Tots junts ho podem fer!

18 Abril 2021 Àngel Garreta
Foto eufòrica de família després del partit amb el marcador de l'estadi Foto eufòrica de família després del partit amb el marcador de l'estadi Àngel Garreta

Pas de gegant de l'Europa contra el Girona B a Montilivi (0-1) que el deixa amb +9 punts de marge i a un triomf de l'ascens.

Lliga · 2a Fase d'Ascens · Jornada 2 · 18/04/21 · 12 h. · Estadi Montilivi · 550 espectadors (reduït Covid-19)

GIRONA B
0 - 1 EUROPA

Una part de l'himne del Girona resa: "Mira al teu costat, ara ja som dos. Millor si som molts més, tots junts ho podem fer!". Si agafem prestades aquestes paraules, encaixen a la perfecció amb el triomf d'esforç i solidaritat que ha obtingut l'Europa sobre la impecable gespa d'un estadi de nivell professional. Un pas de gegant que el deixa a +9 punts del segon amb 12 en joc. Un triomf a Gràcia la setmana vinent donaria l'ascens.

Li ha costat a l'Europa agafar-li les mides i el to a Montilivi. El Girona B ha sortit decidit i l'Europa ha patit també relliscades sobre la gespa en els primers minuts que podien fer pensar al menys optimista que avui no seria el dia... però res més lluny de la realitat. Aquest Europa té un objectiu entre cella i cella!

Quan l'equip dirigit per David Vilajoana li ha anat agafant el to a l'escenari, David Jiménez ha tingut la primera ocasió en un intent de vaselina des de 45 metres que ha marxat un xic alt. En una posterior centrada del mateix Jiménez, Nolla no ha arribat a rematar de cap per poc. David Jiménez ha tornat a ser protagonista amb una mitja volta al vèrtex de l'àrea que ha refusat Jonatan Morillas amb els punys.

A deu minuts pel final, nova bona ocasió en una centrada de David Jiménez que s'ha escapat d'entre els guants del porter i on, finalment, entre un defensa i el propi porter han evitat la rematada a gol de Nolla. Un xut creuat de Pachón al minut 41 de partit i que ha refusat amb encert Sergio, ha estat l'única ocasió clara d'un Girona B que, no obstant, ha estat molt bé durant tot el partit amb pilota.

A la represa, cop sobre la taula al primer minut de joc: una jugada de Nolla ha acabat amb una centrada a David Jiménez a l'àrea gran, xutant l'extrem a les cames d'un defensa quan l'acció duia clar perill de gol. El refús ha caigut de nou a peus de l'Europa i Pau López ha habilitat novament David Jiménez. El xut de l'extrem semblava que l'aturaria Jonatan Morillas sense massa problemes, però el cuir s'ha escapat de nou dels guants del porter i Albert Martí, murri i atent, ha connectat un xut gens fàcil amb el taló per enviar la pilota al fons de la xarxa!

Amb el resultat a favor, l'encontre ha passat a ser un intent d'atac del Girona B amb les línies estirades i un Europa volent aprofitar les ràpides contres amb espai per matar el duel, com en un atac 3 per a 2 dirigit per David Jiménez on, en darrera instància, l'Europa no n'ha pogut treure profit. El 'Capicano' també ho ha provat de xut creuat, fregant el pal. Després d'aquesta embranzida buscant el segon gol, en els darrers 20 minuts de partit el Girona B ha ficat l'Europa al seu camp. Si bé l'equip blanc-i-vermell no ha posat a prova l'agilitat de Sergio en cap moment de rematada directa entre pals, sí que ha dut un constant perill sobre l'àrea gracienca.

A deu minuts pel final, la més clara del Girona, quan una assistència al segon pal per a la entrada en solitari de Suleiman, ha acabat amb relliscada del jugador gironí, no podent rematar entre pals en condicions. L'Europa també podria haver signat el 0-2 en la ocasió més clara del segon temps després del gol. En una ràpida contra, Ricki Vidal, després d'una cursa de 45 metres, s'ha plantat tot sol davant la sortida sota pals de Jonatan. El xut del jugador escapulat, que es mig cantava com el 0-2, ha marxat desviat davant la desesperació del propi Ricki i els companys. No hi ha hagut temps ni per a lamentar l'error, donat que el xiulet final ha deixat aquesta acció sense incidència final i l'Europa ha pogut lligar i ben lligat el botí dels 3 punts a Montilivi.

GIRONA B: Jonatan Morillas, Jofre Cherta, Pau Resta, Dan Coll, Ferran Brugué (Ivan Zamorano, 68'), Àlex Pachón, Adrià Gené (Suleiman, 68'), Joel Priego (Sergi Benítez, 81'), Ferran López, Ivan Amoedo (Àlex Sala, 52') i Àlex González (Dawda, 81').

EUROPA: Sergio, Guti, Àlex Cano, Uri, Prats (Varona, 68'), David Jiménez, Albert Martí (Ricki Vidal, 84'), Pau López, Castell, Nolla (Carlos Cano, 68') i Sergi Pastells.

ÀRBITRE: Sergi Carrero Romera (Anoia), assistit per Heaven Núñez Ruiz i Juan Ramon Canadell Borràs (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Dan Coll, Ferran López i Ivan Zamorano (Girona B) i Uri, David Jiménez, Carlos Cano i Varona (Europa).

GOLS: 0-1 (Albert Martí, 46')

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Miki Poveda, Vilamitjana, Joan Marc, Briones i Alfons Serra (lesió).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Adri Guillén, Alberto, Èric, Fode, Martí Alba el porter Dani Pérez / Pel Girona B han restat a la banqueta: Toni Gamell, Èric Monjonell, Guillem Jiménez i el porter Jaime González.

Partit disputat amb sol i molt bona temperatura.

Segon partit de la segona fase de la lliga, la fase per a la lluita de l'ascens directe. Primer duel oficial de la història (anteriorment hi havia hagut un amistós el 2016) entre Girona B i Europa. L'equip gracienc no jugava a Montilivi (llavors contra el primer equip del Girona) des del 14 de gener del 2007.