Tota una volta invictes!

17 Abril 2016 Àngel Garreta
Dot ha marcat per segona jornada seguida... i per partida doble! Dot ha marcat per segona jornada seguida... i per partida doble! Àngel Garreta

El Masnou, a la primera volta, va ser el darrer equip en derrotar l'Europa. Amb el triomf d'avui dels escapulats (3-1), el Primer Equip gracienc tanca tota una volta sencera sense perdre.

Tercera Divisió · Jornada 34 · 17/04/16 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 500 espectadors

3 - 1 MASNOU

Era un partit trampa, però el quadre europeista s'ha encarregat de no fer patir ningú pel resultat. Al davant, un Masnou voluntariós però que, amb la derrota, ha certificat el seu descens matemàtic a Primera Catalana. Doblet de gols d'Oriol Dot, qui a Gavà es va estrenar amb el seu primer gol en dos anys a l'Europa i que, positivament confiat, ha repetit aquest matí per partida doble. L'Europa suma 61 punts a falta de 12 per disputar.

Primera Part

Després d'uns minuts inicials amb el Masnou atrevit ofensivament i intentant transitar la pilota des del darrere, els quatre gols que s'han vist avui han començat a caure en un marge de només dotze minuts. Ha obert la llauna Oriol Dot, que està inspirat des que es va estrenar com a golejador a Gavà. El seu potent xut, després d'obrir-se angle, ha entrat pel mig de la porteria, a l'alçada del travesser, impossible d'aturar per Marc Priego. El mateix Dot, per a sorpresa de tothom, ha fet doblet només dos minuts més tard. Una sèrie de xuts i rebots a l'àrea han acabat amb una penúltima rematada d'Abel Rita que ha refusat Priego. La pilota desviada pel porter ha quedat morta a l'àrea petita i Dot, venint des de l'extrem de l'àrea en cursa, ha rematat a plaer al fons de la xarxa.

Quan la dinàmica semblava obrir un camí de golejada, amb l'Europa perdonant ocasions en els instants següents al segon gol amb ocasions de Rita -per partida doble- i Uri, totes elles a boca de canó, ha arribat el gol visitant. Pol ha rebut en profunditat i ha superat Gianni xutant creuat. Si el Masnou tenia alguna opció de reenganxar-se al partit, aquesta ha quedat ràpidament difuminada amb una genialitat d'Àlex Fernández als dos minuts de la diana visitant. En una falta lateral que semblava únicament disposada a ser centrada a l'àrea, el migcampista escapulat ha connectat el seu xut directe a porteria, al pal curt i molt ajustat. Priego ha tocat la pilota però no ha pogut evitar el factor sorpresa i que la mateixa es convertís en el 3-1.

Segona Part

Ha sortit amb força l'Europa a la represa, on ha jugat una encara molt millor segona part. Al primer minut, xut de primeres de Guzman des de la frontal que ha marxat alt. Al minut 50, debut d'un dels pocs jugadors que encara no havia disputat cap encontre oficial. Per evitar cap càrrega muscular arriscada, el cos tècnic ha fet entrar Fer per ocupar el lloc de Gianni, qui fins ara havia disputat sota pals el 100% de minuts de la lliga. Al minut 67, l'àrbitre ha anul·lat un gol a Montoro de forma encertada per trobar-se l'extrem en fora de joc. Acte seguit, Guzman podria haver fet el quart en un mà a mà amb el porter on Priego ha guanyat la partida.

Només una opció de retallar distàncies ha tingut el Masnou, al minut 73, però l'arribada a rematar de Pol, davant Fer, ha acabat amb un xut centrat que no ha agafat per sorpresa el porter escapulat, qui ha blocat en dos temps. L'Europa, mereixedor de més gols per ocasions, ha tornat a acaronar la diana quan una falta lateral d'Àlex Fernández l'ha connectada de cap Padilla fent passar la pilota fregant el pal. Amb el xiulet final, pas endavant de l'Europa per entrar dins el play-off i comiat amarg del Masnou de les opcions de permanència.

EUROPA: Gianni (Fer, 50'), Dot, Alberto, Cano, Padilla, Uri, Montoro, Àlex Fernández, Abel Rita (Poves, 65'), Guzman i Nils (Rubi, 71').

MASNOU: Marc Priego, Márquez, Castillo (Guillem, 70'), Nico Pandiani, Guti, Edu Domingo, Llobet (Jairo, 79'), Mendo, Matamala, Òscar Arnau (Sebas, 62') i Pol.

ÀRBITRE: Gerard Castellet Julià (Penedès-Garraf), assistit per Josep Faig Pijuan (Figueres) i Jordi Fullà Planas (Girona).

TARGETES: Grogues a Alberto, Uri i Àlex Fernández (Europa) i a Castillo, Nico Pandiani, Mendo i Sebas (Masnou).

GOLS: 1-0 (Dot, 14'); 2-0 (Dot, 16'); 2-1 (Pol, 24'); 3-1 (Àlex Fernández, 26').

Jornada 34 del campionat regular de lliga de la Tercera Divisió grup V.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Javi Iglesias i Rovira (lesió), David López (sanció) i Ivan Vidal i Gabriel Vidal (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Fran Bea i Lozano / Pel Masnou han restat a la banqueta: Balboa i el porter Álvaro Martín.

Partit disputat sota un sol i calor gairebé propis de l'agost.

L'Europa suma 19 jornades de lliga consecutives sense caure derrotat, tota una volta. Precisament el Masnou, a la primera part del calendari, va ser el darrer en derrotar-lo. El resultat condemna matemàticament el Masnou al descens a Primera Catalana. Debut oficial del jove porter Fer sota pals.