Tenim porter i tenim Portero!

15 Gener 2023 Àngel Garreta
Carlos Portero celebra la diana triomfant Carlos Portero celebra la diana triomfant Àngel Garreta

Un providencial gol de Carlos Portero i una jornada més amb la porteria a zero de Marc Vito fan que l'Europa sumi de tres davant el Girona B (0-1).

Lliga · Jornada 17 · 15/01/23 · 12:30 h. · Mpal. Riudarenes · 70 espectadors

GIRONA B 0 - 1 EUROPA

bannercroniquesmasculi

Ni més ni menys que 695 minuts sense encaixar suma l'Europa a la lliga. Avui Marc Vito ha tornat a donar un recital en donar sortida de pilota amb els peus, blocar de primeres les centrades, seguretat en el joc aeri i traient una falta directa de l'escaire que podria haver suposat l'empat. A l'altra part del camp, al davant, murri Carlos Portero per a prendre-li el cuir a Shin i fer un 0-1 que val el seu pes en or per mantenir les distàncies amb el segon classificat.

L'Europa ha sortit decidit a voler tenir el pes del cuir del seu cantó, però també ha patit un Girona B amb una intencionalitat inicial que podria haver costat algun disgust en pèrdua de pilota però que els locals no han acabat dibuixant com ocasions clares de gol. Als 9 minuts, dura entrada del local Dawda sobre el genoll de Campeny, qui s'ha fet un trau de sang i ha seguit sobre el terreny de joc fins que al minut 41 no ha pogut més, deixant el seu lloc a un Carlos que ha acabat resultant protagonsita de l'encontre.

A estones el joc s'ha tornat molt intens i dur. A l'àrea gracienca Marc Vito ha aturat un parell de pilotes fàcils i centrades i, a l'altra banda, Ricki Vidal ha connectat una xilena centrada i fluixa, fàcil pel porter Iker Piedra. Passada la mitja hora, Aliaga ha servit un córner a la frontal on Mario ha connectat tal com ha caigut el cuir, però creuant massa la pilota. La darrera del matx, una centrada d'Aliaga on Pau López, de primeres, no ha trobat porteria.

Al segon període l'Europa ha tingut una bona ocasió als dos minuts en una falta tancada de Carlos que el porter ha enviat a córner amb una mà. Al minut 66, el tècnic Ignasi Senabre ha cridat a dos jugadors que ha fet debutar amb la samarreta escapulada: Joel Lasso, incorporació recent del mercat d'hivern per a la primera plantilla, i Adnane Ghailan, jugador de l'Europa B de Primera Catalana i que s'ha estrenat a Tercera RFEF a Riudarenes. Tots dos han fet bona feina de pressió a la defensa local.

Fruit d'aquesta pressió ha arribat el gol de la matinal: pilota del porter cap a Shin i aquest que ha relliscat i, sobre la pressió de Carlos Portero, ha acabat perdent el cuir. Carlos ha aixecat el cap per a buscar l'angle i ha clavat la pilota al fons de la xarxa. El més difícil de tot, obrir la llauna en un partit altament igualat i competit, ja s'havia fet.

No obstant, el Girona B ha gaudit de la seva millor ocasió al minut 84 quan Dawda, de falta directa, ha buscat l'escaire per sobre de la barrera i Marc Vito, amb un salt impressionant, ha refusat el cuir per a seguir mantenint el seu marc a zero. Nervis tensos en els quatre minuts d'afegit però finalment l'Europa ha pogut obtenir un molt gran botí d'una jornada que era una autèntica prova de foc.

GIRONA B: Iker Piedra, Biel, Comas, Dawda (Selvi, 87'), Artero (Richmon, 75'), Kebe (Ayoub, 87'), Almansa (Kemo, 87'), Shin, Fuentes, Karim (Minsu, 75') i Joel Roca.

EUROPA: Marc Vito, Sergi Pastells, Mario, Cano, Campeny (Carlos, 41'), Nolla (Adnane, 66'), Pau López, Castell, Ricki Vidal (Joel Lasso, 66'), Aliaga (Molins, 84') i Pol Aldabó.

ÀRBITRE: Miguel Ángel Moreno Villaécija (Baix Llobregat), assistit per Marcel Escobar Corvo i Jordi Béjar Rabascall (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Dawda, Joel Roca, Kebe, Fuentes i Comas (Girona B) i a Pol Aldabó, Aliaga, Carlos, Joel Lasso i Sergi Pastells (Europa).

GOLS: 0-1 (Carlos, 78').

Tercera RFEF, Grup V.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Vilamitjana, Adri Gené, Kilian i Galeano (lesió).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Alberto, Prats i el porter Joel Ruiz / Pel Girona B han restat a la banqueta: Alegre i el porter Gerard.

Partit disputat amb relativa bona temperatura a estones d'ombra i sol.

Debut d'Adnane, davanter del Filial, amb el Primer Equip de l'Europa i també de Joel Lasso, punta fitxat aquesta mateixa setmana provinent de l'Ebro.