Triomf sense ressaca

L'Europa ha donat una gran imatge i una mostra de capacitat física resolent amb victòria el seu duel de lliga contra el Gavà (2-1) i evitant una amarga ressaca després de l'èxit de la Copa Catalunya el passat dimecres. L'estratègia, tant dels locals com dels visitants, ha marcat la transformació dels tres gols del duel.

Lliga (Jornada 30) · 29/03/15 (18 H) · Estadi Nou Sardenya · 500 espectadors · Crònica i fotos: Àngel Garreta

EUROPA 2 - GAVÀ 1

El primer quart d'hora del partit ha recordat en dues ocasions a la final de la Copa Catalunya contra el Girona. La primera al minut 3, quan Poves ha intentat la mateixa jugada de córner, rematant al primer pal, amb la qual havia fet el segon gol contra els gironins. La segona ocasió, al minut 15, quan intentant-ho de nou aquesta vegada ho ha aconseguit i ha obert el marcador pels escapulats.

Amb l'Europa manant al marcador, a la següent jugada podria haver arribat el 2-0 després d'una gran acció de Nils. La seva passada de la mort final, per a l'arribada d'Ignacio, no ha estat connectada per poc. El Gavà ha tingut llavors bons minuts sobre la gespa. Al minut 26, Civil ha enviat la pilota al travesser en un xut de primeres. Poc després, però, una falta a la línia de mitjos ha estat bombejada a la frontal de la petita on Galass, arribant amb velocitat des del darrere, ha connectat amb el peu directe al fons de la xarxa.

Poc ha durat l'alegria pel Gavà. En un altre servei de cantonada, Poves, també al primer pal, ha pentinat enrere amb el cap i Ignacio, arribant al segon pal i dins l'àrea petita, ha connectat amb el cap per fer el 2-1 que permetia arribar al descans manant al marcador i evitant donar ales al rival.

A la represa els locals han sortit a bon ritme i al minut 53 Poves podria haver fet un dels gols de l'any en connectar de xilena una centrada de Guzman i veure com la pilota sortia fora per poc. A partir del minut 60 el ritme general del matx ha baixat una marxa i les ocasions, a una i altra banda, no han pas sovintejat. El duel avançava minuts fins que Alberto ha vist la segona cartulina groga al minut 72. A l'Europa li tocava recomposar files i gestionar amb més fermesa l'avantatge durant 18 minuts de temps reglamentari i tres posteriors d'afegit.

Malgrat jugar amb deu homes, la pressió de l'Europa, directa i intensa sobre la sortida del Gavà amb pilota controlada des del darrere, ha evitat qualsevol espai entre línies i gairebé qualsevol oportunitat de contraatac perillós. Sobre el xiulet final, alegria de jugadors, tècnics i afició per haver superat un test dur, el posterior a un gran èxit i una gran celebració que, en moltes ocasions, acaba passant factura. Avui, però, no tocava pagar-la.

EUROPA: Rafa Leva, Dot, Alberto, Víctor Duran, Pastells, Putxi, Ignacio, Javi Lara, Poves (Padilla, 75'), Guzman (Rovira, 84') i Nils (Camacho, 67').

GAVÀ: Sergi, Cifu, Dani (Álex Gómez, 67'), Xavi Pérez, Galass, Adri (Stephane, 75'), Arthur, Iu, Civil, Alan (Jose, 83') i Tiko.

ÀRBITRE: Daniel López Morente (Girona) assistit per Jordi Fullà Planas i Enric Ponsati Clavaguera (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Alberto -dues i expulsió minut 72- (Europa) i a Xavi Pérez, Adri, Alan i Tiko (Gavà).

GOLS: 1-0 (Poves, 15'); 1-1 (Galass, 31'); 2-1 (Ignacio, 40').

Abans d'iniciar-se el partit s'ha guardat un minut de silenci en memòria de les víctimes mortals de l'accident d'avio del vol Barcelona-Düsseldorf.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Javi Sánchez (sancionat), Alegre i Cano (lesionats) i Sergio (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Valderas i el porter Cócera  / Pel Gavà han restat a la banqueta: Martí i el porter Álex.

Partit disputat sota cel tapat però una agradable temperatura coincidint amb el canvi d'hora de primavera.

Vuitè marcador de local 2 i visitant 1 que signa l'Europa aquesta temporada.