SOM CAMPIONS DE LLIGA!!!

09 Maig 2021 Àngel Garreta
Fent història! Fent història! Àngel Garreta

L'Europa signa el doblet d'ascens i títol després d'imposar-se 3-1 davan el Girona B en un Nou Sardenya novament festiu.

Lliga · 2a Fase d'Ascens · Jornada 5 · 09/05/21 · 18 h. · Estadi Nou Sardenya · 1.000 espectadors (reduït Covid-19)

3 - 1 GIRONA B

Sens dubte, era millor esperar a viure un campionat a casa! Des de l'ascens de categoria, l'Europa tenia 3 oportunitats per fer un únic punt que també fes sumar a les seves vitrines la copa de campió de Tercera Divisió. A Granollers es va perdre 3-1 (tot i tenir el 2-2 a tocar al minut 92), però a casa, a una jornada del final, la festa ha tornat a ser protagonista a Gràcia: gran partit del conjunt escapulat i clara victòria per a celebrar, amb els socis i aficionats, el segon diumenge al vespre de joia en quinze dies. Apoteòsic i històric!.

Després d'uns primers minuts per a mesurar forces, el Girona B ha avisat primer en un xut d'Adrià Gené que han refusat entre Sergio i la defensa. Quan l'Europa li ha començat a agafar el ritme al partit, ha arribat el primer de la tarda al minut 14: córner de David Jiménez que Àlex Cano, marcant els temps a la perfecció, ha enviat de cap al fons de la xarxa. Havia d'aparèixer el capità, recuperat d'una lesió que l'ha mantingut fora de l'equip dues setmanes, per a posar una altra cinta d'or com a cobertura a una trajectòria escapulada històrica.

Al minut 35, després d'haver intentat algunes aproximacions sense èxit, el Girona ha perdonat l'empat en una rematada de cap de Dan, amb tot a favor, que ha sortit fora. Qui no ha perdonat és l'Europa, acte seguit: falta directa de David Jiménez que pica al travesser i Castell, atent, que caça el refús amb la punta de la bota per a agafar per sorpresa el porter, enviar el cuir al fons de la xarxa i signar el 2-0, resultat amb què s'ha anat al descans encarant el títol.

Inici elèctric de la segona meitat amb el Girona B perdonant el 2-1 en una rematad de cap d'Èric i l'Europa perdonant el 3-1 en la següent acció en una centrada de Nolla que David Jiménez ha intentat rematar de manera acrobàtica sense sort. Sergio ha tornat a fer acte de presència al minut 62 per a respondre amb una estelar intervenció davant un xut amb molta intenció d'Adrià Gené.

La resposta de l'Europa ha estat fulminant: jugada d'atac on Pau López combina amb Alfons Serra, aquest li torna el cuir i el menut però gran migcampista escapulat que ha etzibat un cacau directament en diagonal a l'escaire: un golàs impossible d'aturar.

El 3-0 ha donat molt marge de respir a un Europa que ha vist com el Girona B, també de forma merescuda, ha trobat el premi del gol al minut 73, quan Resta, de cap, ha posat el 3-1 que obria petites esperances als gironins. El 4-1 podria haver arribat en un cacau de Prats que el porter, amb dificultats, ha aconseguit refusar. El xiulet final del col·legiat ha fet esclatar l'eufòria a Gràcia, de nou en 15 dies, per a celebrar un més que merescut títol de campió!

EUROPA: Sergio, Guti, Àlex Cano (Adri Guillén, 85'), Uri, David Jiménez, Albert Martí (Varona, 85'), Pau López (Carlos Cano, 85'), Castell, Nolla (Èric, 81'), Alfons Serra (Prats, 69') i Sergi Pastells.

GIRONA B: Jonathan, Jofre, Resta, Dan (Ivan Zamorano, 63'), Pachón (Turmo, 83'), Adrià Gené (Gabri, 77'), Joel Priego (Sulei, 63'), Ferri, Àlex Sala, Sergi Benítez (Èric, 45') i Gonpi.

ÀRBITRE: Alejandro Carrillo Vílchez (Barcelona), assistit per Daniel Luque Ortuño i Ruben Serra Sanz (del mateix col·legi).

TARGETES: Groga a Albert Martí (Europa).

GOLS: 1-0 (Àlex Cano, 14'); 2-0 (Castell, 37'); 3-0 (Pau López, 65'); 3-1 (Resta, 73').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Miki Poveda, Alberto, Vilamitjana, Fode i Joan Marc (lesió).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Martí Alba, Ricki Vidal i els porters Briones i Dani Pérez / Pel Girona B han restat a la banqueta: Gamell, Brugué, Ivan Amoedo i el porter Jaime.

Partit disputat amb sol i molt bona temperatura.

Primer campionat de Lliga del segle XXI per a l'Europa. El darrer (en categoria regional) va ser el 1977. El darrer de Tercera Divisió, el 1963. Els darrers 3 expresidents del club, Guillaume De Bode, Joan Josep Isern i Conrad Pugés, han estat presents a la llotja de l'estadi. També han assistit l'entrenador i uns quants jugadors de l'equip que el 1994 va assolir l'ascens a Segona B, els quals han celebrat l'èxit d'avui a la gespa amb l'actual plantilla. Abans de l'inici del matx, els dos equips han format un passadís per homenatjar el col·legiat Alejandro Carrillo Vílchez, que xiulava avui el seu darrer partit com a àrbitre.