RemeiSolfincISL

Un bon punt per començar el 2021

23 Gener 2021 Àngel Garreta
David Jiménez disputa la pilota amb Èric Via David Jiménez disputa la pilota amb Èric Via Àngel Garreta

El Primer Equip masculí de l'Europa ha sumat un punt en la seva visita a Vilafranca després de signar taules sense gols (0-0).

Lliga · Jornada 13 · 23/01/21 · 12 hores · Mpal. Vilafranca · porta tancada (Covid-19)

VILAFRANCA
0 - 0 EUROPA

bannercroniquesfemeni

Pot semblar estrany dir que es comença el 2021 a ple 23 de gener, però l'Europa ha estat un mes i 3 dies -un rècord històric en competició activa i no interrompuda- sense competir, des del passat 20 de desembre. No ho ha fet primer per Covid-19 (ajornant el seu partit contra el Santfeliuenc al proper dimecres 27) i després per descans en la jornada 12. L'equip ha anat de menys a més a Vilafranca per a tornar a retrobar-se amb la competició i mantenir-se invicte.

Sense dominador clar i amb jugades ràpides dels dos conjunts ha començat el matx. De mica en mica, però, el Vilafranca ha anat fent seva la primera part. Al minut 9, Escofet ha gaudit de la primera de les seves múltiples ocasions en una internada a l'àrea on ha volgut superar la sortida de Sergio amb una picadeta a la pilota i aquesta ha marxat finalment molt desviada.

Deu minuts més tard el mateix Escofet ha gaudit d'una opció en un potent xut a la sortida d'un córner que ha enviat massa alt. A tocar de la mitja hora, anecdòtica jugada en una topada entre Èric i l'àrbitre que ha impedit el control de la pilota per part del jugador europeista. La contra que ha iniciat el Vilafranca gràcies a aquesta involuntària 'ajuda' arbitral, gairebé acaba en gol!.

Acte seguit, Àlex Cano ha caigut a terra en una lluita per la pilota amb Boira, reclamant un cop de colze que la tripleta arbitral no ha considerat com a tal. A deu minuts pel descans, de nou Escofet, girant-se dins l'àrea gran i fallant en la seva rematada quan més cantat estava el gol pels locals.

A la represa l'Europa s'ha mostrat més tranquil amb la pilota, més dominador del cuir i ha començat a gaudir de les ocasions que no ha tingut al primer temps, malgrat la segona meitat ha començat amb la lesió de Varona. A partir del quart d'hora de joc, l'Europa ha estat superior els darrers 30 minuts d'encontre, gaudint de la seva primera ocasió amb una opció molt clara pel 0-1, rematant de cap Adri Guillén a la sortida d'un córner i fent intervenir de manera decisiva un salvador Casamayor sota pals.

Quatre minuts més tard, una altra de ben bona: servei de banda de Castell, pentinada al segon pal i Nolla, tal com li ha vingut, que engalta un xut sec que Casamayor ha tornat a refusar. El cuir ha quedat mort a l'àrea petita i finalment un defensa ha enviat la pilota a córner quan Fode ja es disposava a aprofitar la segona jugada per enfilar barraca.

Parlant de salvadors, espectacular Sergio al minut 75 en una doble intervenció de mèrit i de ràpida reacció davant una doble rematada de David López quan el Vilafranca ja ensumava foradar la porteria gracienca. Al minut 83 l'Europa ha repetit ocasió amb idèntics protagonistes: Castell serveix de banda, pentinada i Nolla que remata, en aquesta ocasió a l'esquerra de la porteria. El partit es podria haver decantat per l'Europa al minut 89 amb una excel·lent rosca de falta lateral de David Jiménez, buscant l'escaire del pal llarg, a la qual ha respost Casamayor amb una ràpida reacció de punys. Amb el xiulet final, just punt per a cadascú.

VILAFRANCA: Casamayor, Fontanils, Toni Cunill, Illescas (Max, 88'), Boira, Escofet, Àlex Segura (Oribe, 58'), Mejía (Pol Via, 71'), Èric Via, David López i Sanku (Pasqui, 71').

EUROPA: Sergio, Guti, Àlex Cano, Adri Guillén, Alberto (Castell, 45'), Èric (Fode, 54'), Varona (Prats, 49'), David Jiménez, Pau López, Nolla (Carlos Cano, 88') i Vilamitjana.

ÀRBITRE: Josep Ollé Lladó (Tarragona), assistit per Arnau Capdevila Espitia (Lleida) i Pol Mestrich Palau (Lleida).

TARGETES: Grogues a Àlex Cano, Sergio i Adri Guillén (Europa) i a Boira, Sanku i Èric Via (Vilafranca). Vermella directa a Alberto -minut 68'- quan aquest estava a la banqueta.

GOLS: cap.

Campionat de lliga de Tercera Divisió, grup V.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Uri, Miki Poveda i Ricki Vidal (lesió), Alon i Briones (decisió tècnica) i Alfons Serra (motius personals).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Albert Martí, Sergi Pastells, Joan Marc, Joan Castells -pujat avui de l'Europa B- i el porter Dani Pérez / Pel Vilafranca han restat a la banqueta: Albert, Rusi, Chiri i el porter Casado.

Partit disputat sota sol i molt bona temperatura.

Primer partit de lliga del 2021 després de descansar la setmana anterior i tenir ajornat el primer duel de l'any, contra el Santfeliuenc, per un cas de Covid-19. Abans de l'inici del partit s'ha guardat un minut de silenci en memòria de Josep Antoni Noya, exjugador del FC Vilafranca.