Tripleta desballestada

02 Març 2019 Àngel Garreta
Duel totalment condicionat Duel totalment condicionat Àngel Garreta

Gran partit a Llagostera d'un Europa que ha caigut derrotat amb polèmica (1-0) i que ha acabat crispat per culpa d'un nefast arbitratge.

Lliga · Jornada 30 · 02/03/19 · 17:30 hores · Mpal. de Llagostera · 100 espectadors

LLAGOSTERA
1 - 0 EUROPA

El conjunt escapulat ha protagonitzat una altra gran imatge a domicili però ha marxat de buit de Llagostera condicionat per les decisions d'una tripleta arbitral erràtica i poc centrada en el joc durant tot el matx. El gol decisiu ve precedit d'una falta i un gol anul·lat a l'Europa presenta posició dubtosa, però no són aquests els errors més greu encara que puguin semblar-ho. L'Europa ha acabat boig per un degoteig de decisions errònies, permisivitat en la pèrdua de temps sistemàtica dels locals en els darrers 25 minuts, dubtosos fores de joc o canvis de sentit en faltes o fores de banda. Una actuació conjunta i general de la tripleta per oblidar.

Inici de l'encontre amb predomini del joc en llarg com les dimensions del Municipal de Llagostera 'conviden' a fer en la majoria de duels. Després d'uns minuts competits i intensos, Amantini, en una rematada forçada a la frontal de l'àrea petita, ha tingut la primera oportunitat del matx.

Al minut 25 ha arribat la primera acció discutida del partit: cop de colze sobre Prats en el refús d'una pilota al vèrtex de l'àrea que ni assistent ni àrbitre assenyalen. El rebot de la pilota cau a Moussa i aquest, sense pensar-s'ho, engalta un cacau que, tot sigui dit, ha estat un autèntic golàs per l'escaire. Un golàs que no hauria d'haver pujat al marcador però que no treu mèrit a la rematada del jugador llagosterenc.

Amb tot, l'Europa ho ha seguit intentant i al minut 35 una genial passada pel mig de la defensa de Prats a Gabi ha acabat amb una rematada d'aquest al fons de la xarxa. L'assistent ha indicat fora de joc i el gol no ha pujat al marcador en la segona gran polèmica del primer temps. Una jugada que caldria veure al detall per TV per treure'n l'aigua clara.

A la represa tot ha seguit igual a l'inici: mateixa intensitat i igualtat entre equips i mateixa tònica arbitral acumulant errors en petites jugades però que al final es van acumulant al pap. L'Europa, poc a poc, ha començat a agafar més pes sobre la gespa. Oumar, amb un obús des de 25 metres que ha llepat el travesser, ha avisat al minut 53 de l'encontre.

Després d'una sèrie d'errors arbitrals, una acció no concedida ha fet saltar la banqueta gracienca. L'assistent ha cridat l'àrbitre i li ha indicat l'expulsió del porter suplent Joan Compte. Aquesta acció innecessària -cap paraula malsonant ha sortit de boca del jugador- no ha ajudat a la pròpia tripleta a calmar ànims, més aviat el contrari.

Al rectangle de joc els onze jugadors no s'han descentrat. De fet, l'Europa, en la darrera mitja hora de partit, ha tancat completament el Llagostera al seu camp. Al minut 64, una centrada-xut enverinada d'Alfons Serra ha obligat Marcos a treure una mà providencial per enviar a córner. L'Europa ha insistit: faltes, jugades per banda, serveis de cantonada, serveis de banda en llarg, pilotes en profunditat... total control gracienc tot buscant l'empat. En una jugada similar a l'únic gol del partit, una acció no legal (unes mans del Llagostera en el control de la pilota) no s'han xiulat i Moussa, en un nou xut, per sort no ha trobat porteria. Cas d'anar a gol s'hauria repetit la història.

El quadre local, traient aigua de la barca, ha estat murri amb les pèrdues de temps (ja des del minut 70) davant la passivitat arbitral. Pitu, Amantini, Marcos... sigui caient a terra o sigui trigant una eternitat en servir de porteria o posar en joc faltes o fores de joc, han estat llestos per fer que el cronòmetre hagi acabat anant a favor dels locals malgrat els 5 minuts d'afegit, dels quals tres no s'han jugat tot veient-se obligat l'àrbitre a afegir-ne dos més, que l'Europa no ha pogut aprofitar per endur-se un punt.

LLAGOSTERA: Marcos, Amantini, Lucas Viale, Pol Gómez, Pitu (Yeray, 83'), Sascha, Moussa, Crespo, Bigas, Medina (Èric, 61') i Gil Muntadas (Maik Molist, 78').

EUROPA: Marc Priego, Oumar (German, 58'), Castell, Cano, Gabi (Elo, 58'), Uri, Martínez, Alberto, Alfons Serra, Prats (Varona, 78') i Èric.

ÀRBITRE: Brian Díaz Díaz (Barcelona), assistit per Adrià De la Fuente Domingo i Pol Toril Bagen (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Marcos, Lucas Viale i Pol Gómez (Llagostera) i a Uri, Martínez i Alberto (Europa). Vermella directa al porter suplent Joan Compte, a la banqueta -minut 60- (Europa).

GOLS: 1-0 (Moussa, 25').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Torrentbó (lesió), Aitor, Guillen i Xavi Camps (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Xavi Liébanas, Josa, Soto i el porter Joan Compte / Pel Llagostera han restat a la banqueta: Aimar, Toni Cunill, Llorenç i el porter Dani Pérez.

Partit disputat amb mitja part de llum de dia i sol i mitja amb llum artificial.

En tres visites a Llagostera l'Europa encara no ha pogut guanyar en lliga: 2 derrotes i 1 empat.