Si Girona m'enamora, l'Europa ni t'ho explico!

18 Setembre 2022 Àngel Garreta
La celebració del 2-0 La celebració del 2-0 Àngel Garreta

Estrena a casa i tres punts al sac. El Primer Equip masculí ha sumat un important triomf davant el Girona B (2-0) al Nou Sardenya.

Lliga · Jornada 2 · 18/09/22 · 12 h. · Estadi Nou Sardenya · 1.000 espectadors

EUROPA 2 - 0 GIRONA B

bannercroniquesmasculi

Bona presència de públic, bon joc dels dos equips, marcador favorable als graciencs, sis punts al caseller, quatre gols a favor i cap en contra. L'estrena de la lliga és, de moment, rodona per a un Europa que, en la jornada 2 i l'estrena a Gràcia, ha superat un dels equips candidats a disputar el play-off d'ascens.

No podia començar millor el matx per a l'equip europeista. Primer minut de joc i diana: Kilian ha rebut a banda dreta, ha entrat a l'àrea, s'ha desfet d'un rival sobre la línia de fons i la seva passada de la mort l'ha acabat enviant a la xarxa Sergi Pastells, estrenant l'electrònic de l'estadi i el seu particular compte golejador quan molta gent encara no havia ni posat el cul a la cadira.

Arran de la primera diana del matx, control de partit còmode per a un Europa que ha ofert bones combinacions i una pressió alta sobre la renovada gespa de l'estadi. El domini, a estones, ha estat altern entre Europa i Girona, oferint tots dos conjunts un actractiu partit de futbol.

Al minut 24, els graciencs han reclamat un possible penal en un desplaçament esquena contra esquena sobre l'entrada de Mario a l'àrea. En tot el primer temps, el Girona B no ha trobat com situar nervis sobre la porteria d'un Marc Vito que, sobre el xiulet final, ha rebut un fort impacte de Dawda en la disputa d'una pilota. Malgrat el cop i el dolor, el porter ha pogut acabar el matx.

Si no vols pols, no vagis a l'era, diu la dita. Doncs el Girona B ha vist com la pols ha tornat a repetir-se a la represa. Situació idèntica al primer temps: primer minut i diana europeista. En aquesta ocasió, Mario ha posat una pilota alta a l'esquena de la defensa, el gironí Fuentes ha intentat evitar-la amb el cap, però no ha fet més que allargar la inèrcia de la pilota, deixant Adri Gené en disposició clara d'atacar l'àrea. Malgrat escorar-se una mica a l'esquerra, el '18' de l'Europa ha etzibat un fort xut amb l'esquerra que ha agafat per sorpresa el porter, entrant pel primer pal. Segon partit de lliga i segona diana de Gené.

Amb el marcador més àmpliament a favor, l'Europa no ha deixat en cap moment de pressionar a dalt la sortida de pilota de l'equip dirigit per Àxel Vizuete. Al minut 59, bona ocasió per a l'Europa en una pilota filtrada de Kilian per a la incorporació de Mario que el lateral ha vist com el porter evitava el tercer amb el genoll.

També hi ha hagut moment pel protagonisme de Marc Vito. El porter europeista ha tret una espectacular mà a baix, en un xut proper i molt complicat de Karim, refusant el que hauria estat el gol que hauria ficat el filial gironí dins el partit al minut 70. Fins al xiulet final, cap més ensurt a l'àrea gracienca i cap altra ocasió tampoc clara pel tercer d'un conjunt gracienc que ha començat la lliga amb molt bon peu.

EUROPA: Marc Vito, Sergi Pastells, Mario, Cano, Campeny, Galeano (Molins, 81'), Nolla (Alberto, 69'), Pau López (Carlos, 69'), Castell, Adri Gené (Aliaga, 88') i Kilian.

GIRONA B: Iker Piedra, Biel Farrés, Marc Domènech (Iker Almena, 75'), Dawda (Richmon, 62'), Martí Riera (Morcillo, 75'), Almansa, Moha (Nil, 45'), Fuentes, Karim, Jastin (Luka, 62') i Joel Gómez.

ÀRBITRE: Pau Serrat Susi (Terres de l'Ebre), assistit per Joel Garriga Alonso (Tarragona) i Genís Saborido Escurriola (Terres de l'Ebre).

TARGETES: Grogues a Pau López i Alberto (Europa) i a Martí Riera (Girona B).

GOLS: 1-0 (Sergi Pastells, 1'); 2-0 (Adri Gené, 46').

Tercera RFEF, Grup V.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Prats (agafant ritme en dinàmica de grup).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Joel Arimany, Vilamitjana i el porter Joel Ruiz / Pel Girona B han restat a la banqueta: Yeray i el porter Lluch.

Partit disputat amb estones de sol i bona temperatura.

Primer partit de lliga al Nou Sardenya amb la nova gespa. Abans de l'inici del matx, la plantilla escapulada ha entregat a Albert Pujol, actual president del Caliu Gracienc, un ram de flors com a record a Jaume Pujol, expresident del Caliu traspassat recentment. En memòria seva s'ha guardat un minut de silenci. També abans del partit, amb l'onze inicial europeista s'ha fet la foto el jugador de l'Escola del club Lluís Parera, guanyador del concurs de dibuix de la temporada passada. L'Europa ha format l'onze inicial en una única filera per primera vegada aquesta temporada -i ho farà en endavant tot el curs- com l'equip de l'any 1923 en homenatge al Campionat de Catalunya d'ara fa 100 anys.