Tocarà remuntar a Gràcia

12 Maig 2024 Àngel Garreta
Inici de play-off amb derrota Inici de play-off amb derrota Àngel Garreta

Un Europa gens fi ha caigut derrotat (2-0) en la seva visita a Sevilla davant un Betis Deportivo pràctic i que ha aprofitat les seves millors ocasions.

Play-off a 1a RFEF · Anada semifinals · 12/05/24 · 17 h. · Ciudad D. Luís del Sol · 1.970 espectadors

BETIS DEPORTIVO
2 - 0 EUROPA

bannercroniquesmasculi

La primera eliminatòria del play-off d'ascens fa pujada per a un Europa que haurà de tirar de l'èpica del Nou Sardenya per capgirar una eliminatòria que ha començat amb mal  peu a la Ciudad Deportiva Luís del sol.

No podia començar pitjor la participació escapulada al play-off, donat que al minut 1 de partit, Mawuli ha aprofitat una pilota morta a la frontal per engaltar un cacau que ha entrat ajustat a la base del pal.

Les rèpliques escapulades, un xut sense gaire angle de Pla des de dins l'àrea que ha sortit llepant el pal i una jugada on Eslava s'ha anticipat al porter en la sortida i el seu toc amb la punta de la bota que no ha acabat trobant porteria.

Passada la mitja hora, bon puny a terra de Pau Torres a xut de Jesús Rodríguez. Fins al descans, l'Europa, tot i intentar arribar per bandes,  no ha pogut generar cap ocasió clara de gol.

El primer quart de la represa ha registrat un ritme lent i sense ocasions dels dos equips. El Betis, còmode, ha esperat un Europa que no ha trobat profunditat en aquest tram.

Al minut 68 l'Europa ha encaixat el segon cop dur del partit en una jugada on Souleymane, col·locant-se el cuir al vèrtex de l'àrea per a la rematada, ha acabat connectat una rosca oberta al pal llarg, impossible per a Pau Torres, transformant el 2-0. Els graciencs han gaudit de la seva millor ocasió al minut 74 en una rematada d'Eslava al pal, picant de vaselina per sobre el porter després de rebre una passada interior d'Àlex Pla.

Els europeistes no han gaudit d'ocasions al tram final malgrat els vuit minuts llargs d'afegit que s'han hagut de sumar al matx. Hi haurà molta feina a fer a Gràcia al partit decisiu de tornada.

BETIS DEPORTIVO: Guilherme, Ortiz (Busto, 87'), Andrés Caro (Enrique, 76'), Elyaz, Pleguezuelo, Mateo (Reina, 65'), Sorroche,  Mawuli, Souleymane (Manu Morillo, 87'), Jesús Rodríguez  i  Yanis (Marcos Fernández, 76').

EUROPA: Pau Torres,  Cano, Campeny (Borikó, 73'), Eslava, Servetti, Aliaga, Àlex Pla (Vilamitjana, 87'), Pau López, Castell, Bermu i Manel (Sicu, 59').

ÀRBITRE: Federico Javier Saiz Villares (Balears), assistit per Jorge Martínez Caballero i Biel Rodríguez Kruger (del mateix col·legi). Quart àrbitre: Daniel Miranda Bolaño (Badajoz).

TARGETES: Grogues a Mateo, Yanis i Ortiz (Betis Deportivo) i Campeny, Eslava, Manel i Bermu (Europa).

GOLS: 1-0 (Mawuli, 1'); -2-0 (Souleymane, 68').

Play-off d'ascens a Primera RFEF.

Per l'Europa han causat baixa de la convocatòria: Sergi Pastells, Adri Gené, Iván Bravo i Noel (baixes mèdiques), Mario (baixa per sanció) i Michael i Álvaro (baies esportives).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Vales, Adnane, Buba i el porter Joel Ruiz. / Pel Betis Deportivo han restat sense jugar: Yassin Fekir i el porter Miguel Sanz.

Partit disputat amb sol i una molt forta calor.

Uns 30 europeistes desplaçats a la Ciudad Deportiva Luís  del  Sol.