Tot l'ofici se'n va en orris al darrer segon

12 Febrer 2022 Àngel Garreta
L'Europa ha tingut a tocar sumar un punt L'Europa ha tingut a tocar sumar un punt Àngel Garreta

Un duel molt seriós i amb opcions davant l'Espanyol B a Sant Adrià (1-0) cau pels locals en la darrera jugada del matx al 95.

Lliga · Jornada 21 · 12/02/22 · 18 h. · Ciutat Esportiva Dani Jarque · 250 espectadors

ESPANYOL B
1 - 0 EUROPA

La dinàmica de derrotes seguides no s'ha pogut evitar tampoc avui a Sant Adrià de Besòs contra l'Espanyol B. El públic ha pogut veure un Europa amb molt d'ofici i que ha tingut opcions tant de sumar un punt com de guanyar, en especial en una segona part on ha dominat fins passat el primer quart d'hora. Amb tot, enguany quan no és una cosa és altra i quan no és mala sort és la presa de males decisions... Avui només faltava la 'cirereta' de la llei de Murphy per viure una derrota al minut 94, molt dolorosa en la forma.

Seguint una mica el guió de la setmana passada contra el Lleida a casa, l'Europa ha sortit en primer lloc a assegurar que sobre el seu marc l'equip rival no aconseguís tenir ocasions. No només l'Espanyol B no ha tingut ocasions, sinó que l'Europa és qui ha tingut la primera als tres minuts, en una centrada de David Jiménez on Iker Piedra ha aturat la pilota abans que el cuir arribés a un rematador.

En aquesta dinàmica, el cuir ha rodat molta estona a peus d'un Espanyol B inofensiu en atac, mentre l'Europa ha esperat els seus moments tant a la contra com a pilota aturada. En una d'aquestes, Alberto ha rematat al segon pal un córner i el cuir ha anat a parar a l'esquena de Sergi Pastells gairebé sobre la línia de gol.

El primer contratemps del partit ha arribat al minut 33, quan David Jiménez no ha pogut seguir en notar una punxada a la cama. Una baixa més a afegir a la llista de lesions gracienques, un factor que tampoc acompanya enguany. Ricki Vidal ha ocupat el seu lloc al terreny de joc. Fins al descans, cap altra incidència destacable en el joc ni a les respectives àrees.

Si al primer temps hem comparat l'inici de l'Europa amb el darrer partit a casa, també ho podem fer amb la represa del partit, on els graciencs han fet un pas endavant per buscar la porteria rival. En aquesta ocasió no ha arribat el gol local quan més atacava l'Europa, sinó que l'equip de Gerard Albadalejo ha tingut un quart d'hora llarg de domini total.

La primera ocasió del segon temps, però, ha caigut del cantó visitant només començar, però Jofre ha rematat fluix a les mans de Sergio. A partir d'aquí, les més clares dels europeistes: al minut 50 ha centrat Albert Martí i Coro, incorporat a l'atac, ha rematat la pilota tal com li ha vingut, enviant el cuir a fora però llepant el pal de la porteria blanc-i-blava. Quatre minuts després, córner pentinat al primer pal i la pilota que acaba rebotant en un jugador propi de l'Europa quan ja es cantava mig gol.

Amb el pas endavant lògic del filial espanyolista, Sergio ha hagut d'intervenir amb encert al minut 66 per refusar a córner un xut de Carlos Mangada. Quan un punt estava mig a la butxaca, ha arribat la jugada decisiva en un refús de l'Europa on Vargas ha volgut desviar la pilota més enllà encara de la frontal gracienca. La seva acció, amb pilota a favor i aixecant la cama, ha estat considerada per l'àrbitre com joc perillós davant la presència d'un rival que hi ha entrat amb tot amb el cap. La molt protestada falta ha acabat en l'acció fatídica: separació de la barrera en un lliure indirecte i rebot en l'espatlla de Sergi Pastells per a deliri dels jugadors locals.

ESPANYOL B: Iker Piedra, Villahermosa, Jofre, Svensson (Mahicas, 64'), Álvaro García, Carlos Mangada (Rubén Sánchez, 71'), Gorjón, Lancho (Roger Martínez, 71'), Abde (Óscar Romero, 83'), Omar i Dacosta (Nabil, 64').

EUROPA: Sergio, Sergi Pastells, Guti (Reina, 74'), Campeny, Uri, Alberto, David Jiménez, Albert Martí, Marc Esteban (Pau López, 70'), Coro i Alfons Serra (Vargas, 74').

ÀRBITRE: Alejandro Tomé Alonso (Las Palmas), assistit per Elihu Castellano Quintana i Rayco Miguel Marrero (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Álvaro García i Svensson (Espanyol B) i Uri i Pau López (Europa).

GOLS: 1-0 (Sergi Pastells -pp-, 94').

Segona RFEF, Grup III.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Castell, Prats, Cano i Vilamitjana (lesió), Nolla (recent sortit de lesió) i Éric Jiménez (baixa de darrera hora per molèsties a l'adductor).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Chava, Pol Aldabó i el porter Troya / Per l'Espanyol B han restat a la banqueta: Nabil, Martí Riera i el porter Ángel Fortuño.

Partit disputat amb cel tapat i lleu sensació de fred.

Primera convocatòria en partit oficial pel central del Filial Pol Aldabó, que no ha arribat a debutar.