RemeiSolfincISL

Tocats

23 Octubre 2016 Àngel Garreta
L'Europa no reacciona L'Europa no reacciona Àngel Garreta

L'Europa cau derrotat a Vilatenim (1-0) i segueix sense poder trencar definitivament la seva dinàmica negativa dins la part baixa de la lliga.

Lliga · Jornada 11 · 23/10/16 · 17 hores · Municipal Vilatenim · 550 espectadors

FIGUERES
1 - 0 EUROPA

Dolorosa derrota de l'Europa a domicili i que deixa l'equip sense reacció a la part baixa de la taula. Dominar la pilota al segon temps no ha resultat suficient per a un conjunt escapulat indolent i que ha perdut sovint la pilota en zona de tres quarts de l'atac rival. Una d'aquestes s'ha convertit en la contra que ha decidit el matx.

Vint-i-sis segons ha trigat l'Europa en generar la primera ocasió, un xut de Navarro des de la frontal que ha aturat fàcil el porter. Semblava una declaració d'intencions dels graciencs, però de mica en mica el partit ha agafat lleuger color local. Al minut vuit, el blanc-i-blau Moha ha xutat des de la frontal i l'altre Moha, el debutant porter de l'Europa, ha aturat sense problemes.

Al minut 22, ocasió clara pels locals. Ferron, amb la pilota un xic avançada, s'ha plantat a l'àrea gran davant Moha. El porter dels graciencs, genoll a terra, li ha guanyat la partida. La rèplica gracienca, una falta directa de Fran Bea que ha marxat llepant el pal que cobria la tanca defensiva. No obstant, la més clara pels europeistes ha arribat al minut 29, quan una internada de Gonzalo l'ha acabat rematant Abel Rita, des del vèrtex de l'àrea petita, a fora.

Un xut creuat de Ritxi al minut 39 ha fregat el pal llarg de Moha en la darrera ocasió local. Per part gracienca, la darrera opció l'han protagonitzat Rita, Dani i Sielva. El davanter ha apurat línia de fons, ha passat enrere en diagonal, Dani ha deixat passar i Sielva, tal com li ha vingut, ha xutat bombejat i veient passar la pilota pocs centímetres sobre el travesser.

Al sortir de vestidors s'ha vist un canvi de guió en la possessió de la pilota. L'Europa ha dominat aquest aspecte del joc i el Figueres, malgrat ser l'equip local, ha plantejat els segons 45 minuts a la contra. Amb tot, el domini de l'Europa no ha inquietat el quadre de Vilatenim. Els graciencs han tingut la pilota i l'intent de profunditat, però s'han mostrat lents i erràtics en els metres finals.

Poques ocasions per banda al segon temps. Les primeres clares, seguides. Al minut 70 Maik Molist ha xutat al lateral de la xarxa (enganyant visualment el públic local, que ha cantat gol) i acte seguit Navarro ha protagonitzat una jugada individual internant-se a l'àrea però xutant massa fluix. Al minut 73, una pilota robada per Casanova a tres quarts de l'atac local ha propiciat una contra on la pilota ha arribat oberta a Ferron. Aquest ha centrat i Pedro, de cap, ha rematat a porteria. La pilota ha rebotat en Uri i l'acta arbitral recull el gol en pròpia porta.

Fins al final, una ocasió clara per banda. Al minut 83 Moha ha respost amb els punys a un cacau de Casanova i dos minuts més tard Civil, en una mitja volta a l'àrea gran, ha enviat per sobre el travesser. El xiulet final ha confirmat una agònica victòria local.

FIGUERES: Bartrina, Varese (Casanova, 58'), Masó, Romero, Cunill, Ferran, Pedro, Maik Molist, Moha (Quimo, 58'), Ritxi (Torque, 86') i Ferron.

EUROPA: Moha, Joel, Rojas, Abel Rita, Dani (Uri, 45'), Denis, Sielva (Javi Iglesias, 68'), Gonzalo, Fran Bea, Navarro i Joel Coch (Civil, 74').

ÀRBITRE: Miguel Ángel Moreno Villaécija (Baix Llobregat), assistit per Joaquín García Hernández i Óscar Cubero Vidal (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Bartrina, Varese i Torque (Figueres) i a Dani (Europa).

GOLS: 1-0 (Uri -pp-, 73').

Campionat de lliga de Tercera Divisió, grup V.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Fer, Cano i Campoy (lesió), Reverter (malaltia) i Jordi Cano i Rubi (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar:  Alberto i el porter Boison / Pel Figueres han restat a la banqueta: Venzal i el porter Gallego.

Partit disputat a bona temperatura per trobar-nos a finals d'octubre.

Segona derrota en lliga de forma consecutiva. El porter Moha, fitxat aquesta setmana, ha debutat de titular.