha perdonat a porta buida transformant l'1-2. El cop ha resultat definitiu.

El Terrassa s'ha estirat i ha fet un pas endavant -no li quedava altra opció-, però l'Europa en cap moment ha patit una jugada, rematada o acció dels egarencs que fos opció clara de gol. Els onze jugadors han pressionat com mai la transició de pilota del Terrassa, mossegant en cada acció amb la pressió de, mínim, dos homes al damunt del futbolista local que aixecava el cap per poder pensar una passada amb més profunditat. Un treball tàctic i físic, avui, digne de videoteca i per ensenyar a les escoles.

Amb tot, el tercer gol ha acabat de donar la tranquil·litat. Ràpida contra per banda amb velocitat que Ángel De la Torre, de precisa centrada, ha convertit en assistència per a una no menys bonica rematada de cap de Raillo al fons de la xarxa. Fins al final, durant més de vint minuts, sensacions europeistes de zero patiment pel resultat, factor molt meritori en una lliga molt competida i en un escenari, l'Olímpic de Terrassa, molt i molt difícil de conquerir i, en especial, aquesta temporada.

TERRASSA: Ortega, Amantini, Guzman, Guti, Civil (Raúl Torres, 52'), Daisuke (Fran Piera, 52'), Yayá (Àlex Fernández, 59'), Ferreira, Joan Pallàs, Carreón i Nils.

EUROPA: Arnau, Damià, Ruben, Cano, Tena, Varona, David Jiménez (Prat, 78'), Alberto, Raillo, Pluvins (Ángel De la Torre, 70') i Javi Navarro (Josa, 82').

ÀRBITRE: José Emilio Sánchez Aparicio (Baix Llobregat), assistit per German Carrasco Baca i Adrià Cortés Aparicio (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Yayá i Ferreira (Terrassa) i Cano i Javi Navarro (Europa).

GOLS: 1-0 (Ferreira, 3'); 1-1 (Javi Navarro, 29'); 1-2 (Varona, 49'); 1-3 (Raillo, 71').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Fer, Uri i Torres (lesió) i Guillen, Ferran Esteve i Alieu (Filial).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Alejo i el porter David Aragón del Juvenil A / Pel Terrassa han restat a la banqueta: Dani Sánchez i el porter Uri.

Duel disputat sota força sensació de fred.

Primer gol d'Ignasi Varona, jugador fet a la base, amb el Primer Equip gracienc. Primera convocatòria d'Alejo i David Aragón. Abans de l'inici del matx s'ha fet un minut de silenci per la mort del soci local José Martínez Segura.